Отговори
# 6 375
  • София
На мен от 17-та поликлиника така ми звъняха, въпреки че бях отбелязала, че ваксината е без значение. Питаха ме дали искам АЗ и дали потвърждавам датата и часа.

# 6 376
Не е София, МБАЛ в по-малък град в провинцията.

# 6 377
  • София
Единствено мога да кажа, че от Пирогов не звънят. Трябваше в събота да си бием РНК с ММ, но никой не се свърза с нас и в крайна сметка имаше само АЗ. Имахме малко време до часа и се отписахме от ел. регистър за всеки случай. Презаписахме се за края на месеца, да видим. Дано да са дошли някакви дози Файзер и Модерна.

# 6 378
А какво става ако се заразиш между двете дози?
Слага ли се втората?

# 6 379
  • София
За който иска да си сложи Pfizer:

"Пробвайте в 41 кабинет в ДКЦ1, сградата на МБАЛ Р. Ангелова - поликлиничната част на 4 етаж. Там основно работят с Пфайзер."
"Току-що се ваксинирах с Pfizer в МБАЛ Рахила Ангелова, Перник.
Ваксинацията е всеки ден от 09:00 до 17:00, вход откъм ДКЦ, пада се вляво от главния. Етаж 3, кабинет 41. Минава се за минути, бланки за информирано съгласие има пред кабинета. Без предварително записване. Местожителството няма значение. Лекарката е мила, внимателна и изобщо разкошна. Не боли."

# 6 380
  • Sofia
Свекърва ми имаше час в болница в Дупницата миналата седмица, но имали само АЗ. Отишла в РЗИ и там й сложили Пфайзер.

# 6 381
  • London
Ей, най-накрая и мъжът ми ще се ваксинира. Беше записан служебно, трябваше да стане по-рано, но се забавиха.
И на моя звъннаха....явно и тук почват 40...те да ваксинират. Той не му мисли много след като чу за 37 годишен познат заминал си за няколко дни от ковид.

# 6 382
Инфо за ваксинираните с 1 доза АЗ в Цибалаб - видях, че в сайта им вече няма опция за записване и се свързах с тях да питам дали не са прекратили ваксинацията. Слава богу не, продължават по план за доза 2, с картончето - направо на място.

# 6 383
Слага ли се втората?

"Трета доза от ваксините ще трябва да се слага, само ако се получи бързо разпространение на щам, който може да се промени. Втората игла увеличава защитата с 15 – 20%.
Ако човек се разболее между двете дози на ваксините, не е необходимо да приема втората, защото вече ще има имунитет", каза Кантарджиев

# 6 384
Здравейте, жена на 31 години съм с 1 дете и с желание за второ.🙂 Искаме с мъжа ми да се ваксинираме с Пфайзер или Модерна, но не получавам еднозначен отговор трябва ли или не да се ваксинират жени в детеродна възраст. Притеснявам се, че не е минало достатъчно време от одобрението на ваксините и страничните ефекти от тях предстоят да се разберат. Искаме да работим за второ дете живот и здраве след 1-2 години. Когато говорих с личната първо ми каза: ако мислиш да забременяваш не се ваксинирай. После: ако от ваксината е минала 1 година - няма проблем. Чудя се какво да правим. Ще се радвам да се включат повече настоящи и бъдещи мами: имате ли информация от вашите лекари и мислите ли, че ваксината може да навреди на бремеността или плода. Всяко мнение е добре дошло! 🙂

# 6 385
  • София
Коментирано е това доста по-назад в темата. Но като цяло трябва с гинеколога си да се посъветвате. Има различни мнения по въпроса...

# 6 386
Според мен е пълно безумие да се твърди, че "жени в детеродна възраст" не трябва да се ваксинират. Няма никъде такова изискване. По-добре ли смятате, че е да се разболеете? Недай боже да сте бременна и болна от Ковид.

# 6 387
Здравейте, днес разбрах, че в сряда ще ме ваксинират с Модерна. Знаете ли какво трябва и не трябва да се прави преди и след ваксината и колко време?
Благодаря предварително.

# 6 388
  • София
Слага ли се втората?

"Трета доза от ваксините ще трябва да се слага, само ако се получи бързо разпространение на щам, който може да се промени. Втората игла увеличава защитата с 15 – 20%.
Ако човек се разболее между двете дози на ваксините, не е необходимо да приема втората, защото вече ще има имунитет", каза Кантарджиев
Защо тогава преболедувалите не получават само една доза??

# 6 389
  • София
След като е ОК да се ваксинират бременни, какво би било логичното обяснение да не е ОК да се ваксинират планиращи бременност?

Общи условия

Активация на акаунт