Отговори
# 6 405
  • Варна
Здравейте! Бихте ли казали каква реакция имахте след като се ваксинирахте с втора инжекция с Модерна? За болката в мускула, където е поставена инжекцията е ясно, но вдига ли се температура, треперене, главоболие или пък нещо друго?

# 6 406
Всичко е много индивидуално. Можете да имате всички, някои или никой от посочените симптоми. И трите случая са в рамките на нормалното. Всички симптоми отшумяват след няколко часа до няколко дни. И това е за всички ваксини, не само за Модерна и не само за Ковид ваксини.

# 6 407
  • в страната на чудесата
Е как в черния дроб, Роузи?
За кои антитела говориш.

Пюър, направете си труда и почетете малко. Тези работи са дъвкани от месеци. Тук има хора, които си правят труда да пишат пространни мнения, съдържащи информация от различни научни издания във форма, подходяща и такива като вас да разберат Simple Smile
Да ви е лесно.
Не бъдете неуважителна към труда им.

Иначе на мен ми е все едно дали ще се ваксинирате. Сакън ценната българска семка да се не затрие по високотехнологичен път 😂😂😂😂

След втората модерна може да има температура, главоболие, болки в мускулите, като при грип. Обикновено не повече от 12-24 часа.

# 6 408
  • София
Според мен е пълно безумие да се твърди, че "жени в детеродна възраст" не трябва да се ваксинират. Няма никъде такова изискване. По-добре ли смятате, че е да се разболеете? Недай боже да сте бременна и болна от Ковид.
Доста родилки починаха от ковид.....та и аз си мисля, че си е безотговорно по време на пандемия да бременееш без някаква защита. Аз изобщо не бих и мислила за деца на този етап, но всеки си знае.

Къде пък са тези доста?

Нелка* Не се ваксинират бременни
Вече са минали тестовете, в ОК ще ги ваксинират:
https://www.bbc.com/news/health-56778146

# 6 409
  • София
Според мен е пълно безумие да се твърди, че "жени в детеродна възраст" не трябва да се ваксинират. Няма никъде такова изискване. По-добре ли смятате, че е да се разболеете? Недай боже да сте бременна и болна от Ковид.
Доста родилки починаха от ковид.....та и аз си мисля, че си е безотговорно по време на пандемия да бременееш без някаква защита. Аз изобщо не бих и мислила за деца на този етап, но всеки си знае.

Къде пък са тези доста?

Нелка* Не се ваксинират бременни
Вече са минали тестовете, в ОК ще ги ваксинират:
https://www.bbc.com/news/health-56778146

Супер, но тук не съм чула подобно нещо. Приятелка сега е бременна и с първа игла за втора не са и позволили вече заради бременността.

# 6 410
Съгласна съм с вас, никой не твърди, че не трябва да се ваксинират. Въпросът е, дали ваксините могат да предизвикат странични реакции и да увредят днк-то. Знам, че рнк ваксините не достигат до клетките, но няма научни изследвания дали не увреждат плода. Не случайно казват да не се забременява 1 година след ваксинация. А имаме ли гаранция, че след година и половина всичко ще е ок?
От къде дойде това инфо за 1 година пък сега? Говориха за около 6 месеца след ваксина. 1 година е страшно много време и ако ще се слага ваксина всяка година то тогава няма да има никога възможност.

# 6 411
Няма смисъл да се обяснявате на госпожата. Според мен тя си е решила, че няма да се ваксинира и си търси извинение. Ако човек в действителност иска да се информира, чете научни стати с доводи, а не се води по форуми и слухове.

# 6 412
Няма смисъл да се обяснявате на госпожата. Според мен тя си е решила, че няма да се ваксинира и си търси извинение. Ако човек в действителност иска да се информира, чете научни стати с доводи, а не се води по форуми и слухове.
Наистина ме разсмивате. Вие нямате ли си друга работа, освен да определяте кое има смисъл и кое няма. И какво правите във форума изобщо. Научни статии и доводи..като започнете с тези изтъркани изказвания, направо се чудя да ви съжалявам ли или да ви съчувствам. Те учените не знаят за какво става въпрос, лекарите си сменят позицията през ден, но вие сте наясно с нещата. Защо не напишете един реферат по темата, все пак информацията е най ценният ресурс, а вашата виждам е безгранична...

# 6 413
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Leika_moja, аз знам, че черния дроб, костния мозък и тимуса са центъра на имунитета
Обаче не съм чела по темата отдавна, а сега нямам време. Поправи ме, ако не е така

Ако не е така, няма нищо, пак не пийте алкохол и си пазете черния дроб

# 6 414
  • София
От известно време не следя темата и се извинявам ако вече е коментирано, но съм много доволна и го споделям като добра практика.
Втората ми доза АЗ трябваше да бъде по картонче за 5-ти май. Тъкмо се чудех как да я отложа за след празниците, не само заради алкохол, а и да съм в кондиция. И днес се обадиха на ММ от ваксинационния център, в който ни сложиха първата доза. Явно по фамилиите са се ориентирали, че сме семейни и след като той потвърди, попитаха дали възнамеряваме да си поставим втора игла и ако да, удобно ли ни е за 10-ти май в еди какъв си час?
Настъпва времето за реимунизация на десетките хиляди, които се боцнаха в края на февруари и хората явно си плануват графика и бройката на ваксините.
В Банкя били открили ваксинационен център и се твърди, че имало освен АЗ и Пфайзер (не съм проверявала) и ние тъкмо се чудехме дали да не поставим втората игла тук, че е спокойно и няма струпвания на хора. Но след като нещата се организират и има часове, решихме да заложим на сигурния час в София.

Сакън ценната българска семка да се не затрие по високотехнологичен път
Лейка, тази реплика много ми хареса, крада си я за употреба Joy

# 6 415
  • София
Е как в черния дроб, Роузи?
За кои антитела говориш.

...
След втората модерна може да има температура, главоболие, болки в мускулите, като при грип. Обикновено не повече от 12-24 часа.
Освен ако не си Шарки Simple Smile. Аз го откарах общо две седмици след втората игла, но основно беше температура, главоболието не беше съществено и нищо друго не ме е боляло. Днес най-накрая си пуснах антитела и, да се изфукам, са ми 30 000. Температурата си е струвала. ММ, днес 5 ½ седмици след първа игла АЗ, е само с 261.

# 6 416
Здравейте ! За тези от Варна ,които искат да се ваксинират с Пфайзер ,има в ДКЦ Аспарухово ,няма нужда от записване . Успях да се ваксинирам днес .Казаха ,че утре продължават от 8:30ч. до 15:00ч. Успех !

# 6 417
Шарки, какви са референтните?

# 6 418
  • София
1050 мин протективен титър (Абът теста в Рамус)

# 6 419
❗Днес Националният ваксинационен щаб реши:

✅Ваксината на AstraZeneca не се прилага при жени под 60-годишна възраст с повишен риск от тромбози и/или анамнеза за тромбоцитопения.

✅Всички лица, получили първа доза от ваксината на AstraZeneca, които не са проявили сериозни нежелани лекарствени реакции, могат да се имунизират с втора доза от същата ваксина.

✅Лицата, които са ваксинирани с първа доза на ваксината на AstraZeneca и не желаят да получат втора доза от същата ваксина, могат да получат доза от ваксината на Pfizer/BioNTech не по-рано от 84 дни след първата доза на AstraZeneca. Тогава имунизацията се счита за завършена.

✅При лица, заболели от COVID-19 след прилагане на първа доза от ваксините с двудозов режим на имунизация, втората доза ваксина се поставя не по-рано от 6 месецa след лабораторно потвърждаване на диагнозата.

✅Преболедували от COVID-19 могат да се ваксинират с пълна имунизационна схема не по-рано от 3 месеца след лабораторно потвърждаване на диагнозата.

Общи условия

Активация на акаунт