Отговори
# 6 540
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
О, не. Няма логика
Логиката е, че колкото е дълъг срока на развитие на вируса до разболяване, толкова е и срока за развиване на антитела. При различнит хора от 2 до 14 дни, след ваксинация

# 6 541
Да се отчета, една седмица след първа доза Пфайзър се обзаведох с подут лимфен възел на шията.

не се притеснявай особено, докладвано и описано е като страничен ефект при РНК ваксините

# 6 542
  • София
Позната, чийто син работи в ковид отделение , са ги ваксинирали масово януари и към този момент почти половината са го изкарали пак, но леко
Положителното е , че е леко, но толкова кратко ли траят ваксините
Направо съм в потрес, ако това е верно

Някъде четох, че имунитета се изгражда 6м.след втората ваксина. За Модерна става дума.
То и при други ваксини, например оритувогрипните, не си защитен, но караш в по-лека форма.
Я пак?
Може 6 години, не 6 месеца, да?
Вън от шегата, нищо чудно да не е точно след 2 седмици, а да речем след месец-месец и половина. Само че оптически не стои добре - 2 дози през месец, после още месец за "доизграждане" на имунитет....

# 6 543
Позната, чийто син работи в ковид отделение , са ги ваксинирали масово януари и към този момент почти половината са го изкарали пак, но леко
Нали това е целта на ваксината - ако се заразиш, да го изкараш леко.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 12:28 от Lemy

# 6 544
И аз да се отчета, 24 часа след първа доза файзер - сууупер лека болка в рамото, не повече от мускулна треска след десетина лицеви опори.
Температура не съм вдигала и засега не усещам нищо "притеснително" 😁

# 6 545
  • Далечният изток
Хайде и от мен почти 24 чАса след втора Модерна. Снощи температура 37,2, пих парацетамол. Днес t нямам, но се чувствам отпаднала и ме боли около мястото на убождането.

# 6 546
Ето ви и един оптимистичен пост от другата тема за Ковид:
UK
Изглежда, че първите дози ваксини имат драматичен ефект върху инфекциите на Covid.

Около 74 000 души са били приети в болнични заведения с вируса през последните месеци, но само 32, които са имали ваксината, според официалните данни.

Говорейки по предаването "Днес" на BBC Radio 4, един от ключовите учени, съветващи правителството по Covid-19, казва, че резултатите са "много добра новина".

Проф. Калъм Семпъл от университета в Ливърпул казва, че изследователите са разгледали "много внимателно" болничните листове на тези 74 000 души и са установили колко са приетите след началото на ваксинацията - 43 000.

След това те идентифицираха в рамките на този брой малко под 2000 души, получили ваксината, и изследваха колко дни между приемането на ваксината и появата на симптомите им.

„Повечето признати хора са хванали инфекцията си в рамките на една седмица преди или след ваксинацията, така че три седмици след ваксинацията можем да броим само 32 души от 2000, които са са били ваксинирани ", казва той.

Проф. Семпъл подчертава, че това е "малко число" - по-малко от 2% - и казва "това е точно след първата ваксина и това е сред възрастното население.

„Наистина добри данни от реалния свят показват, че тази ваксина действа и една доза действа наистина добре“, казва той.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-56826976

https://bg-mam.ma/p/1308546/42719749

# 6 547
Абе, хора, като ви чета все едно не съе вдигали температура! Ако не си сложите втора доза от ваксина, значи просто сте изхабили първата. Голяма лигавня.  Единствената основателна причина да не си сложиш втора доза е тежка алергия или друго тежко усложнение след ваксина. Другото наистина е хабене на ваксини. За вашата доза чакат хора в крайна сметка, и на ваше място е щяло да има един човек с пълна защита. Така че се стегнете. Наистина. Дори не всеки получава реакция!

Ние сме ваксинирани вече цялото семейство, без баба ми, просто защото личната й лекарка явно е загубена и не може да се добере до ваксини. Никой досега не е имал реакция, освен приятеля ми, но като видиш 40 хиляди антитела и някак разбираш, че 24 часа температура 37.5 и отпадналост си струват. На някои им предстои още втора доза, никой не си помисля да я откаже.

# 6 548
  • София
От поликлиника България ми пратиха мейл и СМС, с анкета дали искам да се ваксинирам с РНК ваксина при тях.

# 6 549
За вашата доза чакат хора в крайна сметка, и на ваше място е щяло да има един човек с пълна защита. Така че се стегнете. Наистина. Дори не всеки получава реакция!
Пълно е със свободно часове, дори в София. Никой никому не заема място. В по-малките населени места почти всички часове за ваксинация са свободни.

Мъжът ми се ваксинира с АЗ, след седмица каза, че нещо го стяга в сърдечната област. След още няколко дни сърцето му излезе от ритъм (има доста здравословни проблеми, но сърцето му е здраво като на младеж), добре че живеем до частната кардиология и овладяхме положението.
За втората доза след 1.5 месеца ще го оставя сам да вземе решение.

# 6 550
От поликлиника България ми пратиха мейл и СМС, с анкета дали искам да се ваксинирам с РНК ваксина при тях.

Благодаря за информацията, сега им се обадих. Разполагат само с АЗ, за другите ваксини да проверим следващия месец.

# 6 551
  • на земята
Някой бил ли обяснил,има ли антитела тук или не?
Благодаря
Имунология/Imunology
Име на теста (изследване)   Резултат     Единици   Референтни стойности
Антитела IgG SARS-CoV-2-VNT (Вирус неутрализиращи антитела)   3,96       AU/ml     до 1.00 реф,стойност

# 6 552

Някъде четох, че имунитета се изгражда 6м.след втората ваксина. За Модерна става дума.
То и при други ваксини, например оритувогрипните, не си защитен, но караш в по-лека форма.
на мен ми казаха, че се изгражда до 14 дена след втора игла.
Плаша се за втора доза РНК,  първата седмица имах някакви странни и плашещи странични. Чак се зачудих дали да я слагам.
Какви са били тези плашещи и странни странични ефекти?

# 6 553
  • София

Благодаря за информацията, сега им се обадих. Разполагат само с АЗ, за другите ваксини да проверим следващия месец.

Ето това са ми пратили

Уважаеми пациенти на МКЦ Моят лекар,

Обръщаме се към всички Вас, които имате желание да бъдете ваксинирани с РНК ваксина (продукт на фирмите Модерна или Пфайзер) срещу COVID-19.
Даваме Ви възможност да заявите своето желание за поставяне на РНК ваксина срещу COVID-19, като попълните бланката, приложена по-долу.
Срокът за попълване е до 15.00 ч. на 21 април 2021 г.
Анкетата се отнася само до пациенти с личен лекар към Груповата практика в Поликлиника България – МКЦ Моят лекар.

Списъкът, в който се включвате с попълването на бланката, е предварителен и не гарантира провеждането на имунизация – възможни са промени в нормативната база, наличие на специфични противопоказания, установени от лекар при преглед преди поставянето на ваксината и липса на необходимите количества ваксини и др.

Попълването на бланката не Ви задължава да се имунизирате.
Не носим отговорност при недобросъвестно попълване на бланката с невярна и подвеждаща информация, вкл. от трети страни, които имат достъп до лични данни на други лица.

За конкретно поставяне на ваксина, в случай че имаме възможност да стартираме подобна кампания, нашите регистратори ще се свържат с Вас за записване на час.

Можете да попълните бланката на следния линк

https://forms.gle/MUsok14yZnqTXX7j6

# 6 554
  • София
Иска ми се на майка (70+) да й пусна един тест за (вируснеутрализиращи) антитела, в края на месеца - ок. 37-38 дни след първа доза Астра. Дали е много рано и дали да не изчакам, вместо да плаща по лабораториите, как мислите?

Общи условия

Активация на акаунт