Отговори
# 6 525
Най-добре не чети Simple Smile

# 6 526
  • София
Има ли някой да не е бил зле след втора доза Модерна? Като ви чета се плаша. А на есен, пак ли ще слагаме, ще се тестваме ли преди това, пак 2 дози ли ще са? Знае ли се нещо повече?
Една доза, засега, бустер - срещу новите варианти/мутации.
И едва ли ще е на есен, специално за България, с оглед доставки и пр. ще стане вероятно 2022. И пак ще има ред  - лекари, приоритетни групи и пр. Наивно е да смятаме, че хората, които не попадат в някакви фази ще се ваксинират ей сега на 22 септември или на 20 ноември, което е "тази есен". ЕС сключи предварителни договори за огромни количества бустери, забележете, за 2022-2023.

По-скоро ми е интересно, ние, България, тия 4,6 милиона дози от Санофи какво ще ги правим и в какъв вид ще дойдат - бустери? Двудозови срещу оригиналния ковид? Вероятно ще ги даряваме на юг!

# 6 527
  • София
Тук често пишете, че ви предстои ваксина с точно определен вид.
Питам се от къде знаете. Ако при личния лекар е ясно, но ако имате регистрация през портала как разбирате каква ще е ваксината?
Някой ваксинирал ли се е в УМБАЛ - Александровска? Имам записан час и се чудя дали да се обаждам предварително, те звънят ли?

На мен не са ми звъняли, аз се обадих да питам какви ваксини имат налични.
Вчера имах час там през портала. Бях записала РНК ваксина, но имаше само Астра Зенека. Знаете ли дали някъде в София може да се намери РНК през портала?

# 6 528
  • София
Наесен , за новите щамове, ще е една.

# 6 529
Вчера имах час там през портала. Бях записала РНК ваксина, но имаше само Астра Зенека. Знаете ли дали някъде в София може да се намери РНК през портала?
[/quote]
На място ли разбрахте или предварително по телефона?
Моля тези, които пишат, че са ваксинирани с РНК /в София/ да споделят как се е случило - портал, ЛЛ, или....?
Моя ЛЛ също прави списъци, каза, че като събере 10-12 желаещи отива и взема ваксини.
При мен обаче и времето е важен фактор, ако ще се ваксинирам сега, трябва всичко да приключи до края на май.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 10:32 от mami21

# 6 530
Тук често пишете, че ви предстои ваксина с точно определен вид.
Питам се от къде знаете. Ако при личния лекар е ясно, но ако имате регистрация през портала как разбирате каква ще е ваксината?
Някой ваксинирал ли се е в УМБАЛ - Александровска? Имам записан час и се чудя дали да се обаждам предварително, те звънят ли?

На мен не са ми звъняли, аз се обадих да питам какви ваксини имат налични.

Моя час е за днес в МБАЛ Света София, вчера ми казаха, че имат Модерна и Астра. Часът записах на 01.04 през портала.

Коригирам се, сега пак се обадих да питам има ли Модерна, казаха ми, че е свършила...

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 10:44 от Juicy Pigeon

# 6 531
  • София
Има ли някой да не е бил зле след втора доза Модерна? Като ви чета се плаша. А на есен, пак ли ще слагаме, ще се тестваме ли преди това, пак 2 дози ли ще са? Знае ли се нещо повече?

Вчера чух по радиото, че за сега Пфайзер дават 1 година защита. Предполагам, че до края на годината ще излязат още нови данни за продължителноста на защита на ваксините. Но най-вероятно ще има реваксинация всяка година, докато вируса не изчезне съвсем. След това не е ясно.
Моят въпрос е - ако сега се ваксинираме с Модерна, може ли бустъра след 1 година да е Пфайзер или ще трябва да бъде пак Модерна?

# 6 532
Може да е всякакъв бустъра.

# 6 533
Да се отчета, една седмица след първа доза Пфайзър се обзаведох с подут лимфен възел на шията.

# 6 534
Преди малко ме боцнаха с Модерна. Леко ме боли ръката за сега, но си чакам и по-сериозни реакции.
На въпроса от къде сме знаели каква ваксина - онзи ден се обадих на ЛЛ да ме запише, той след 2 часа ми звънна, че някой се е отказал и мога да се ваксинирам в сряда (днес). Питах го с каква ваксина и каза с Модерна. Аз изрично му бях казала, че искам рнк, то Астра не се препоръчва за 30 годишни жени и без това.

# 6 535
Позната, чийто син работи в ковид отделение , са ги ваксинирали масово януари и към този момент почти половината са го изкарали пак, но леко
Положителното е , че е леко, но толкова кратко ли траят ваксините
Направо съм в потрес, ако това е верно

# 6 536
Днес имам записан час за РНК ваксина в Окръжна болница в София.
Преди малко звъннах и казаха, че имат РНК, но само за хора над 65г.
Вчера също бях звъняла, казаха, че имат за момента, та предполагам количествата на РНК просто са започнали да се изчерпват тези дни.

# 6 537
Мъжа ми работи в болница, ваксинираха се януари и февруари. Няма разболели се досега.

# 6 538
  • София
Позната, чийто син работи в ковид отделение , са ги ваксинирали масово януари и към този момент почти половината са го изкарали пак, но леко

Някъде четох, че имунитета се изгражда 6м.след втората ваксина. За Модерна става дума.
То и при други ваксини, например притивогрипните, не си защитен на 100%, но караш в по-лека форма.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 15:40 от Amiamo

# 6 539

Някъде четох, че имунитета се изгражда 6м.след втората ваксина. За Модерна става дума.
То и при други ваксини, например оритувогрипните, не си защитен, но караш в по-лека форма.
на мен ми казаха, че се изгражда до 14 дена след втора игла.
Плаша се за втора доза РНК,  първата седмица имах някакви странни и плашещи странични. Чак се зачудих дали да я слагам.

Общи условия

Активация на акаунт