Отговори
# 6 510
  • София
ще отида сама и цял ден ще си бъда самичка после.

защото точно като тебе, ще съм сама. Не става въпрос за самото убождане, а за часовете след това. Simple Smile

Не го мислете, не сте сами.
Пишете тук какво чувствате, как сте. А ако не ви се пише слагайте по едно емотиконче.
Ние ще поглеждаме и ще сме с вас. Ако има нещо спешно все някой ще реагира.
Вземете си по 1 опаковка Парацетамол, ако се наложи.
Но всичко ще е наред - сигурна съм.

# 6 511
  • Швейцария
Много ви моля, тези от вас, които са с поставена втора доза на Модерна да споделите, колко часа след ваксинацията започнаха нежеланите реакции и колко време продължиха. Като часове ме интересува.
Благодаря предварително Simple Smile

При нас с ММ точно 12 часа след ваксинацията. Аз бях ваксинирана в 10 ч и в 22 ч започна треската и вдигнах много бързо температура.
И за двете дози ходих сама с ГТ, прибрах се и после си бях сама вкъщи. ММ беше на работа, докато не се тръшна и той с температура. Нищо страшно няма, не се панирайте.

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 22:59 от JennyBG

# 6 512
  • в страната на чудесата
Айде стига мрънкахте!
Сама ще сте и какво? Няма да умрете от една ваксина!!!
Ние всички бяхме на работа, с болни, с манипулации и пълна програма след двете ваксини. Не сме умрели.
Не знам ако трябваше за едра шарка да се ваксинирате какво оплакване щеше да е....

# 6 513
Наистина. Ще ви мине. Ако ви тръшне вирус все пак са 14 дни сам. Освен това не е задължително нешо да ти стане. Аз нямах нищо, освен в болка в ръката, бях на работа и след 1, и след втора доза, и то активно.

За храните е мит, лекарите от по-старото поколение казват да не се яде шоколад и яйца, като последното е доста тъпо, предвид факта, че някои ваксини съдържат... яйца. Алкохол не бива, защото натоварва имунната система, а тя е заета да си работи. Аз не пих 1 ден преди и 2 дни след ваксината нищо, после си продължих нормалния живот.

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 23:53 от OutOfNowhere

# 6 514
Момичена, спокойно)) Влезнах да видя нещо дали не е излезнало за странични ефекти при Модерна и Пфайзер и направо тези трепети ме учудиха. То и аз бях така, но вече нали премина , та..
За първа доза Модерна съм почти убедена, че няма нищо да ви има нито в самия ден, нито в следващите. Нито аз, нито мои познати имаха проблеми тогава. Може да ви боли на другия ден чак леко ръката, някои по-силно около мястото на боцнатото (при мен мускула ме болеше след втория ден и все по-силно беше на третия, но отшумя изведнъж сякаш) Друго няма, може би лека отпадналост, но аз бях и в голям стрес (като вас, дали нещо става, ама биха ли ми или само така..щото се дръпнах и сковах , та ги изнервих хората) Няма страшно, може парацетамолче или беналгин (аз това взимам за проблеми) да си приготвите, но съм сигурна няма да ви е нужно.

Лейди Дувал, втората игла повечето го прекарахме малко ..по-тежко, усети се, но не е някаква драма. В самия ден на ваксината (втората) нямаш никакъв проблем, дори мястото не те наболва, абсолютно нищо до вечерта. Лягаш, спиш, събуждаш се и вече си друг човек от друго измерение. Не можеш да станеш , сядаш някак на леглото, ама да се изтласкаш и да се изправиш е почти невъзможно от болка, все едно ще ти се счупят костите, всичко те дърпа и обтяга с болка, скованост.  Но това е на следващия ден. Повдига ти се, глава те блъска, гледаш размазано и уплашено най-вече. Лягаш след посещение на дежурното място все пак добрала се с неистови усилия, заспиваш и като се събудиш след 3-4 ч  се чувстваш вече нормален човек с леки болки, слабо главоболие, почва да те наболва боцнатата ръка. На третия ден си кукуряк , нямаш спомен за нищо, може леко зачервяване на голямо пространство да имаш на ръката (не се плашете) отминава за ден-два без нищо. Аз съм толкова изплашен човек на тема инжекции по принцип, че от страх да не разваля нещо не посмях да пия нищо за глава, стомах или ободряване.
Мои познати по-млади обаче имаха и доста висока температура, много тежко изкараха втория, пак пиша втория ден на ваксината (втора доза) Затова, ако водиш детенце ..втория ден по-добре го остави у вас. В деня на ваксината няма нищо.
При Модерна каквито и да са проблемите при различни хора, отшумяват за ден-два най-много (аз също съм разпитвала, а имам и познати, мен самата и т.н.) Първата доза е без проблеми. При АЗ е обратното-първа се кара тежко, втората-леко.
Не се притеснявайте, няма страшно, всичко ще е наред, повече от ден-два няма да продължи неразположението. Може и само няколко часа да е при някои, други почти нищо не усещат освен слабо главоболие.
Питах и двата пъти за нещо да се въздържаме и пазим-храна, миене, пиене.. само да не мокря мястото ми казаха първия ден и махам лепенката. За храна нямало никаква забрана, алкохол ..замислиха се (един мъж беше с мен заедно) нямало проблем в умерени дози казаха.
Така се падна, че и двете дози ми биха в петъчен ден, след което ходих на работа, движих се, цял ден бях навън. Вторият ден на втората ваксина обаче добре, че си бях у нас. За работа..просто нямаше как да мръдна до следобяд. После вече..дори излизах, готвих, обичайните неща. Но има едни часове при мен поне 5-6 дето..не можеш да ходиш (мен ме удари явно в стави и мускули, кокали, бе изобщо не знам какво беше за няколко часа вярно)

# 6 515
Айде стига мрънкахте!
Сама ще сте и какво? Няма да умрете от една ваксина!!!
Ние всички бяхме на работа, с болни, с манипулации и пълна програма след двете ваксини. Не сме умрели.
Не знам ако трябваше за едра шарка да се ваксинирате какво оплакване щеше да е....

Айде пък вие да не сте толкова груба. Групата е за споделяне или да пишем каквото на вас ви изнася? За да се притеснявам, че ще съм сама има някаква причина.

Благодаря на останалите за нормалните коментари.

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 00:04 от Juicy Pigeon

# 6 516
Аз направих реакция след първа доза Модерна. В денят след ваксината освен болката в ръката,  имах треска, която продължи 4-5 часа. Не е като да се разболяваш, просто ми беше много студено. Премерих температурата, беше 37,6. Не са ме болели стави, мускули и т.н. За втората доза съм решила да тръгна с Парацетамол 3х1. Не бих определила реакцията като нещо страшно, просто е дискомфортно. 

# 6 517
На мен утре ми е втора доза Пф. Надявам се да няма нищо допълнително освен реакциите, които си имах при първата (втрисане, отпадналост, подута ръка и тн).

Ще пиша какво (не) се е случило.

Изглежда ако вече веднъж си се срещал с вируса, независимо ваксина или преболедуване, ако сложиш РНК ваксина имаш по-изявени реакции. При векторините не е така. Иначе тези неща, че при втората АЗ е по-леко, както и че при младите има повече реакции ги пише официално тук.

На мен ми е интересно всеки РНК бустър оттук нататък ли ще предизвиква такива реакции? Не непременно повече, но като за втора доза.

# 6 518
  • London
Отчет.
12:00 поставяне на Модерна -първа игла.
17:00 -никаква реакция.
Подготвила съм парацетамол, течен аналгин
Аулин и чакам.
Какво ще правиш с тоя Аулин? Това не беше ли болкоуспокояващо?

# 6 519
  • София
На мен утре ми е втора доза Пф. Надявам се да няма нищо допълнително освен реакциите, които си имах при първата (втрисане, отпадналост, подута ръка и тн).

Ще пиша какво (не) се е случило.

Изглежда ако вече веднъж си се срещал с вируса, независимо ваксина или преболедуване, ако сложиш РНК ваксина имаш по-изявени реакции. При векторините не е така. Иначе тези неща, че при втората АЗ е по-леко, както и че при младите има повече реакции ги пише официално тук.

На мен ми е интересно всеки РНК бустър оттук нататък ли ще предизвиква такива реакции? Не непременно повече, но като за втора доза.
Аз съм боледувала, имам и антитела. След първата доза Пфайзер нямах никакви реакции. Предстои ми втора в понеделник.

# 6 520
Тук често пишете, че ви предстои ваксина с точно определен вид.
Питам се от къде знаете. Ако при личния лекар е ясно, но ако имате регистрация през портала как разбирате каква ще е ваксината?
Някой ваксинирал ли се е в УМБАЛ - Александровска? Имам записан час и се чудя дали да се обаждам предварително, те звънят ли?

# 6 521
  • София
Подтъврждавам и аз - след първа доза на Модерна нямах никаква реакция. Дори не ме болеше рамото - болката беше от самото убождане и мина на следващия ден. ММ имаше зачервяване в областта на убождането, ръката го боля по-дълго време - 3 дни някъде и през тези три дни го болеше главата, но кръвното си му беше наред. Пи Беналгин и му мина

Фани - благодаря ти за информацията. Аз пак ще кажа - изобщо не ме е страх от температурата или от треската. Аз лично съм безкрайно спокойна по отношение на ваксините - даже преди първата ваксина не спах цяла нощ от мерак Simple Smile Сега пак нямам търпение за втората доза, да минава и заминава вече, за да си отдъхна. Притеснява ме дали няма да ни е прекалено зле, за да си приберем детето от училище, защото то е на 20 км. от вкъщи и трябва да се шофира в час пик до там и обратно. Та това са ми притесненията. Иначе, малко температура - тъкмо най-накрая ще имам време да си полежа и да си поспя Simple Smile Не ми е никаква драма това Simple Smile

# 6 522
Тук често пишете, че ви предстои ваксина с точно определен вид.
Питам се от къде знаете. Ако при личния лекар е ясно, но ако имате регистрация през портала как разбирате каква ще е ваксината?
Някой ваксинирал ли се е в УМБАЛ - Александровска? Имам записан час и се чудя дали да се обаждам предварително, те звънят ли?

На мен не са ми звъняли, аз се обадих да питам какви ваксини имат налични.

# 6 523
Пийте лекарства за температура, болка и дискомфорт. Няма нужда да се мъчите. Аз след първата АЗ не пих нищо, но сега смятам да пия, ако нещо се появи.

# 6 524
Има ли някой да не е бил зле след втора доза Модерна? Като ви чета се плаша. А на есен, пак ли ще слагаме, ще се тестваме ли преди това, пак 2 дози ли ще са? Знае ли се нещо повече?

Общи условия

Активация на акаунт