Отговори
# 6 495
  • София
Отчет.
12:00 поставяне на Модерна -първа игла.
17:00 -никаква реакция.
Подготвила съм парацетамол, течен аналгин
Аулин
и чакам.
Open MouthOpen MouthOpen MouthOpen Mouth
Това всичкото за какво ви е? Целият блок ли сте се имунизирали днес?
Сладур! Heart

Цитат
Алкохол, червено вино, шоколад, яйца, риба и морски дарове, свинско месо, цитрусови плодове, ягоди, бобови храни- боб, леща, грах, нахут, соя, ядки- фъстъци, орехи, сусам.
Не знаех. Без алкохола ( и без червеното вино!) почти всичко от гореизброеното ядох след първа и след втора игла, и то в рамките точно на първите 24 часа. Имам алергии към липите. Но чак пък такива лишения, то месо, то чудо да не се яде! Че те страничните ефекти ще са по-тежки от това неядене.

# 6 496
Без свинското и цитрусите (но грейпфрута прави лоши реакции с много лекарства) останалите просто са алергени. За това лекарите се застраховат, за да не се провокира алергична реакция. Въпреки че тези като мене, които не понасят почти никакви лекарства и химии и нямат хранителни алергии, има голям риск точно от ваксината да имат проблеми, а не от храната. Алкохолът е ясен - натоварва черния дроб.
А, сега се сетих, че месото, особено свинското, създава проблеми след ваксина против тетанус. Но тя няма нищо общо с тези.

# 6 497
Отчет.
12:00 поставяне на Модерна -първа игла.
17:00 -никаква реакция.
Подготвила съм парацетамол, течен аналгин
Аулин и чакам.
Аз и чорапи и оцет бях приготвила. 😁

"Алкохол/шоколад, яйца, морски дарове, фъстъци"
Това също го спазих, водят се храни, които могат да предизвикат алергична реакция.

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 19:28 от Lemy

# 6 498
при нас беше така
с Модерна аз - след първа доза 2-3 дни температура 37,2-37,9, лека отпадналост, леки болки в мускулите, на 4-тия ден ми се появи т.нар. Covid Arm - зачервяване на участък от ръката, със сърбеж и топлина, изчезна в сутринта на 8-ия ден; след втора доза - същото + по-осезаемо втрисане, само че всичко възникна в рамките на 8-12 часа след инжекцията, и продължи ден-два до пълно отшумяване; на 19 ден от първа доза имах 38600 AU антитела, но съм имала среща с вируса през декември, след втората не съм ги мерила и май скоро няма и да имам подобно намерение

синът ми - с АЗ, вечерта вдигна някаква температура, вероятно не висока, не я е мерил, отпадналост лека, легна си и на сутринта беше тип-топ, в края на 5та седмица антитела 919 AU, съпругът ми и той с АЗ /прекарал ковид-а през ноември-декември/- вечерта и през нощта беше с 39, втрисаше го, до следващия ден на обяд се оправи съвсем, неговите антитела бяха 8600 на четвъртата седмица; свекърва ми с АЗ - без Т, лека отпадналост в рамките на денонощие

майка ми - с Pfizer, засега само първа доза - 3 дни чувстваше силна умора и слабост в краката, температура не е вдигала, дано след втората няма нещо по-осезаемо

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 19:50 от antea

# 6 499
  • София
Моят току що навършил 18 години младеж има записан час за Модерна утре. От няколко дни е хремав и се чудим дали да се ваксинира при личния лекар или да отложим ваксината.

# 6 500
Габи, ако имате време да направите един бърз антиген преди ваксината 🤔

# 6 501
И аз се включвам към бъдещите ваксинирани утре с Модерна. Хем се вълнувам, хем изпадам в лека паника, ама то е защото ще отида сама и цял ден ще си бъда самичка после. А и ме е страх от игли Rolling Eyes

# 6 502
  • София
И аз се включвам към бъдещите ваксинирани утре с Модерна. Хем се вълнувам, хем изпадам в лека паника, ама то е защото ще отида сама и цял ден ще си бъда самичка после. А и ме е страх от игли Rolling Eyes
Ами, освен да дойдем за компания и кураж, ама трябва да се работи:))))
За страха от игли моя позната неше дигнала на ура половината лекари. За малка да я отпратят, но тя се взе в ръце и ги “накара” да й сложат ваксината. И тя беше с модерна. Около двете й дози нищо впечатляващо. Спокойствие и само спокойствие.

# 6 503
  • София
Няма нищо страшно!
Аз също ходих сама за първата ваксина. Бях на работа, хоум офис. Помолих да излезна по- късно обедна почивка. Сложиха ми ваксината и се прибрах. Продължих да работя.
Защо се паникьосвате така?

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 12:00 от Amiamo

# 6 504
Искам да уточня.  Иглата с която ме боцнаха беше много малка. Тези, които показват по телевизията са ОГРОМНИ.

# 6 505
Абе, момичета! Все едно никога не сте си водили децата да ги боцнат с ваксина. Самото поставяне е неусетно и става за секунда. У нас драматични странични реакции не е имал никой. Това и при двете дози - аз на 44, съпруг, майка на 65 със сърдечно заболяване, ХОББ и Хашимото, сестра на 42 с тежки хронични заболявания и племенник на 20.
Защо се "самонавивате" така?

# 6 506
  • София
На мен медицинската сестра ми сложи всксинта. Дори не усетих убождането с иглата.

# 6 507
При симптоми на инфекциозни заболявания не поставят ваксина

# 6 508
  • SF

Аз не се страхувам от самата игла и поставянето на инжекцията, а защото точно като тебе, ще съм сама. Не става въпрос за самото убождане, а за часовете след това. Simple Smile
Записана съм през портала. Само дано да има РНК, когато отида, да не ме връщат, защото после са празниците и се губи много време.

# 6 509
На мен утре ми е втора доза Пф. Надявам се да няма нищо допълнително освен реакциите, които си имах при първата (втрисане, отпадналост, подута ръка и тн).

Ще пиша какво (не) се е случило.

Общи условия

Активация на акаунт