Отговори
# 6 480
Не само че имах треска, ами пръстите на ръцете ми бяха абсолютен лед до такава степен, че нямах за кратко чувствителност на върха им. То просто нямаше останала кръв там. Грешката ми беше, че отначало помислих че ми е студено, не го свързах с ваксината. Определено и аз търся да се ваксинирам в събота, не е възможно да работя в такова състояние, а през седмицата нямам възможност да лежа и да си почивам след ваксината.

# 6 481
  • Варна
Въпросът не е само до настройката. Специално аз искам да знам какво да очаквам и колко време евентуално ще продължи, за да знам как да си организирам дните след ваксината. ММ при висока температура се тресе целия - няма как да шофира. Аз също не знам как ще го понеса и ще мога ли да карам.
Та специално при мен това са причините да търся толкова подробна информация

Разбирам те. И двете ми ваксини се паднаха в четвъртък, така че петъците работех от вкъщи (имам възможност за хоум офис). При първата доза Пфайзер нямах нищо, освен болка в ръката. При втората имах реакции - температура около 37,8, отпадналост, но въпреки това дори поработвах на компютъра.

Но нали разбираш, че при всеки човек тези реакции са индвидидуални. И да ти кажем нашите, не означава, че при теб ще са подобни.

И, все пак, смятам, че позитивната нагласа е важна. Smile

# 6 482
  • София
Така е. Аз все пак да си приготвя вариант за най-лошото, а ако дойде по-доброто - добре дошло Simple Smile

В интерес на истината не познавам лично хора, ваксинирани с Модерна. Но познавам доста с Пфайзер и нито един от тях не е имал каквито и да било реакции след втората игла. Само леля ми, но при нея е имало температура 37,5 за 2 часа само. Та затова ви разпитвам тук

Благодаря ви много за всичките отговори и съвети Simple Smile

# 6 483
Ние и двамата сме с АЗ, втората ни доза е на 5 май, 10 седмици.
Сега звъннах в мед. център, където ни сложиха първата. Можело от 17 до 21 май.
А казаха ли защо изместват датата?

# 6 484
  • Далечният изток
Скрит текст:
Още един въпрос от мен - задължително ли е да си правим втората ваксинация в същия център като първата? Или някакси се отразява ако примерно първата ваксинация ти е от зелен коридор, а втората през регистъра?
В центъра, където вече сте поставяли първата доза знаят, че ви предстои втора на определена дата, колко човека ще трябва да се ваксинират на тази дата, съответно трябва да размразят определен брой дози. Затова е най-добре да е на същото място според мен.
Аз след малко отивам за втора доза Модерна.

AIDA_N, пиши след това имала ли си странични реакции след втората доза Модерна.
Засега - 2 чАса след ваксината, всичко е наред, нямам температура, болка или нещо друго. Каквото и да има или няма като реакции, ще споделя Simple Smile

# 6 485
  • Враца
Ние и двамата сме с АЗ, втората ни доза е на 5 май, 10 седмици.
Сега звъннах в мед. център, където ни сложиха първата. Можело от 17 до 21 май.
А казаха ли защо изместват датата?
Не, тогава щели да ваксинират.
След като приключи разговора, се замислих дали тогава няма да имат иРНК, но аз изрично казах, че искам АЗ.

От РЗИ бяха много изчерпателни, много приятно ме изненадаха. Върнаха ми обаждане дори за доизясняване, защото аз ги попитах дали може на друго място или при личния лекар. Последно се разбрахме да звънна на първия център в понеделник, ако пак е такава информацията, то тогава ще ни запишат в техния списък и ще ни сложат при тях.

# 6 486
Аз имам приятел ваксиниран с Модерна, каза, че е имал само болка в ръката след ваксината. НО както обсъждаме, всичко е строго индивидуално.
Аз все още съм по майчинство, та ще си се боцна утре, поне съм си вкъщи. А мъжа ми след АЗ си пусна болничен, така че и това е вариант.
Ох сега ми обясняват познати "доброжелатели" как Модерна не била хубава ваксина, не била тествана, била като АЗ и някви тем подобни. Говорим за хора, които не са лекари, но се изказват. Не знам вече, много съм психирана, аз ще колабирам от страх утре като ми я сложат иглата, не от друго. Страшен хипохондрик станах вече.

# 6 487
  • София
Не коментирайте просто. С никой не сме обсъждали поставянето на ваксина, отидохме семейно и се имунизирахме. Нито един от нас нямаше никакви странични реакции освен болка в ръката и то пренебрежима. Освен с лекуващия лекар, ако имате такъв, не виждам смисъл от подобни дискусии.

# 6 488
Отчет.
12:00 поставяне на Модерна -първа игла.
17:00 -никаква реакция.
Подготвила съм парацетамол, течен аналгин
Аулин и чакам.

# 6 489
  • София
Отпуснете се! Чак такива подготовка за действието на ваксината. Може и да няма реакция при вас.

# 6 490
Благодаря на всички за подкрепата, може би сте прави, не бива толкова да го мисля, това е просто ваксина, не е отрова, целта й е да ни защити.
Моята дъщеричка, когато я ваксинираха като бебенце също вдигаше температура и не се чувстваше добре, така се гради имунитет, не е страшно и необичайно.
Просто много неща се изписаха и изговориха и човек се филмира. Моя мъж казва, че съм луда и сигурно е прав, ама той си ме е избирал. Grinning
Ще докладвам и аз какво се случва като я сложим, за други шубета като мен Joy

# 6 491
В нашето РЗИ днес имаше от всички ваксини. Аз съм с Модерна. Записана бях през портала. Дадоха ми лист с възможни реакции и какво да не ям.

# 6 492
  • софия
В нашето РЗИ днес имаше от всички ваксини. Аз съм с Модерна. Записана бях през портала. Дадоха ми лист с възможни реакции и какво да не ям.
Какво не трябва да ядете?

# 6 493
Какво не трябва да ядете?
Алкохол, червено вино, шоколад, яйца, риба и морски дарове, свинско месо, цитрусови плодове, ягоди, бобови храни- боб, леща, грах, нахут, соя, ядки- фъстъци, орехи, сусам.
Храни, които да се избягват за 24 часа след ваксината.
На листа са дадени и възможни нежелани реакции, за Модерна.
- болка - 92%, умора- 70%, главоболие- 64,7%, болки в мускулите- 61,5%, болки в ставите- 46,4%, втрисане-45,4%, гадене, повръщане- 23%, подуване в подмишница- 19,8%, треска- 15,5%, зачервяване - 10% и подуване на мястото на инжектиране - 14,7%.
Мъж ми беше с АЗ, нямаше такъв инфолист. Но пък вдигна високо кръвно над 170,180 горна граница за около 2 седмици.

# 6 494
Благодаря на всички за подкрепата, може би сте прави, не бива толкова да го мисля, това е просто ваксина, не е отрова, целта й е да ни защити.
Моята дъщеричка, когато я ваксинираха като бебенце също вдигаше температура и не се чувстваше добре, така се гради имунитет, не е страшно и необичайно.
Просто много неща се изписаха и изговориха и човек се филмира. Моя мъж казва, че съм луда и сигурно е прав, ама той си ме е избирал. Grinning
Ще докладвам и аз какво се случва като я сложим, за други шубета като мен Joy
ММ, аз и свекърва ми сме с 1-ва доза Модерна. ММ се ваксинира преди 20 дни, а аз и свекърва ми - преди 11 дни. Не сме имали никакви странични реакции, освен много лека болка в ръката 1-2 дена. ММ -същата вечер като си легна, каза, че му е малко студено, но темп.не е мерил- пипнах му челото-не беше топъл,но поиска 10 капки хексалгин, така,че не мога да кажа, че е имал т-ра. Иначе и аз бях в паника, преди слагането на ваксината, сега пак ще се треса преди втората доза ,която е на 7-ми май. Но аз съм си хипохондричка.Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт