Отговори
# 6 465
Аз съм с поставена първа доза файзер преди 1 час, ще си поизчакам реакциите и ще споделя

# 6 466
  • София
Аз съм с поставена първа доза файзер преди 1 час, ще си поизчакам реакциите и ще споделя
Ама защо ги чакате тези реакции?
Ако не ги чакате така трепетно е по-вероятно да не дойдат изобщо. Simple Smile

# 6 467
The Invisible, защото Пфайзер и Модерна не използват вектор.

Проблемът с биенето на АЗ на малък интервал от време е, че организмът придобива някакъв имунитет И към векторния вирус. Ако втората доза се постави твърде рано, имунната система ликвидира някаква част от него преди да е поразил клетките, защото го разпознава. Ако втората доза се бие по-късно, да речем, че векторният вирус вече е в някаква по-голяма степен забравен от нея, т.е. може да си свърши работата относно ковид.

Пфайзер и Модерна не използват вектор, а директно инструктират клетките да произведат шипчестия протеин. Тоест при тях няма риск от намалена ефективност поради имунитет към вектора (защото няма такъв), ако двете дози се поставят в кратък период.

# 6 468
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
След втората доза по- скоро

# 6 469
Ама защо ги чакате тези реакции?
Ако не ги чакате така трепетно е по-вероятно да не дойдат изобщо. Simple Smile
Трепетно чаках само ваксината Smile От там нататък съм окей с какъвто и имунен отговор реши да я посрещне организмът ми

# 6 470
  • София
Много ви моля, тези от вас, които са с поставена втора доза на Модерна да споделите, колко часа след ваксинацията започнаха нежеланите реакции и колко време продължиха.

Защо ги наричате "нежелани реакции", като това са естествени реакции? Smiley
Точно "нежелани" се наричат – https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/01/13/comir … nformation_bg.pdf

# 6 471
Много ви моля, тези от вас, които са с поставена втора доза на Модерна да споделите, колко часа след ваксинацията започнаха нежеланите реакции и колко време продължиха.

Защо ги наричате "нежелани реакции", като това са естествени реакции? Smiley
Точно "нежелани" се наричат – https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/01/13/comir … nformation_bg.pdf

Може да са естествени, но за мен са си нежелани. Утре за първи път ще ми слагат Модерна и мога да сравня страха и паниката, която са ме обзели със страхът ми преди секциото. Grinning
Като си спомня мъжа ми как се тресе 3 дни след Астра Зенека, не виждам как по-друг начин могат да се нарекът реакциите.

# 6 472
  • Варна
Настрой се позитивно. Ако мислиш най-лошото - щеш-не щеш, ще го притеглиш Grinning

# 6 473
  • Бургас

Смисълът при АЗ да препоръчват  интервал след първата игла 10-12 седмици  е, да се получи по-добър имунен отговор. Когато се направят набързо двете игли, антителата от  първата ваксинация са толкова силни, че унищожават активната  съставка на втората ваксина, така че от  тях няма никаква полза.
Сега четох на сайта на ЕМА за АЗ - пише, че втората доза се слага между 4 и 12 седмица, така че явно само 4 седмици е мин. интервал, не вярвам, че антителата от първата ваксина са толкова силни, че да попречат на втората, ако беше така - нямаше да има две дози,  а и има много случаи на хора, разболяли се доста след първа доза, баща ми се разболя чак 7-ма седмица

# 6 474
  • София
Въпросът не е само до настройката. Специално аз искам да знам какво да очаквам и колко време евентуално ще продължи, за да знам как да си организирам дните след ваксината. Имам дъщеря в 1-ви клас - карам я, взимам я, нямаме на кого да разчитаме. Сутринта ще я закараме на училище и ще отидем да се ваксинираме. Ако и двамата сме зле, няма кой да я прибере от училище, а тя учи далече и свършва чак следобед. Ако се наложи ще я спра от училище, защото с толкова висока температура и треска няма как да се кара кола.ММ при висока температура се тресе целия - няма как да шофира. Аз също не знам как ще го понеса и ще мога ли да карам.

Та специално при мен това са причините да търся толкова подробна информация

# 6 475
Аз затова се ваксинирах в събота, но то не навсякъде има такива възможности.

# 6 476
  • София
Дори когато бях с 39, нямах треска   Нито някакви болки и схващания в мускулите. Не съм спирала да работя през времето, в което бях с температура. Нищо общо няма с треската след първата игла АЗ на съпруга ми.

# 6 477
Ние с мъжа ми сме с АЗ. И двамата бяхме настроени за грипоподобни симптоми. Той си заспа спокойно и се събуди в 3 и половина през нощта с треска и Т 38.1. Аз съм нощна птица и по това време си легнах. Като видях как го тресе, легнах и зачаках. Към 5 и половина ми доскуча и заспах Laughing
На следващия ден той поддръжаше 37.4, но вече нямаше треска, само лека отпадналост и болка в ръката.
Аз бях заковала на 36.4 и не усетих абсолютно нищо, дори ръката не ме болеше.

Всичко е индивидуално и дори при 1 и съща ваксина реакциите са различни. Но наистина няма нужда да се настройвате предварително.

# 6 478
# 6 479
  • София
Дори когато бях с 39, нямах треска   Нито някакви болки и схващания в мускулите. Не съм спирала да работя през времето, в което бях с температура. Нищо общо няма с треската след първата игла АЗ на съпруга ми.
Аз бях с 38,2 след АЗ и изобщо нямах треска. Ако не бях си измерила температурата нямаше да знам. Мъжът ми също имаше дори 38,7 без треска и неприятните усещания при температура. Но пък моя колежка имаше 37,5 и треска като при 40. Така че всичко е индивидуално и според мен няма нищо общо с вида на ваксината.

Общи условия

Активация на акаунт