Отговори
# 6 615
  • Швейцария
gabiplus, при нас след 24 часа отшумяха.

# 6 616
Здравейте,моля някой който се е ваксинирал с Пфайзер да ми пише на лично,искам да го питам няколко въпроса.Много благодаря

# 6 617
Вчера моят 18 годишен младеж се ваксинира с първа доза Модерна. През нощта вдигна висока температура и сега е с 37.5, силни болки в мускулите и крайна отпадналост- не може да стане от леглото. Боли го главата и има позиви за повръщане. Кога може да очакваме симптомите да отшумят и да се почувства по-добре?
До 24 часа би трябвало тези реакции да изчезнат. Слушам, че някои са имали леки оплаквания няколко дни след ваксината. Явно при по-младите хора реакциите след ваксината са повече.

# 6 618
# 6 619
Аз също да докладвам 24 часа след първата ваксина на Модерна. Имам доста силни болки в ръката, почти не мога да я движа, но е само това. Снощи ми беше кофти, мислих че имам температура, но термометъра не мръдна повече от 36.6. Явно съм се чувствала зле заради болката. Може би наистина, защото момчето е на 18 го е приел по-тежко. Предполагам, че скоро ще размине.

# 6 620
  • Варна
Аз имам една сериозна дилема. Имам поленови алергии, които лекувам с инжекции ( алергени). Имам обаче и към нестероидни противовъзпалителни и някои  антибиотици. Прочетох, че има някакви тестове за чувствителност към съставките във ваксините и тръгнах да се  тествам. При единия алерголог (във Варна) излезе ПЕГ и тя препоръча да сложа Модерна. Вечерта прочитам, че в Модерна има ПЕГ. Реших да повторя теста при друг алерголог и излезе, че освен ПЕГ, имам реакция и към полисорбат и на практика няма ваксина, която да си поставя. Отчаях се много. Потърсих онлайн консултация с алерголог от Александровска болница, изпратих си всички изследвания, описах си алергичните прояви и ме посъветваха да игнорирам тези тестове за съставките и да си поставя ваксина. Моля, тези с алергии, споделете как е минала при вас ваксинацията, някой правил ли е тестуване на тези съставки. Аз не съм правила анафилактичен шок, нямала съм кожни реакции или тежки пристъпи. Но към обезболяващите съм изпитвала един специфичен сърбеж в гърлото, усещане за стягане без реално да е имало и се притеснявам за ваксината.

# 6 621
  • Карлово
Аз имам доста алергии и към антибиотик включително. Сложих си Модерна първа игла. Докторката ме пита дали съм правила алергичен шок. Не съм. Та, след ваксината 10 дни досега нищо, освен малката болка на мястото на убождането 48 часа.

# 6 622
Аз имам една сериозна дилема. Имам поленови алергии, които лекувам с инжекции ( алергени). Имам обаче и към нестероидни противовъзпалителни и някои  антибиотици. Прочетох, че има някакви тестове за чувствителност към съставките във ваксините и тръгнах да се  тествам. При единия алерголог (във Варна) излезе ПЕГ и тя препоръча да сложа Модерна. Вечерта прочитам, че в Модерна има ПЕГ. Реших да повторя теста при друг алерголог и излезе, че освен ПЕГ, имам реакция и към полисорбат и на практика няма ваксина, която да си поставя. Отчаях се много. Потърсих онлайн консултация с алерголог от Александровска болница, изпратих си всички изследвания, описах си алергичните прояви и ме посъветваха да игнорирам тези тестове за съставките и да си поставя ваксина. Моля, тези с алергии, споделете как е минала при вас ваксинацията, някой правил ли е тестуване на тези съставки. Аз не съм правила анафилактичен шок, нямала съм кожни реакции или тежки пристъпи. Но към обезболяващите съм изпитвала един специфичен сърбеж в гърлото, усещане за стягане без реално да е имало и се притеснявам за ваксината.
Не знам, рисково си е това. При всяко положение няколко дни преди ваксина и след това трябва да пиеш ахистаминов препарат, за който си сигурна, че ти действа (всеки човек реагира различно на различните лекарства).
Аз съм с много тежка алергия към почти всички лекарства и химии и изобщо не ми се рискува. Защото реакцията се проявява след часове, а в сегашната лудница нямам шанс СП да долети за няколко минути след обаждането ми, ако се наложи. Преди години при тест за едни инжекции, при това предимно с естествен състав имах много силна реакция и питайки алергологът дали мога да пия хапове преди тях, той категорично ми ги забрани. Никой от много години не смее да ми сложи никаква ваксина, дори когато се е налагало да ми бият тетанус. И съм много нещастна, защото кой знае още колко години ще ходя с маска сред хората и ще страня от тях...

# 6 623
  • Бургас
Аз съм с поленова алергия и алергия към някои упойки . С първа доза на АЗ съм от 1 месец и не съм имала нищо по- различно от обичайните оплаквания .

# 6 624
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Имаш ли алергия към шампоани ?

# 6 625
Боц за мен имаше Blush вече съм от отбора на чипираните

# 6 626
  • Варна
Имаш ли алергия към шампоани ?

Нямам реакции към шампоани, нито каквато и да е козметика, а ползвам много. Дори в момента ползвам спрей за нос, в който се съдържа полисорбат 80

# 6 627
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Вероятно няма да имаш никаква реакция, тъй като количеството на тези вещества е много малко, но винаги можеш да предупредиш и да останеш за половин час пред кабинета, в случай на реакция

# 6 628
Аз имам една сериозна дилема. .......Аз не съм правила анафилактичен шок, нямала съм кожни реакции или тежки пристъпи. .........

Може да ти е полезен този документ: Препоръки на Експертния съвет по медицинската специалност „Клинична алергология“ относно ваксиниране срещу COVID-19:
тук

# 6 629
Някой с две игли ваксинирал  се в РЗИ Перник? Издават ли сертификат веднага след втората игла ме вълнува?

Общи условия

Активация на акаунт