Отговори
# 6 600
Този жълт ваксинационен паспорт за ЕС,къде се продава или издава?

# 6 601
  • София
Въпросният протективен титър е измислен от Рамус и честно казано не отговаря особено на реалността.

Вече в темата бях пускала изследване от Великобритания, където са изследвали антителата след Астра Зенека и след Файзер и то точно със същия тест на Abbott.

След Астра Зенека са средно около 450 след Файзер са средно около 1000. Това за хора, които за пръв път срещат вируса, ако преди това са преболедували или е втора доза, тогава титрите скачат много повече - в хиляди.

Защо казвам, че "титърът на Рамус" е измислен? Защото от реалността знаем, че дори 1 доза от ваксината осигурява много добър имунитет.

Ако го намеря проучването по-късно мога да го дам отново в темата.
Абсолютно е така! В РЗИ ми казаха същото нещо. Че този протективен титър си е измислица на Рамус.

# 6 602
  • София
Странно, като четях старите в Лансет защо втората игла на АЗ е по-добре да се слага на 10-12 седмица, ползваха същата скала като Рамус. Кой ли от кого е взаимствал?

# 6 603
  • София
И баща ми е със стендове. Утре е на ваксина, опасно ли е?
Не мисля, че отговор на този въпрос трябва да се търси във форум.

Питам има ли хора, които са поставили ваксина при наличие на стендове. Естествено, че е питал джипито си....друг въпрос е колко е компентно то.
Да, на баща ми сложиха АЗ. Дали е опасно.. ковид е по-опасен със сигурност. Баща ми се консултира с лекари преди да вземе решение.

# 6 604
Мен здраво ме боли ръката след втората доза Пфайзер. Трудно я вдигам над рамото. Червената подутина пак си се оформя. Дано се разнесе по-бързо този път.

# 6 605
  • Далечният изток
Мен определено сега ръката ме боли по-слабо отколкото след първата доза.
Тази вечер пак вдигнах температура 37, 2. Не е висока, но ми е дискомфортно.

Hope4C, направи някакъв компрес, всъщност не знам дали е добре, някой запознат да каже.

# 6 606
Слагах лед, защото освен всичко е и чувствително по-топло самото място. Помогна за кратко време.

Ако утре пак е така - ще го мисля. Може да го намажа с хидрокортизон или друг локален КС.

# 6 607
Още едно време, когато водехме децата на ваксина, лекарите препоръчваха компрес с риванол. До днес едв8а ли има по-добро средство срещу тези отоци.
Колкото до антителата, ако следите интервютата с проф. Кюркчиев, ще разберете, че неналичието им в кръвта не означава липса на имунен отговор, защото имунният отговор не се поражда в кръвта, а в лимфните възли. Така че тест с малко или никакви антитела не доказва липса на имунитет. Специалистите слушайте и то тези, които няма да стават политици.
Пускам линк към интервюто, защото отговаря и на много от въпросите, които се задават в темата.

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 00:16 от Rayna13

# 6 608
Мен здраво ме боли ръката след втората доза Пфайзер. Трудно я вдигам над рамото. Червената подутина пак си се оформя. Дано се разнесе по-бързо този път.
Hope4C, дано бързо да се оправяш. Пиши. И аз се притеснявам, че на синът ми първата я поставиха 30 януари. Сега 23 април ще е втората и много го мисля.  Англичаните ме побъркаха с този голям интервал. Но поне се радвам, че ще се ваксинира.

# 6 609
  • Варна
Здравейте, правя опит да се запиша за ваксина в единния информационен портал. След 0:00 часа се появява нова дата, но няма график- 10, 11, 12 май са празни- пробвах различни ваксинационни центрове. Имате ли някаква информация, пропускам ли нещо?

# 6 610
Здравейте, правя опит да се запиша за ваксина в единния информационен портал. След 0:00 часа се появява нова дата, но няма график- 10, 11, 12 май са празни- пробвах различни ваксинационни центрове. Имате ли някаква информация, пропускам ли нещо?
За кой град опитвате? В Перник може да се ваксинирате с Пфайзер и без да сте записани в системата, предполагам, че и в доста други населени места е така.
Явно не са много желаещите за ваксина.

# 6 611
Виждам, че сте от Варна, и аз опитвам от няколко дни без успех. Писах на ФБ страницата на ДКЦ в Градска болница и ме записаха в техния кабинет в лист на чакащи, също и в ДКЦ - Аспарухово. През портала от поне седмица не можеш да вземеш час в цялата област. От РЗИ твърдят, че ваксинационните центрове не подавали свободни часове, което не звучи сериозно, в самото РЗИ има 2 такива, за техните също няма часове...

# 6 612
Здравейте отново! Както писах преди преди 2-3 дни, бременна съм в 23 г.с. Имам тромбофилия. Преди около 24 часа ми поставиха втора доза Пфайзер. Около 12 часа след втората доза започна леко главоболие, а през нощта и леки мускулни болки. Не съм вдигала температура. В общи линии лек дискомфорт, нищо страшно. В момента се чувствам много добре и предполагам, че с това приключи всичко.

# 6 613
  • Варна

Виждам, че сте от Варна, и аз опитвам от няколко дни без успех. Писах на ФБ страницата на ДКЦ в Градска болница и ме записаха в техния кабинет в лист на чакащи, също и в ДКЦ - Аспарухово. През портала от поне седмица не можеш да вземеш час в цялата област. От РЗИ твърдят, че ваксинационните центрове не подавали свободни часове, което не звучи сериозно, в самото РЗИ има 2 такива, за техните също няма часове...
[/quote]

Благодаря Ви за информацията! Аз исках да се запиша във Военна болница, тъй като имам алергии и това щеше да ми дава малко по- голяма сигурност, че биха реагирали на извънредна ситуация.

# 6 614
  • София
Вчера моят 18 годишен младеж се ваксинира с първа доза Модерна. През нощта вдигна висока температура и сега е с 37.5, силни болки в мускулите и крайна отпадналост- не може да стане от леглото. Боли го главата и има позиви за повръщане. Кога може да очакваме симптомите да отшумят и да се почувства по-добре?

Общи условия

Активация на акаунт