Отговори
# 6 555
За вашата доза чакат хора в крайна сметка, и на ваше място е щяло да има един човек с пълна защита. Така че се стегнете. Наистина. Дори не всеки получава реакция!
Пълно е със свободно часове, дори в София. Никой никому не заема място. В по-малките населени места почти всички часове за ваксинация са свободни.

Мъжът ми се ваксинира с АЗ, след седмица каза, че нещо го стяга в сърдечната област. След още няколко дни сърцето му излезе от ритъм (има доста здравословни проблеми, но сърцето му е здраво като на младеж), добре че живеем до частната кардиология и овладяхме положението.
За втората доза след 1.5 месеца ще го оставя сам да вземе решение.
Какво ви казаха в кардиологията, има ли връзка с ваксината

# 6 556
И баща ми е със стендове. Утре е на ваксина, опасно ли е?

# 6 557
  • пустинята Гоби
Защо ще й пускаш, Роналд, заради някакво фалшиво спокойствие ли, че вече има защита? То и така да е, тя трябва да се пази, защото нищо сигурно няма.

И майка ми е 70+ и преди месец някъде си сложи първа доза АЗ. Тя работи и се среща хора, макар и да не са много и все се притеснявам. Не виждам смисъл от изследвания, спазва мерките и това е.

# 6 558

Какви са били тези плашещи и странни странични ефекти?
доста дни след нея с инцидентни хипертонични кризи, яко главоболие, на моменти силна аритмия, ускорен пулс, тежест и изтръпване на долни крайници. Не ме притесниха стандартните симптоми като отпдналост, втрисане и леко повишена температура, защото знам, че са очаквани и в рамките на нормалното, но сериозно се уплаших за сърцето.

# 6 559
Някой бил ли обяснил,има ли антитела тук или не?
Благодаря
Имунология/Imunology
Име на теста (изследване)   Резултат     Единици   Референтни стойности
Антитела IgG SARS-CoV-2-VNT (Вирус неутрализиращи антитела)   3,96       AU/ml     до 1.00 реф,стойност

Има антитела.

Ronald, ако избощо ще пускате след първа доза 35-40 дни са достатъчен период. Общо взето, от всичко, което прочетох, който няма анитела след 22-рия ден ги няма и на 40-тия.

Бях писала преди време, че на 21-ви ден мъжът ми нямаше. Е, на 42-рия отново няма. Ще видим вече след втората доза. Чудеше се дали да не е РНК ама май се разубеди. Вярно че е експеримент, но след като не е реагирал на АЗ, може пък с РНК да има по-висока ефективност. Аз честно казано не знам какво да го посъветвам...

За себе си реших твърдо, че си оставам с една доза АЗ, друго няма да слагам. След време ако има реваксинации тогава ще му мисля.

# 6 560

Пълно е със свободно часове, дори в София. Никой никому не заема място. В по-малките населени места почти всички часове за ваксинация са свободни.

Не знам как е пълно, аз се опитвам от доста време да запазя часове за Варна (пробвам и за Добрич, Балчик и Провадия) за мен и съпруга ми, в портала всичко е червено , за след 4 май няма изобщо графици, звънях на всички кабинети по поликлиники, записали са ни в лист на чакащи на няколко места, но никой не ни е звънял. При личната има само АЗ, но ми отказа, каза, че слагат приоритетно на пенсионери и възрастни хора с придружаващи заболявания. Тъй като карахме вируса ноември решихме да се ваксинираме през май, антителата ни са почти никакви...

# 6 561
Абе, хора, като ви чета все едно не съе вдигали температура! Ако не си сложите втора доза от ваксина, значи просто сте изхабили първата. Голяма лигавня.  Единствената основателна причина да не си сложиш втора доза е тежка алергия или друго тежко усложнение след ваксина. Другото наистина е хабене на ваксини. За вашата доза чакат хора в крайна сметка, и на ваше място е щяло да има един човек с пълна защита. Така че се стегнете. Наистина. Дори не всеки получава реакция!

Ние сме ваксинирани вече цялото семейство, без баба ми, просто защото личната й лекарка явно е загубена и не може да се добере до ваксини. Никой досега не е имал реакция, освен приятеля ми, но като видиш 40 хиляди антитела и някак разбираш, че 24 часа температура 37.5 и отпадналост си струват. На някои им предстои още втора доза, никой не си помисля да я откаже.
нормално, и аз да бях от късметлиите без реакции и всичко да ми беше наред и аз така щях да говоря Close

# 6 562
Какво ви казаха в кардиологията, има ли връзка с ваксината
Нищо определено - може и да е, може и да не е. Оплакванията в сърдечната област започнаха седмица след ваксината. ЛЛ беше препоръчала седмица преди поставяне и поне месец след това да пие кръворазреждащи. Но той май ги спря след седмица.
След ваксината имаше висок пулс и кръвно (по принцип е с ниско). Натрупали са се няколко фактора и се стигна до животозастрашаващо състояние.

Аз твърдо съм решила - чакам Спутника

# 6 563
Не знам къде се виждат свободни часове. Сега гледах в портала за София - до 28,04 мисля, че изобщо няма. След това единични само някои места, а след 5,05 и график няма.

# 6 564
  • София
Не мисля, че отговор на този въпрос трябва да се търси във форум.

# 6 565
Казаха по телевизията, не помня кой, Ангелов или друг, че правят промени в портала за записване, и ще го пуснат отново скоро.

# 6 566
  • София
Защо ще й пускаш, Роналд, заради някакво фалшиво спокойствие ли, че вече има защита? То и така да е, тя трябва да се пази, защото нищо сигурно няма.

И майка ми е 70+ и преди месец някъде си сложи първа доза АЗ. Тя работи и се среща хора, макар и да не са много и все се притеснявам. Не виждам смисъл от изследвания, спазва мерките и това е.
Единственото, заради което искам да го направя е, за да можем малко да "охлабим хватката" при срещите на внуците с бабите. Да, може и на вън, ама това топло време на Ники Тесла все не идва Simple Smile Както се казва - празници идват, някаква сигурност, пак не е 100% разбира се, или пък - да си знаем, че н я м а сигурност.
Чудя се...
Благодаря ви.

# 6 567
И тест от аптеката става.

# 6 568
  • София
И тест от аптеката става.
За кое то?

# 6 569
Не мисля, че отговор на този въпрос трябва да се търси във форум.

Питам има ли хора, които са поставили ваксина при наличие на стендове. Естествено, че е питал джипито си....друг въпрос е колко е компентно то.

Общи условия

Активация на акаунт