Отговори
# 6 585
Днес сутринта минах втора игла Пф. Както след първата - 3-4 часа след ваксината мястото ме боли и е затоплено.

Ако някой има жълт ваксинационен паспорт на СЗО - да си го вземе. Вписаха ми двете дози и го подпечатаха.

# 6 586
Аз попитах по горе за мнение за резултата,защото моят мъж има утре ас за ваксина.За мен този резултат е нисък,но личния лекар каза,че има,но дали да ходи на ваксина или да чака ,не е боледувал от Ковид,или го е карала без симптоми явно според изследването,да изчака ли с ваксината да ходи ли.
Имунология/Imunology
Име на теста (изследване)   Резултат     Единици   Референтни стойности
Антитела IgG SARS-CoV-2-VNT (Вирус неутрализиращи антитела)   3,96       AU/ml     до 1.00
Може и да е карал ковид. Аз съм с 4.72 резултат след 4 месеца
от преболедуването. В коментар на моя резултат пише -  протективния пост-имунизационен титър, за който е необходимо концентрацията да е над  7 0.U/ml. Аз се изследвах в Токуда. Нямате ли някъде колко е протективния пост имунизационен титър? Според мен е хубаво да се имунизира. Майка ми беше с резултат 14, като минимума според коментара в изследването е 7 и тя изчаква да мине малко време.
Нищо не пише.
Решихме да слага ваксина,утре има час.
Явно сме го изкарали преди няколко месеца или и аз не знам,аз имам същия резултат ,поставих си Модерна преди 10 дни.Изследвах от любопитство,явно съм го изкарала преди време,добре,че си сложи ВАКСИНА сега се надявам да се покачат антителата,рано е още след втората доза ще видим.
И да сте го карали, явно антителата са намалели вече, може да е било преди месеци. По мен съдя, че при лекото прекарване антителата намаляха след няколко месеца след ковида. Иначе  няма начин да не се повишат антителата след втората ваксина, разлика ще има сравнено със сегашния резултат. Да слага смело ваксина и да не му мисли.

# 6 587
  • Бургас
Преди десетина дни майка ми сложи първа игла Пфайзер. На 68 г, пие хапчета за регулиране на кръвното, от много години приема и хормони за щитовидната жлеза. Няма оплаквания, единствено първите два дни я болеше мястото на убождането. Няколко пъти я презаписвах през електронния портал, но все нямаше налични Пфайзер. Накрая изкарах късмет, прозвънявайки ваксинационните центрове в Бургас и успях да я включа по линия на хора над 65 г с хронични заболявания. Още на следващия я извикаха за ваксина, на 5 май пак на същото място ще сложат и втората доза.
А относно антителата след преболедуване - при мен все още се повишават вече 5 месеца /от месец ноември насам/, като последното изследване показва значително повишение. В момента са 222 при положителен резултат над 13.

# 6 588
Днес сутринта минах втора игла Пф. Както след първата - 3-4 часа след ваксината мястото ме боли и е затоплено.

Ако някой има жълт ваксинационен паспорт на СЗО - да си го вземе. Вписаха ми двете дози и го подпечатаха.
Какъв е този жълт ваксинационен паспорт на СЗО.Не е ли един лист сертификат, който там ти го дават!

# 6 589

Извинявай, какъв е този жълт паспорт. На мен след втора доза ми принтираха един лист, пише сертификат за двете дози , вида ваксина, името ми и май това беше на български и английски. Сега , това важи ли при пътуване и изобщо има ли някаква официалност за документ или трябва да се иска друго, че съвсем се обърках и откъде.

Роланд, за майка ти е рано си мисля да пуска такова изследване, но вие си знаете. Да не стане да се разочарова жената и притесни. Вече няколко хора пишат след първа доза на АЗ и дори по-късно направен тест няма данни за неутрализиращи антитела над нормата. За мен поне при АЗ-първа доза , а може би и за другите ваксини (не съм чула за тях, всички след втора доза са правили) става по-бавно, рано е според мен и само парите ще си даваш. Може би количествен да направите, пак ще имате някаква представа, но за неутрализиращи..не знам (аз и не разбирам, просто пиша как разсъждавам според хора правили си)

# 6 590
Извинявай, какъв е този жълт паспорт.

Международен ваксинационнен паспорт - издава се при ваксинации, които да важат при пътуване. Аз имам защото съм слагала ваксина против жълта треска. Ярко жълт Simple Smile

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 20:27 от Одри ♡

# 6 591
Жълт ваксинационен паспорт си има от преди ковид. При пътуване до различи страни в Африка, Азия, Америка, според местното разпространение на дадено инфекциозно заболяване, ако има опасност от излагане на риск от инфекции.
Слабо развити икономически страни или недостатъчно добри санитарно-битови условия.

Вероятно потребителя има такъв от пътувания и го е занесъл сега след ваксинация за ковид.

Нищо особено.

# 6 592
И баща ми е със стендове. Утре е на ваксина, опасно ли е?
Моя позната е с 3 байпаса,тежка сърдечна операция, наднормено тегло, беше в изборните комисии и е ваксинирана с двете дози на Пфайзер. Никакви проблеми и след двете дози, така,че спокойно, нека се ваксинира човека, ако е с иРНК ваксина, де!

# 6 593
Отчет: Ден втори- Събудих се с силна болка в ръката и доста сънлива. Наложих си дълга разходка и пазаруване. Сготвих две неща и явно раздвижих ръката. Около 17ч. вече болката отшумяваше . Бъдете спокойни всичко е поносимо. Нямам никакви други странични реакции.Grinning

# 6 594
Да, точно тази ярко жълта книжка е. Нищо особено не е и не е нужно хората да се втурват да я вадят. Просто ако някой я има - нека си я вземе при втора доза с него да впишат направеното. Не е ясно страните извън ЕС дали няма да решат да признават нанесеното там.

Моята е вадена поради ваксинации против жълта треска и коремен тиф при преместване в друга държава. Видях, че на Меркел или Макрон бяха вписали ковид ваксинацията в нея и си я взех с мен. Във ваксинационния пункт знаеха много добре как се попълва - не бях първият сетил се.

Не е някакъв задължителен документ или притеснително, ако я нямате. Просто не пречи да се напише и там.

# 6 595
Относно антителата, мой познат е нямал абсолютно никакви преди втората доза. Чак 30 дни след нея вече е имал около 400. Става въпрос за Пфайзер.
Нямам познати, ваксинирани с АЗ, които са си правили тест за антитела, но ЛЛ на майката на моя приятел й е казала, че има няколко болни пациенти с поставена първа доза на АЗ, всички възрастни, и всички карат (или вече са изкарали) леко вируса.

# 6 596
  • София
И баща ми е със стендове. Утре е на ваксина, опасно ли е?
Имам двама роднини мъже в подобно положение с поставена първа доза АЗ- без странични ефекти.  Възраст 60+.

# 6 597
И аз не съм си пускала тест след първа доза АЗ, но по това, което чета тук 4-5-600 при протективния титър 1500 ми се струва разочароващо малко. Мислех, че първата доза почти достига границата, а втората доза  трябва да ги изстреля много над. Но май не се оказва така. Е вече съм се хванала на хорото с АЗ, ще довърша и каквото такова, догодина пак ако се налага. С друга ваксина по възможност.

# 6 598
  • София
И аз бях останал с впечатлението, поне  когато се заговори за " разтеглянето" на двете дози в рамките на 3 месеца, че видиш ли още 3-4 седмици след първа игла, ти си в голяма степен защитен, точно както след 2 дози при останалите ваксини, а разтеглянето на втората доза е а) заради имунния отговор срещу вектора и б) за Още по-добра защита, за качване на "процента" на 82%.
А може би излиза, че до 2 след седмици на втората доза на АЗ си си...полузащитетен, полуНЕзащитен....

# 6 599
Въпросният протективен титър е измислен от Рамус и честно казано не отговаря особено на реалността.

Вече в темата бях пускала изследване от Великобритания, където са изследвали антителата след Астра Зенека и след Файзер и то точно със същия тест на Abbott.

След Астра Зенека са средно около 450 след Файзер са средно около 1000. Това за хора, които за пръв път срещат вируса, ако преди това са преболедували или е втора доза, тогава титрите скачат много повече - в хиляди.

Защо казвам, че "титърът на Рамус" е измислен? Защото от реалността знаем, че дори 1 доза от ваксината осигурява много добър имунитет.

Ако го намеря проучването по-късно мога да го дам отново в темата.

Общи условия

Активация на акаунт