Отговори
# 6 900
То си го пише - след лабораторно потвърждаване на диагнозата.

# 6 901
  • Варна
Като караща Ковид в момента, мога да кажа, че при всеки е различно и аз нямам нито един от изброените от теб симптоми, обаче пък започнах именно с хрема.
Така е, нееднократно беше изтъквано, че за разлика от есента, когато хремата беше по-скоро изключение, сега е  обратното и точно хремата е симптом. Което естествено не значи, че всяка хрема е ковид.

# 6 902
значи и на данните за ваксинациите не може да се вярва особено, от писаното тук, поне няколко човека вчера са се ваксинирали с Модерна в Перник, според портала - няма нито една ваксинация с нея в неделя там

# 6 903
  • SF
Spiritlight, оздравявай! Да се похвалиш скоро!

# 6 904
значи и на данните за ваксинациите не може да се вярва особено, от писаното тук, поне няколко човека вчера са се ваксинирали с Модерна в Перник, според портала - няма нито една ваксинация с нея в неделя там

Има 48 с модерна, разменили модерна и АЗ, сега модерна е втора

# 6 905
Есме, всичко ще е наред, после да се похвалиш.
Това Комирнати като го прочета, и все се сещам за Коминтерна 🥴🤨

# 6 906
  • София
Ето ме прясна, прясна, двойно чипирана. Сложих преди час втората доза Пфайзер, да видим.
Питах и за тези, които са ваксинирани в края на февруари с АЗ. Лекарката във ВМА ми каза, че вече може да се ваксинират ако бързат за сертификат, но ако не бързат, да си изчакат 84 дни.

# 6 907
Аз още не мога да разбера, защо изведнъж от 70-ти ден за втора доза АЗ, отново със същата ваксина, стана на 84 ден. Заради по-добър имунитет, заради евентуални тромбози или заради нещо трето... 🤔
Омръзна ми да чакам вече, искам да сложа и втората доза, и да ми се маха от главата.

# 6 908
  • София
Аз още не мога да разбера, защо изведнъж от 70-ти ден за втора доза АЗ, отново със същата ваксина, стана на 84 ден. Заради по-добър имунитет, заради евентуални тромбози или заради нещо трето... 🤔
Омръзна ми да чакам вече, искам да сложа и втората доза, и да ми се маха от главата.
Днес зададох същият въпрос.
Отговорът беше: Такива са последните препоръки.
И до там...

# 6 909

Има 48 с модерна, разменили модерна и АЗ, сега модерна е втора

благодаря, не бях обърнала внимание, че са разменили местата на двете ваксини вече Simple Smile явно е станало съвсем скоро защото долу на звездичките за притежателите на търговско разрешение отново е старият ред

# 6 910
84 дни само ако ще сменяте ваксината, мисля.

# 6 911
Здравейте, има ли информация относно страничните ефекти след поставяне на втора доза от АЗ? По-точно образуването на тромби. Само след първа доза ли се наблюдават към момента?

# 6 912
"През Великденските празници и на Гергьовден ваксинационните екипи на УМБАЛ „Св. Анна“-София АД ще работят на 30 април и от 2 до 9 май(включително), с работно време от 08,00 до 19,00 часа.
Единственият почивен ден ще е 1 май.
Има осигурени ваксини на AstraZeneca за всички желаещи да се ваксинират. От ваксините на BioNTech/Pfizer са осигурени количества за гражданите над 65-годишна възраст."

# 6 913
Здравейте, има ли информация относно страничните ефекти след поставяне на втора доза от АЗ? По-точно образуването на тромби. Само след първа доза ли се наблюдават към момента?

Засега да. Въпреки че все още вторите дози са малко на брой.

# 6 914
  • София
84 дни само ако ще сменяте ваксината, мисля.
Специално попитах днес. Казаха ми за втора доза Астра Зенека.

Общи условия

Активация на акаунт