Отговори
# 6 885
  • London
Всичко ще е наред. Успех.

# 6 886
  • София
файзерската. Това й е търговското наименование.

# 6 887
Абе аз нещо...  какво е това Комирнати?

Пфайзер, Файзер... или както там е правилно Grinning Всъщност името на ваксината е Комирнати, а другото е компанията, която я произвежда.

# 6 888
  • София
Мислите ли, че е необходимо да се прави тест при всеки лек симптом на неразположение? Примерно, ако си хремав или леко кашляш.

Майка ми е с две дози на АЗ, но в момента е леко хремава и покашля, но се чувства добре. На всичкото отгоре са и връчили да гледа един 4-годишен младеж, който също кашля.
Казва ми, че е настинала и не иска да си прави тест. Била добре, нито е отпаднала, нито има температура.

# 6 889
  • London
Моя син също настина вчера след висене цял ден на вятър навън без шапка. Изобщо не смятам да се занимавам с каквито и да било тестове. Това постоянно фокусиране, че всичко е корона ми идва в повече, още повече когато можеш да го свържеш със стоене на течение, вятър или нещо от сорта за мен няма никакъв смисъл. Ако имаш температура вече и зверска кашлица Ок..... ама иначе...

# 6 890
Ами да не си прави, но да си поограничи контактите поне. Разбирам я жената, за всяка хрема 20 лв тест... Но имайте предвид, че моите симптоми също бяха хрема... и то може би най-леката хрема в живота ми, подсмърчах 2-3 пъти на ден. Реших да взема тест от аптеката, когато след изчезване на всички симптоми, на следващия ден се появиха пак.

# 6 891
Изпуснах малко темата, защото се разболяхме вкъщи.
Ваксинирах се на 26 март с АЗ. След 2 седмици проявих симптоми на коронавирус (бях контактна).
Антигенен тест - отрицателен. Няколко дни бях с 37,1-37,2, замаяност и за няколко часа хрема.
10 дни след симптомите завишен д-димер.

Най-вероятно се заразих и изкарах изключително леко ковид.

Въпросът ми е: редно ли е да поставя втора игла на АЗ?
То е ясно, че документ няма да ми дадат ако не я поставя.
Но има ли риск и колко е голям ако след първа игла преболедуваш и след 10 седмици сложиш втора игла?
Според последните решения , ако се заразиш между 1 и 2 доза , втората се поставя след 6 месеца .
За да си поставиш след 6 месеца дозата трябва да е доказан ковида с положителен тест. Потребителката е с отрицателен и може да и трябва сертификат.

# 6 892
  • SF
Обадиха ми се от Токуда. Нямат Файзер или Модерна. Да се запиша за след 10 май. Но аз ще се редя на късмет на зелен коридор. Ихххх…
В портала бях записала РНК ваксина. Не съм видяла опция за избор на Файзер или Модерна.

# 6 893
  • London
И АЗ не е толкова страшно. Както виждаш тук сме много хора с нея и сме живи и здрави. А ако си като мъжа ми може да минеш и без кьорав симптом. страничен от нея.

# 6 894
Благодарение на информацията на момичетата тук вчера се ваксинирах с Модерна в Перник, в ДКЦ 1. Сестрата каза, че имат наличности и продължават и тази седмица със същата ваксина.

# 6 895
Мислите ли, че е необходимо да се прави тест при всеки лек симптом на неразположение? Примерно, ако си хремав или леко кашляш.

Майка ми е с две дози на АЗ, но в момента е леко хремава и покашля, но се чувства добре. На всичкото отгоре са и връчили да гледа един 4-годишен младеж, който също кашля.
Казва ми, че е настинала и не иска да си прави тест. Била добре, нито е отпаднала, нито има температура.

Като прекарала Ковид, а и цялото ми семейство, мога да ти кажа, че хрема няма. Кашлицата е особена, не е кашлица от обикновена настинка и течащ нос и започва на около 5ти, 6ти ден от първите симптоми. Според мен майка ти няма Ковид. Тест правете, ако има Т или други грипоподобни симптоми - болки в мускулите, силно главоболие, инсомния.

# 6 896
  • Варна
Имам един такъв въпрос- този полиетилен гликол в рнк ваксините има ли общо с тези вещества макрогол 400, макрогол 4000 и прочее, които са в състава на много медикаменти? Идеята е ако си приемал лекарства с това съдържание, дали означава, че не би трябвало да направиш реакция и в PEG във ваксините?

# 6 897

Като прекарала Ковид, а и цялото ми семейство, мога да ти кажа, че хрема няма. Кашлицата е особена, не е кашлица от обикновена настинка и течащ нос и започва на около 5ти, 6ти ден от първите симптоми. Според мен майка ти няма Ковид. Тест правете, ако има Т или други грипоподобни симптоми - болки в мускулите, силно главоболие, инсомния.

Като караща Ковид в момента, мога да кажа, че при всеки е различно и аз нямам нито един от изброените от теб симптоми, обаче пък започнах именно с хрема. Това, че се чувствам добре обаче не означава, че не мога да заразявам, затова си стоя вкъщи съвършено здрава и дори покрай съжителстващите с мен хора, ходя с маска.

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 10:58 от Spiritlight

# 6 898
  • Далечният изток
Скрит текст:
Изпуснах малко темата, защото се разболяхме вкъщи.
Ваксинирах се на 26 март с АЗ. След 2 седмици проявих симптоми на коронавирус (бях контактна).
Антигенен тест - отрицателен. Няколко дни бях с 37,1-37,2, замаяност и за няколко часа хрема.
10 дни след симптомите завишен д-димер.

Най-вероятно се заразих и изкарах изключително леко ковид.

Въпросът ми е: редно ли е да поставя втора игла на АЗ?
То е ясно, че документ няма да ми дадат ако не я поставя.
Но има ли риск и колко е голям ако след първа игла преболедуваш и след 10 седмици сложиш втора игла?
Според последните решения , ако се заразиш между 1 и 2 доза , втората се поставя след 6 месеца .
Може ли да посочите от къде е тази информация, тъй като не намирам никъде такава.

ПП Намерих. Брифинг на К. Ангелов миналата седмица:
Взехме 5 решения относно поставянето на ваксината на AstraZeneca. Първо, тя няма да се прилага при жени под 60 години с повишен риск от тромбози и/или анамнеза за тромбоцитопения. Второ, всички лица, получили първа доза от AstraZeneca, които не са проявили сериозни нежелани реакции, могат да се имунизират с втора доза. Трето, лицата които са ваксинирани с първа доза на AstraZeneca и не желаят да получат втора доза от нея, могат да получат доза от Pfizer/BioNTech не по-рано от 84 дни след първата доза на AstraZeneca. Четвърто, при лица, заболели от COVID-19 след прилагане на първа доза от ваксината с двудозов режим на имунизация, втората доза се поставя не по-рано от 6 месеца след лабораторно потвърждаване на диагнозата. Пето, преболедували от коронавирус могат да се ваксинират с пълна имунизационна схема не по-рано от 3 месеца след лабораторно потвърждаване на диагнозата”. Това заяви министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов по време на брифинг в понеделник.
https://nova.bg/news/view/2021/04/19/323674/%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D … 0%B4%D0%B5%D0%BE/

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 10:40 от AIDA_N

# 6 899
Това и аз го чух (не помагам с линк) и се зачудих, ако заразяването не е потвърдено с ПСР или антигенен от мед. заведение, дали има проблем да отидеш за втората доза на определената дата (освен ако не си още в активна фаза на болестта). От много висок титър антитела какво може да му стане на човек?

Общи условия

Активация на акаунт