Отговори
# 7 395
Дъщеря ми е с полиалергии - полени от различно естество (от февруари до октомври има дразнещи  алергени), пух и перушина, акари /домашен прах, мухъл , храни, лекарства и астма на алергична основа. Някой да има дете с такава симптиматика и да е слагал ваксини? Да уточня че е над 18 години.
Не съм дете, но съм с алергия към полени и прах, ваксинирана съм с две дози АЗ.

Благодаря! Много ви моля да ми уточните, а имате ли астма? Защото това ми е важно. От алергия до алергия има разлика. И аз съм с полиалергии но нямам астма. Съответно при мен приемът на препарати, салбутамол е при нужда /криза. При нея приемът на таблетки и пръскане със специален инхалер е ежедневно.
Както и алергиите й към лекарства ме притесняват - някои антибиотици, лидокаин, нурофен.

Не, без астма съм, пия при криза. Иначе и към аналгин имам алергия, съответно не съм го ползвала като дигнах температура, свалях с Нурофен. Вие може обратно.

# 7 396
  • Пловдив
Дъщеря ми е с полиалергии - полени от различно естество (от февруари до октомври има дразнещи  алергени), пух и перушина, акари /домашен прах, мухъл , храни, лекарства и астма на алергична основа. Някой да има дете с такава симптиматика и да е слагал ваксини? Да уточня че е над 18 години.
Моята дъщеря е над 18г с астма, която обаче от няколко години е овладяна, не приема лекарства в момента, макар да има периодично кихане, кашляне от различни алергени. Ваксинирана е с две дози Пфайзер, без абсолютно никакви странични ефекти.

Sharky, благодаря за споделеното, моят си е избрал Пфайзер, ще го помисля няколко дни, личната му лекарка е против.

# 7 397
АЗ, първа доза във ВМА. Да си сложа втората в Пирогов и да си взема сертификат имам ли шанс?
Във ВМА доста познати се изредиха, на всички са отказали сертификат. А ЛЛ ми е много далече и неудобно за стигане.

# 7 398
АЗ, първа доза във ВМА. Да си сложа втората в Пирогов и да си взема сертификат имам ли шанс?
Във ВМА доста познати се изредиха, на всички са отказали сертификат. А ЛЛ ми е много далече и неудобно за стигане.
Бих се ваксинирала другаде.
Много високомерно ни препратиха към лл във ВМА.
Разочарована съм от тях. Но вече свършено при мен, няма как да се поправя

# 7 399
  • София
100% шанс. НА ММ първата игла беше в Св. Ана, втората вчера в Пирогов, веднага му издадоха сертификат.
...
Violence,  моят син е с Модерна, защото му сложиха каквато РНК имаха.  Между другото, и той е с овладяна астма, но останал алергичен ринит.

А ЛЛ, дето е против,  е за смяна.

# 7 400
  • София
Днес се видях с приятелка, която роди преди година и половина, трябва да влезе скоро в болница заради операция на детенцето. Лекарката при, която ходи на профилактични прегледи за дететото не се е ваксинирала, което за мен е доста опасно понеже е детски кардиолог.
Моята приятелка мислеше да се ваксинира с Пфайзер и изчакваше да я пуснат свободно, но преди седмица е ходила при Съдов хирург заради разширени вени, попитала го е за ваксините, той категорично и казал да не се ваксинира - сега тя е разколебана, страхува се заради предстоящото влизане в болница да не се зарази случайно и това да осуети плановете и, но същевременно си задава въпроса защо и казват да не го прави, а и самите лекари не се ваксинират.... не знаех какво да отговоря, аз имам вече двете дози Пфайзер и съм взела решение за себе си, но честно не мога да си обясня как лекари съветват пациенти да не се ваксинират и то без да дадат някакво логично обяснение.
Така преди месец, познати отишли в местното РЗИ да се ваксинират, дъщеря им е на 18 , лекарката казала, ама по-добре да не го прави, тя нейната дъщеря нямало да я ваксинира и те се отказаха, добре, че в последствие момичето настоя и се ваксинира.

# 7 401
Ужасно е това с лекарите и техните немотивирани псевдопрепоръки.
Бих поискала писмено становище.
И ако се разболея от Ковид, да го използвам срещу този специалист. Да видим ще говорят ли тогава така безотговорно.
 Това у нас е скандално просто.

# 7 402
  • София
Не разбирам какво общо имат разширените вени и ваксинирането. Някои доктори (не казвам, че са некомпетентни) е хубаво да обясняват поне. Аз имам бая разширени вени, ама не съм имала проблем с ваксината.

# 7 403
  • Пловдив
Миналата седмица  ЛЛ ми се обади за втората ми доза АЗ,попита ме за разширени вени,нямам такъв проблем,попита ме родителите ми дали имат разширени вени-отговорих,че това не знам(осиновена съм),пита ме каква ваксина искам за втора доза АЗ или Пфайзер.През февруари не беше информиран дали АЗ е подходяща за ММ(с висок холестерол и висока кръвно е) и отказа да го ваксинира,след няколко дни,когато вече беше информиран се обади,че АЗ е подходяща за ММ.Нашият ЛЛ е много стриктен,отговорен,доверявам му се напълно,нямам нужда да ми обяснава.

# 7 404
Аз също заради сертификата мисля да се ваксинираме на друго място, не във ВМА. Колебая се между Пирогов и Окръжна болница.

Иначе Мутафчийски се изложи, на цялата иначе перфектна организация, можеха поне един човек да сложат с един принтер, който да дава на хората сертификати.

# 7 405
Днес се видях с приятелка, която роди преди година и половина, трябва да влезе скоро в болница заради операция на детенцето. Лекарката при, която ходи на профилактични прегледи за дететото не се е ваксинирала, което за мен е доста опасно понеже е детски кардиолог.
Моята приятелка мислеше да се ваксинира с Пфайзер и изчакваше да я пуснат свободно, но преди седмица е ходила при Съдов хирург заради разширени вени, попитала го е за ваксините, той категорично и казал да не се ваксинира - сега тя е разколебана, страхува се заради предстоящото влизане в болница да не се зарази случайно и това да осуети плановете и, но същевременно си задава въпроса защо и казват да не го прави, а и самите лекари не се ваксинират.... не знаех какво да отговоря, аз имам вече двете дози Пфайзер и съм взела решение за себе си, но честно не мога да си обясня как лекари съветват пациенти да не се ваксинират и то без да дадат някакво логично обяснение.
Така преди месец, познати отишли в местното РЗИ да се ваксинират, дъщеря им е на 18 , лекарката казала, ама по-добре да не го прави, тя нейната дъщеря нямало да я ваксинира и те се отказаха, добре, че в последствие момичето настоя и се ваксинира.

Какво логично обяснение очакваш да дадат лекарите за нещо, от чието прилагане не е минала и година? Създаването на ваксина и опитите преди одобряването ѝ в ЕС може да отнеме до 10 години. В листовките на всички ваксини против К19 пише, че не са изледвани достатъчно (преди масовото пускане са изследвани върху най-много около 40 000 души и то без да мине нужния срок) и ти питаш.

Скрит текст:
Бързината както в разработването, така и в оценяването на ваксините са постигнати най-вече с огромна концентрация на ресурси, с много по-добра организация и с едновременни вместо последователни действия. Процедурите по оценка от страна на регулатора са се случвали паралелно с всяка стъпка в процеса на създаването и тестването на ваксината, вместо да изчакват да приключи цялата фаза и след това да анализират, както е обикновено.
Заради краткото време не всичко за действието на ваксината е известно - например дали осигурява дългосрочна защита и дали предотвратява предаването на заразата. Това, което се знае дотук обаче, звучи много добре. Към този момент няма системни данни, които да подсказват, че в някакъв аспект ваксината може да не е безопасна.
Наблюденията и допълнителните анализи на данните ще продължат и занапред в кампаниите по масово ваксиниране с цел пълен контрол на безопасността

Ето и от къде е взет скритият текст.

# 7 406
Майка ми е с разширени вени, пие една торба лекарства за какво ли още не, но никой не й е казал трябва или не трябва да се ваксинира. Лекарите не знаят абсолютно всички заболявания, на които ваксината може да повлияе и вероятно се застраховат като казват да не се поставя ваксина на пациент с проблем Х. Общо взето, финалното решение си е на самия човек, дали иска да "рискува" да се зарази или да се ваксинира.

# 7 407
  • Където морето целува небето...
Аз избързах на зелените коридори през февруари точно заради предстоящо влизане в болница с детето (даже ме поздравиха лекарите в отделението). Другото, което мислих беше, че хвана ли Ковид от някъде, то кой ще се грижи за детето ми, което точно в момента има нужда от мен, защото минава през сложно лечение.

Не разбирам защо не искат да дават сертификати във ВМА. Аз останах с впечатление, че принтирането е съвсем рутинно. Даже моят беше готов преди да седна на стола да ме боцнат. Една жена боцкаше, друга през това време печаташе сертификатите.

# 7 408
  • София
Аз също заради сертификата мисля да се ваксинираме на друго място, не във ВМА. Колебая се между Пирогов и Окръжна болница.

Иначе Мутафчийски се изложи, на цялата иначе перфектна организация, можеха поне един човек да сложат с един принтер, който да дава на хората сертификати.
За мен е някаква форма на надменност,
един вид те с бумащини не се занимават. Утре сутрин ще опитаме в Окръжна с ММ, защото ходенето при ЛЛ по никакъв начин не ми е опция.

# 7 409
  • Швейцария
И аз съм разочарована от някои лекари в България. Тук пенсионерите ги ваксинираха под строй, всички лекари в хор ги убеждаваха и отдавна са с втора доза. А майка ми отишла на кардиолог в Бг, т.е. на двама различни. Единият казал, че трябва да спре антикоагуланта и да си бие фраксипарин 3 дена преди ваксината, което абсолютно не е вярно (питах ваксиниращите тук и казаха, че няма никаква нужда). Вторият направо й казал, че трябва да влезе при него в болница за 3 дена, за да я ваксинират. Засега да чака. Това ме разби. Какво да чакат, да им измрат пациентите от Корона ли....Пътеки ли искат да точат или просто не разбират, не знам. Говорим за високо рискови пациенти със сърдечни операции, които тук са абсолютен приоритет и бяха ваксинирани първи. С каква съвест им казваш да чакат да ги навреш в твоята болница....И ми е много интересно по каква точно пътека ще вкарат в болница пациент за ваксина. Аз не знам да има такава.
Засилих я веднага да се ваксинира при ЛЛ. Мои приятели лекари ваксинатори казаха, че може без никакъв проблем и няма нужда да пие нищо нито преди, нито след ваксината. Само се ползва по-тънка игла и се притиска 5 минути. Кръворазреждането (INR) трябва да се провери и да не е над горната граница. Това го направи и нищо й няма.

Последна редакция: вт, 04 май 2021, 00:33 от JennyBG

Общи условия

Активация на акаунт