Отговори
# 7 380
  • София
Честито на всички нововаксинирани!
Какво става с вторите дози АЗ?
Как сте?
Пак да напиша, че ние сме добре.

Яд ме е , че малко ваксинирани има в коридорите, а хората чакаха РНК.
Дано да е от празниците, а не от нежелание.
Много сме далече от прогнозите на Ангелов още
Вчера питах в Окръжна за втора игла Астра, сложена на друго място. Можело и при тях, но не и преди датата на картончето. След датата можело. Няко по-горе спомена, че издавали и сертификат на място.

Сетих се да си анулирам часа, който имах в портала. Да освободя за желаещите.

# 7 381
Здравейте,моля споделете какви странични ефекти по дни имахте от втора доза с Файзер.При мен първи и втори ден
имах главоболие и краката ми пареха.На петия страшна умора,изтръпване на краката и болки в мускулите,главоболие.Странно ми е за признаците на 5 ден нали дават , че до 3 дни отшумяват.Дали съм настинала или продължават страничните ефекти.Пия колдрекс и съм по добре,но се притеснявам да не съм била в инкубазионен период на Ковид.Нямам температура и зорлем не ми се бута с болните по лабораториите.След 7 дни от втората доза можело да се изследва нивото на антитела.

И на мен днес 5 ти ден имам изтръпване по краката, отпадналост от два дни..

# 7 382
Здравейте,моля споделете какви странични ефекти по дни имахте от втора доза с Файзер.При мен първи и втори ден
имах главоболие и краката ми пареха.На петия страшна умора,изтръпване на краката и болки в мускулите,главоболие.Странно ми е за признаците на 5 ден нали дават , че до 3 дни отшумяват.Дали съм настинала или продължават страничните ефекти.Пия колдрекс и съм по добре,но се притеснявам да не съм била в инкубазионен период на Ковид.Нямам температура и зорлем не ми се бута с болните по лабораториите.След 7 дни от втората доза можело да се изследва нивото на антитела.
аз бях с подобни и други симптоми 7 дена след първа доза, като започнаха от втория ден. Супер странно ми беше и се чудех дали е от ваксината. Сега се плаша за след втората доза какво ще е.
А, карали ли сте ковид преди да се ваксинирате? Или никога не сте преболедували?
не съм разбрала да съм го карала. Имала съм понякога някакви неразположения, които са отминавали и не съм правила тест. По-скоро си мисля, че не съм го карала.

Mommy_to_be, и аз така доста дни имах изтръпване и тежест в краката, много се плашех. Още не ми е спокойно. А скоро предстои втора доза Frowning

# 7 383
При синът ми втората доза пфайзер мина с очакваните странични ефекти. Ръката го боля 3 дена, отпуснат 2 дена, без температура, малко втрисане след 12 часа. Вече спирам да го мисля.

Сега съм аз на ред. На 22 февруари първа доза АЗ. Първият път ръката ме болеше няколко дни, все едно че съм се ударила и е натъртено. Вдигнах за 24 часа 39 температура, спане и след това нищо.  Утре съм за втора доза. Но и миналия път писах за страха от иглите. Пак ще има да ме държат и лекарят и съпругът ми. Голям страх. От вчера поради наближаващата дата и мисълта за това, ръката ме боли на мястото от първата ваксинa Simple Smile То внушението е голяма работа. Да се смея ли да плача ли.... в къщи вече не искат да им мрънкам за игли. Стискайте палци утре да е по малка излагацията ми Simple Smile

# 7 384
  • София
Никакви реакции нямах след втора доза Пфайзер.
Даже и сънливост, каквато имаше първият път.
В цикъл (първи ден) бях на първа игла и не ми се отрази никак.

# 7 385
  • Пловдив
Не се притеснявайте. Да, има реакции, неразположения и дискомфорт, но минават. В четвъртък бях със смазващо главоболие, просто си чувствах главата като в клещи. В петък бях забравила.

Последна редакция: пн, 03 май 2021, 18:19 от marzeliva

# 7 386
  • Пловдив
Има ли някой от групата с ваксиниран младеж, да сподели за странични реакции, знам че е индивидуално, но все пак  се притесних, сега навърши 18г.  Днес ми тръсна, че иска да се ваксинира, някъде бях чела че РНК може да предизвикат безплодие и т.н...

# 7 387
  • София
Моят 18  годишен е с Модерна. За съжаление все още не е осеменил никоя девйка, за да опровергая опасенията ти.
Странични реакции - Т два дена, но само след втората игла.

P.S. Така, като е ваксиниран, ми е доста по-спокойно за абитуриентския бал. Миналото лято абитуриентите и от нашето училище, и от СМГ добре се бяха изпозаразили с КОВИД от празнувания. Освен това, моят син вече беше на някакъв рап концерт миналата седмица и ваксината определено го опази...
...
ММ и дъщеря ми са вече с втора игла АЗ, никой от двамата не е имал каквито и да е реакции (и двамата имаха Т след първата).

Последна редакция: пн, 03 май 2021, 18:17 от Sharky*

# 7 388
втори ден след втора доза АЗ. както след първата, така и след втората, нямам никакви оплаквания.
втората я сложих точно на 70ти ден на различно място от първата. нямаше проблем, издадоха ми сертификат веднага.

# 7 389
Дъщеря ми е с полиалергии - полени от различно естество (от февруари до октомври има дразнещи  алергени), пух и перушина, акари /домашен прах, мухъл , храни, лекарства и астма на алергична основа. Някой да има дете с такава симптиматика и да е слагал ваксини? Да уточня че е над 18 години.

# 7 390
Дъщеря ми е с полиалергии - полени от различно естество (от февруари до октомври има дразнещи  алергени), пух и перушина, акари /домашен прах, мухъл , храни, лекарства и астма на алергична основа. Някой да има дете с такава симптиматика и да е слагал ваксини? Да уточня че е над 18 години.
Не съм дете, но съм с алергия към полени и прах, ваксинирана съм с две дози АЗ.

# 7 391
Не съм дете, но съм с алергия към полени и прах, ваксинирана съм с две дози АЗ.

Благодаря! Много ви моля да ми уточните, а имате ли астма? Защото това ми е важно. От алергия до алергия има разлика. И аз съм с полиалергии но нямам астма. Съответно при мен приемът на препарати, салбутамол е при нужда /криза. При нея приемът на таблетки и пръскане със специален инхалер е ежедневно.
Както и алергиите й към лекарства ме притесняват - някои антибиотици, лидокаин, нурофен.

Последна редакция: пн, 03 май 2021, 19:48 от _re_ge

# 7 392
Мъжът ми е с алергична астма с ежедневно инхалиране на препарати (два броя) и допълнително Вентолин при нужда. Ваксиниран е с една доза Астра Зенека, умерени общи нежелани реакции, никаква промяна по отношение на астмата.
Допълвам - има алергия и към аспирин.

# 7 393
  • Където морето целува небето...
Ден 8ми след втората АЗ - нищо ми няма за сега. Чинно си чакам 14 дни за някакви допълнителни екстри.

# 7 394
Мъжът ми е с алергична астма с ежедневно инхалиране на препарати (два броя) и допълнително Вентолин при нужда. Ваксиниран е с една доза Астра Зенека, умерени общи нежелани реакции, никаква промяна по отношение на астмата.
Допълвам - има алергия и към аспирин.

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт