Отговори
# 7 410
И аз съм разочарована от някои лекари в България. Тук пенсионерите ги ваксинираха под строй, всички лекари в хор ги убеждаваха и отдавна са с втора доза. А майка ми отишла на кардиолог в Бг, т.е. на двама различни. Единият казал, че трябва да пие фраксипарин 3 дена преди ваксината, защото пие кръворазреждащи, което абсолютно не е вярно (питах ваксиниращите тук и казаха, че няма никаква нужда). Вторият направо й казал, че трябва да влезе при него в болница за 3 дена, за да я ваксинират. Засега да чака. Това ме разби. Какво да чакат, да им измрат пациентите от Корона ли....Пътеки ли искат да точат или просто не разбират, не знам.
Засилих я веднага да се ваксинира при ЛЛ. Мои приятели лекари ваксинатори казаха, че може без никакъв проблем и няма нужда да пие нищо нито преди, нито след ваксината. Само се ползва по-тънка игла и се притиска 5 минути. Кръворазреждането трябва да се провери и да не е над горната граница. Това го направи и нищо й няма.
Боже, дали наистина лекар е казал, че трябва да се ПИЕ фраксипарин, когато той е във вид на инжекции, които се бият подкожно в корема. Всяка доза е в спринцовка, така че всеки може сам да си я бие. И е антикоагулант, т.е. дублира лекалството на майка ви. Прилага се преди ковида след всяка хирургическа интервенция, дори и ендоскопска. Преди години се изписваше и за дома, сега основно в домашни условия се ползва за бременни с проблеми с кръвосъсирването, за останалите се използват основно хапчета.
Не ми се коментира как от години се точи касата и как някои "лекари" с дипломи, а понякога и с научни титли са способни да оперират здрав човек, само за да вземат пари на ръка извън заплатите.
За огромно мое съжаление имахме невероятни лекари в България, които отдавна не са живи. И без да имат модерна и лъскава апаратура лекуваха много по-успешно.

# 7 411
  • Швейцария
Недоволна, права си, казал е да си бие инжекции фраксипарин. Моя грешка и се редактирах. Тя го е правила много пъти преди операции или вадене на зъб, но питах тук лекарите и изрично казаха, че за ваксината няма нужда. Яд ме е, защото така я бяха наплашили, че се беше отказала и ми костваше много да я убедя и да търся лекари, които да говорят с нея и да й обяснят, че няма да умре от ваксината. Има и такива съвестни, които наистина се интересуват от пациента, а не от джоба си.

# 7 412
Точно хепарин е най-неподходящото за тези ваксини...
Опасното състояние след векторните е подобно на Хепарин индуцираната тромбоцитопения и не трябва да се прилагат такива антикоагуланти.

# 7 413
.................

Както и алергиите й към лекарства ме притесняват - някои антибиотици, лидокаин, нурофен.

Аз съм с алергии към някои антибиотици.
С двете дози Пфайзер нямаше проблеми.
Приемах антихистамин преди и след и двата пъти.

# 7 414
  • софия
Здравейте, някой има ли информация , дали в МВР болница издават сертификат , след втората доза?

# 7 415
  • Далечният изток
Проф. Кюркчиев: Ваксините са свобода. Този римейк на китайски затвор трябва да свърши
https://m.offnews.bg/news/Zdrave_18753/Prof-Kiurkchiev-Vaksinite … IbHi-x_s-1LO7wSRU

# 7 416
  • София
Може ли някой с актуални впечатления да сподели къде в София е най-удачно да се отиде за втора доза на Модерна.

# 7 417
  • София
Така преди месец, познати отишли в местното РЗИ да се ваксинират, дъщеря им е на 18 , лекарката казала, ама по-добре да не го прави, тя нейната дъщеря нямало да я ваксинира и те се отказаха, добре, че в последствие момичето настоя и се ваксинира.

Подобна история и от мен с една позната - отишла на лекар за нещо дребно, заговорили се за ваксини, лекаря й казал, че е добре да се ваксинира, въпреки, че е преболедувала и има антитела, сестрата после излязла от кабинета заедно с нея и й казала, че ваксините са пълна измишльотина и според нея никой никога не трябвало да се ваксинира. Самата тя не се е ваксинирала, няма да го направи и до сега не се е заразила с Ковид

# 7 418
Мои близки си сложиха Модерна миналата седмица в “Александровска”. Не знам дали е най-удачно, единият е чакал 3 часа, другият  - 10 минути.

Много полезна информация от проф. Кюркчиев, отново.

# 7 419
И на мен много ми хареса интервюто. 👍
Ако на някой не му се чете, ще сложа един цитат от него:
А какво мислите за смесването на ваксините? Първа доза векторна, втора доза РНК.

Аз не съм привърженик на това. Акумулира се твърде много неизвестност. Здравният министър правилно каза, че на практика и двата вида ваксини - и РНК, и векторните ваксини създават един и същ протеин. Само че те го създават по различен начин. Тоест имаме наслагване на два имунологични механизма и това наслагване акумулира неизвестност.

Наред с това никой няма никакви данни за подобно „смесване“. Данните са само за две дози от една и съща ваксина. Това, че Германия прави нещо не го прави непременно правилно. В крайна сметка аз не виждам причини за едно такова действие. Ако причините са 6 човека на два милиона или трима души на милион с по-сериозни странични ефекти, това не е сериозно. Акумулираната неизвестност може да роди доста по-голяма бройка проблеми. Може и да не роди, не знам.

# 7 420
Готово. С втора доза АЗ. Не попълвах декларация, защото не било необходимо при съща ваксина. Бързо минах. Събрах ги пак всички около мен. Един доктор ще слага ваксина, втори ме успокоява и разсейва, сестрата се смее и се закача с мен/всички са ми познати/, съпругът ми го стискам и така... пак се изложих Simple Smile 
Написаха на картончето партидата на ваксината. Дата имах преди това написана. Флашката в джоба, но няма кой да се  сети за сертификат. Ще си го взема от личен лекар.
Усещам горчив  вкус в устата. Малко ми премаля, предполагам от страха.
В общи линии това е моята сага за днес.  Свърши се. След 5 часа ще пия един нурофен, че да не докарам пак 39 температура.

# 7 421
Ваксинирана с втора доза АЗ във ВМА. Много бързо и добре организирано. И посрещащата и лекарят бяха мн любезни. Относно сертификата им казах че ЛЛ няма възможност да ми издаде и те ме накараха да си напиша майла, ще ми го пратят. Така че зависи от човека на когото попаднете.
Успех и дано сме без реакции като първия път!

# 7 422
  • София
По мой съвет днес един познат е бил в МВР-болница за втора доза на АЗ - нали уж са в списъка за "зелените коридори". Е, оказало се, че хора на опашка няма, ваксина има, но ...  отказали му. Поставяли били втора доза АЗ само ако първата също е била поставена там, иначе - не, не можело било. Защо - не е ясно.
Сега проверих, на сайта им пише: "В МИ-МВР Е СЪЗДАДЕН ВАКСИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ЗА ВАКСИНИРАНЕ СРЕЩУ КОВИД-19 НА ВСИЧКИ ЖЕЛАЕЩИ ГРАЖДАНИ. В настоящия момент центърът разполага само с ваксината на Астра Зенека за поставяне на първа доза."
Та така - любезно и учтиво го изгонили, оттам отишъл човекът в Пирогов и се прибрал ваксиниран, че и с отпечатан сертификат в джоба, но чакал половин час.
На мен също ми предстои втора доза АЗ, утре отивам във ВМА и дано не се наложи да чакаме, защото водя възрастен човек с бастун и хич не сме за висене по опашки.

Последна редакция: вт, 04 май 2021, 13:28 от NumLock

# 7 423
Благодаря за инфото за МВР болница, аз щях да ходя там, но сега вече окончателно се отказах. Първата ми доза не е при тях, така че не ми се разправя излишно.

# 7 424
  • Враца
Боцнахме се с доза 2 на АЗ преди малко в РЗИ Враца. Първата не беше при тях.
Сутринта отидохме малко след началото на работния им ден и имаше опашка от над 20 човека, повечето  пенсионна възраст. Не ни се чакаше и се отказахме. Решихме за проба в 13 да идем, нямаше никой. Помолиха ни да изчакаме, за да извадят от хладилника.
Сложиха ни в лявата ръка, попитаха дали сме имали реакция след първата. Веднага ни дадоха сертификат.
Докато чакахме, пристигна нова порция Комирнати.
Вече сме двойно чипирани, нека ослушването за странични ефекти започне сега Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт