Отговори
# 7 425
  • София
Ваксинирахме се в Пирогов (най-сетне). Нямаше хора. Кул пач нямало нужда казаха. Питах може ли ако се появи болка или затопляне, казаха “нищо не слагайте”.
Не са ни преглеждали/мерили кръвно, нито ни питаха каквото и да е.
Допълвам, казаха 3-4 дни без физически натоварвания и един ден без алкохол Simple Smile
Успех на всички

Последна редакция: вт, 04 май 2021, 13:57 от silver birch

# 7 426
  • София
Преди малко, 3-ма приятели с втора доза АЗ, в Пирогов, са минали за 5 минути. И със сертификат са излезнали Simple Smile.

# 7 427
  • София
Минахме в Окръжна за втора доза АЗ преди половин час, никакво чакане нямаше. Сертификатите обаче ни ги дадоха "по милост", и мисля след нас хлопнаха кепенците на стаята с принтера.

# 7 428
  • пустинята Гоби
Ваксинирахме се в Пирогов (най-сетне). Нямаше хора. Кул пач нямало нужда казаха. Питах може ли ако се появи болка или затопляне, казаха “нищо не слагайте”.
Не са ни преглеждали/мерили кръвно, нито ни питаха каквото и да е.
Допълвам, казаха 3-4 дни без физически натоварвания и един ден без алкохол Simple Smile
Успех на всички
А Вие с каква ваксина се ваксинирахте?

# 7 429
  • София
Пфайзер.

# 7 430
  • Belgium - BG
И аз днес преди обяд в Окръжна болница, минах за 10 минути, първа доза Pfizer. Доктора беше стажант май, но ваксината ч сложи така че наистина нищо не усетих, буквално за секунда. Сега чакам да видим ще става ли нещо:) Иначе само ми каза да не пия тази вечер, за физическо натоварване не е споменавал

# 7 431
  • SF
ВМА има ли зелен коридор? Токуда?

# 7 432
Аз наистина не разбирам какъв им е проблема да натиснат print. Нанасят втората доза и принтират една страница. Нито е времеемко, нито скъпо. Просто е някакъв пореден БГ абсурд, който не мога да проумея.

# 7 433
  • Бургас
Аз днес от любопитство пак направих домашен тест за антитела. На месец след първата АЗ беше отрицателен, а сега е положителен 7+ седмица от ваксината. Явно са “порастнали” антителата и  ще си чакам 12 седмица за максимален ефект. На 03.06 ще манифестирам към РЗИ да ме боцнат. Дали има вариант до тогава АЗ да е в дефицит? Как мислите?
Няма да смесвам ваксини в никакъв случай и си държа на втора АЗ.

# 7 434
Не мисля, че АЗ ще са дефицит, продължават да ги доставят и няма много хора за първа доза с тях. И да решат да ги препращат в чужбина, ще е след след пълна ваксинация в държавата.

# 7 435
  • Където морето целува небето...
А тези, които получавате сертификатите на мейл, как идват? В някакъв формат за разпечатване ли? Интересно ми е мога ли да си сканирам моя и да го имам по този начин винаги наличен в мен..

# 7 436
  • Далечният изток
А тези, които получавате сертификатите на мейл, как идват? В някакъв формат за разпечатване ли? Интересно ми е мога ли да си сканирам моя и да го имам по този начин винаги наличен в мен..
В pdf формат са. Моят сертификат си го имам на файл и на телефона.

# 7 437
Мъжът ми се ваксинире днес в РЗИ Бургас  с втора доза АЗ. Издали са му сертификат веднага. И двата пъти ваксината му е с един и същи партиден номер. Малко го  заболяло като са го боцнали, но за сега няма други опплаквания. Аз ще изчакам още седмица-две за втората доза, нещо се колебая....

# 7 438
MeMyself, явно са нарастнали, да, макар че ти още тогава имаше антитела на количествения в лаборатория.

За АЗ няма шанс да стане дефицитна, хората бяха толкова наплашени, че освен нас с втора доза, не знам дали някой друг я слага.
Преди няколко дни се чух с братовчед ми, с когото отдавна не се бяхме чували. Като разбра, че сме се ваксинирали с АЗ веднага с гробовен тон ме попита ама, добре сте, нали?
После ми обясни, че те били изкарали ковид и "пили сто неща", накрая каза, че наесен можели да се ваксинират, но не с АЗ, защото ги е страх от нея.
Това е положението.

# 7 439
От днес ваксинирана с първа доза Пфайзер в Св.Анна. Яко ме цепеше глава до преди малко, но след един аналгин мина.
Някой имал ли е изтръпнала ръка след ваксината? Моята е все едно съм си ударила току що лакътя. Сигурно е писано назад, но нямам време да ровя в темата за такъв страничен ефект.

Общи условия

Активация на акаунт