Отговори
# 7 440
Уцелили са ви някое нервче, ще мине до ден-два. И моята беше леко изтръпнала.
От днес ваксинирана с първа доза Пфайзер в Св.Анна. Яко ме цепеше глава до преди малко, но след един аналгин мина.
Някой имал ли е изтръпнала ръка след ваксината? Моята е все едно съм си ударила току що лакътя. Сигурно е писано назад, но нямам време да ровя в темата за такъв страничен ефект.

# 7 441
  • София
Да, след Пфайзер и моята ръка беше изтръпнала цялата, от рамото до китката и не можех да си вдигна ръката, за да си вържа косата. Отмина за два дни, не е толкова страшно. След втората доза беше по-слаба реакцията.

# 7 442
Ами на мен ми изтръпнаха и двете ръце засега. Да видим. Очевидно не е от самото боднато място, защото и другата ръка ми изтръпна.

# 7 443
  • SF
С коя ваксина?

# 7 444
# 7 445
  • София
Абе няма такова чудо като тук, ще ти поставят втора доза някаде  и ще те пратят личния да изпринти сертификата , та хубаво да повисиш заедно с болни пациенти. Пирогов го дават и то на момента, без да те пращат при личния лекар. Не е сложно, нито трудоемко. Просто е въпрос на някаква мисъл за пациента и организация. Коментирахте разширените вени, аз съм с такива от момиче (наследствени), ходя на ангиолог веднъж годишно, правят ми доплер. Зимните месеци нося чорапи с компресия, а лятото съм на Флебодия. Когато ми слагаха първата доза в Пирогов, доктора ме пита за заболявания. Съответно му казах за тях и АХ. Каза, че не вижда сериозен проблем да не ми сложи ваксина. Измериха ми температурата и кръвното, което беше 145 (сигурно от вълнение Simple Smile и боц. Сега вече съм с две дози, втората от 23.03 и нямам проблем. В момента мъжът ми е с ковид, 12 ти ден и не го кара много леко за съжаление, аз нямам симптоми и се чувствам добре. Дано да е така и твърдо вярвам във ваксините.

Последна редакция: ср, 05 май 2021, 11:03 от maidi

# 7 446
  • SF
А твоят мъж ваксиниран ли е?

# 7 447
Малко да се посмеем 😎

# 7 448
Затова се развежда....явно жена му го е "барнала"

# 7 449
  • Враца
Почти 24 часа след втора АЗ:
- при мен, както и при първата има болка в ръката, появи се около 5-6 часа след ваксинацията, няма втрисане, температура или отпадналост.
- при ММ при първата имаше втрисане, силна отпадналост и цял ден почивка в общи линии, сега няма нищо, леко усещане в ръката.

Успех на всички, на които им предстои Simple Smile

И като се смеем, взето от Фейсбук Simple Smile

# 7 450
  • София
А твоят мъж ваксиниран ли е?
Не, за съжаление. И много ме е яд, че не успях да го обедя. Сега е челен сблъсъка за съжаление.

# 7 451
  • София
Вчера първата доза Пфайзер за мен. Нямаше никакви реакции освен болка в горната част на ръката (където е поставена ваксината). Заболя ме на около 5-6 час след ваксината, днес вече ме боли по-малко. Мъжът ми на първата по същия начин. На втората доза нямаше дори и болка в ръката. Дано всички сме добре и повече хора да се ваксинират.

Последна редакция: ср, 05 май 2021, 11:16 от silver birch

# 7 452
  • Бургас
Моля тези, които сте с две дози АЗ и сте имали силни реакции след първата, да споделите как е било след втората, синът ми така се наплаши от треската и температурата и сега малко се притеснява за втората

# 7 453
Моля тези, които сте с две дози АЗ и сте имали силни реакции след първата, да споделите как е било след втората, синът ми така се наплаши от треската и температурата и сега малко се притеснява за втората
При всички, които познавам лично
и от всичко, което съм прочела досега - при втора доза реакцията е или по-слабо изразена или я няма изобщо.
Преди ваксиниране, мен лекарката ме попита как съм понесла първата. Изслуша и каза : значи и сега ще е така само, че по-слабо. И беше права.
Притеснението е нормално. Спокойно

# 7 454
По-слаби бяха. Изпотих се и малко ме болеше главата.

Общи условия

Активация на акаунт