Отговори
# 7 530
  • София
Щастлива притежателка на втора доза и сертификат. 😆 Две минути чакане пред Пирогов.
Никой не пита и не поглежда кога е била първата.

Последна редакция: чт, 06 май 2021, 13:24 от yovanka

# 7 531
ЧеКа, и на мен ми беше много интересно как описваш процеса при Вас - направо сюреалистично.
Значи страничните ефекти не подминават и Джонсън. Жалко, на мен ми се иска, въобще да няма странични ефекти, но важното е, че вече си добре.

В МВР болница, както вече се каза, не дават сертификат.

Сега като ги мързи да сложат един служител с принетр и да го вържат в мрежата, нека да имат отлив от граждани, които ще идат двеста метра по-далеч и ще се боцнат в Пирогов

# 7 532
Горе-долу като при Астра Зенека са реакциите.

Баща ми днес вече е "двойно чипиран" с Астра Зенека, даже му дадоха и сертификат в Пирогов. И ние скоро ще последваме.

# 7 533
Чета за сертификатите...
Ваксинирана съм с първа доза Астра Зенека във ВМА. Тези дни, до края на седмицата, ще ходя за втората доза ваксина.

Дали мога да отида за нея в Пирогов и да получа веднага сертификат?
Ще ми я сложат ли там или да си ходя, където е била първата инжекция?
Как процедират във ВМА относно сертификатите?

# 7 534
На баща ми първата му е във ВМА, втората в Пирогов, не е имало никакъв проблем. Единствената ми забележка е, че някакъв доктор там му казал да пие аспирин протект.

# 7 535
  • В заешката дупка
Не, страничните реакции не подминава Янсен, даже изглежда са чести. Аз се вакинирах в приоритетна професионална група. С колеги бяхме заедно извикани. Поне половината са имали реакция като моята - втрисане и температура.

Ето още нещо сюрелитично. Днес в залата за масова васкинаци, повикан от системата и изчакващ реда си като всички останали, се ваксинира президентът ни.

Преди това пак така се ваксинираха и главният епидемиолог и медицинския ни инспектор, които са част от тукашния щаб.

# 7 536
  • София
Чета за сертификатите...
Ваксинирана съм с първа доза Астра Зенека във ВМА. Тези дни, до края на седмицата, ще ходя за втората доза ваксина.

Дали мога да отида за нея в Пирогов и да получа веднага сертификат?
Ще ми я сложат ли там или да си ходя, където е била първата инжекция?
Как процедират във ВМА относно сертификатите?
Във ВМА сертификати не дават, питаха ме и дали първата доза е била при тях - не знам как щяха да реагират при отрицателен отговор.
В Пирогов ваксинират наред и издават сертификат.
В Пирогов се чака май малко повече.
Това е по информация от личен опит и този на мои близки.

# 7 537
Благодаря ви за ценната информация!
Фирумът е сила Simple Smile !
Ще се ориентирам към Пирогов пък дано леко  минават страничните ефекти, че първия път ми беше доста тегаво...
Хубав празничен ден, да са честити, живи и здрави имениците и ние покрай тях.

# 7 538
  • София
И моята първа е във ВМА. Като ги мързи да издават сертификат, отидох в Пирогов. Не знам обаче, дали след 10-ти ще ваксинират пак свободно.

# 7 539
Щастлива притежателка на втора доза и сертификат. 😆 Две минути чакане пред Пирогов.
Честито!
Къде ваксинират - в медицинския център или отпред някъде на фургоните?
Заради сертификата, и аз започвам да се замислям дали да не отидем там, в место в МВР болница 🤔

# 7 540
  • София
Честито!
Къде ваксинират - в медицинския център или отпред някъде на фургоните?
Заради сертификата, и аз започвам да се замислям дали да не отидем там, в место в МВР болница 🤔
Имали четири пункта, аз минах през фургоните пред входа.

# 7 541
По препоръка на позната лекарка пихме профилактично аспирин за разреждане на кръвта, когато още не бяхме ваксинирани. На мъжа ми нищо не му стана, но на мен започна да ми тече кръв от носа, явно съм си разредена и без това и прекратих моментално.

Днес ми е втори ден от втората игла Астра. Нищо  ми няма - нито температура,  нито главоболие, както беше първия път. Тогава температурата не беше  сериозна, но главоболието беше  много тежко. И съответно ми се образуваха много антитела.

# 7 542
Днес ми е втори ден от втората игла Астра. Нищо  ми няма - нито температура,  нито главоболие, както беше първия път. Тогава температурата не беше  сериозна, но главоболието беше  много тежко. И съответно ми се образуваха много антитела.

Не смятам, че реакциите след поставянето на ваксина за показателни за имунния отговор и количеството образувани антитела.

След първата доза Астра Зенека имах температура 38 градуса, силни болки в мускулите и главоболие. Не образувах много антитела, месец след ваксината останах леко разочарована от резултата.

За сметка на това, моя позната, без никакви реакции след първата доза, има много повече антитела от мен. Така че според мен няма универсална формула, всичко е много индивидуално.

# 7 543
  • софия
На баща ми първата му е във ВМА, втората в Пирогов, не е имало никакъв проблем. Единствената ми забележка е, че някакъв доктор там му казал да пие аспирин протект.
и ние днес с втора доза АЗ в Пирогов , и на нас един доктор в коридора ни каза за аспирина😃. Първа доза във ВМА. Издадоха ни сертификат. Опашка нямаше, бяхме в пункта до детското

# 7 544

Не смятам, че реакциите след поставянето на ваксина за показателни за имунния отговор и количеството образувани антитела.

След първата доза Астра Зенека имах температура 38 градуса, силни болки в мускулите и главоболие. Не образувах много антитела, месец след ваксината останах леко разочарована от резултата.

За сметка на това, моя позната, без никакви реакции след първата доза, има много повече антитела от мен. Така че според мен няма универсална формула, всичко е много индивидуално.
Може, може. Ами, значи при мен са съвпаднали силни реакции и много антитела, та поне не съм се мъчила напразно. Wink

Общи условия

Активация на акаунт