Отговори
# 7 695
Аз го чух да обяснява, че е възможно да има проблем при овулация. Нямам представа дали пред БНР е уточнил, че става въпрос за овулация, комбинирана с противозачатъчни. Ако има такова нещо...

# 7 696
  • SF
Обмисляме утре да отидем за втора доза АЗ. Знаете ли къде в София ще работят ваксинационни кабинети в неделя?

ВМА, Пирогов, Александровска и Света Ана.
ВМА мисля, че работят до 13:00 часа. Много бързо ще минеш там - около минута-две.

# 7 697
24 ч. след 2 доза - никаква реакция. Аз нямах и при 1 доза, но тогава мъжът ми беше с треска и температура.
Мястото на убождане, само при натиск, го усещаме като мускулна треска. При движение няма проблем, даже си спах на нея, без да усетя нищо.

Честно казано очаквах ръцете да ни болят, защото както споделих този път доста грубо ни ги сложиха и с бързо вкарване на течността, на мъжа ми дори се образува синка около мястото на убождане.

П.П. За мен също е несериозно лекар да говори за овулация с противозачатъчни.
Не намирам въобще информация за връзка с овулацията, ако някой открие, моля да пусне източник.

# 7 698
  • SF
И на мене така ми я сложи - със замах и бързо вкарване на течността. Просто я изстреля, а ме убеждаваше с усмивка, че нищо няма да усетя. Втори ден ме боли. Отминава, поносимо е, но боли. Изобщо не беше леко поставена инжекция.

# 7 699
Минах преди 2 часа на втора доза АЗ. Искам да обърна внимание върху един много рядко сигурно срещан страничен ефект. Първия път си излязох веднага от болницата и се качих в колата. След десетина минути ми се стори, че ми се подува устата и езика. Беше за кратко и мина. Сега обаче казах за това и ме задържаха да изчакам 15 м минути на пейка пред кабинета. На десетата минута ми се подуха леко устата и езика, все едно си на зъболекар и са ти били упойка. Нямах засегнато дишане, но искаха да ми сложат Урбазон. Помолих да изчакаме и ме пратиха да си взема и да пия Ериус тогава. Беше слабо при мен, но ако някой е склонен към алергии - като мен - може би трябва да обсъди да пие противоалергично 2-3 дена преди самата ваксина. Поне на мен ми направиха забележка, че предварително се пият тези препарати.

Пак казвам, при мен беше слабо. но доста осезаемо. Ако имате алергии, консултирайте се предварително.

# 7 700
  • София
Днес е 10-я ден откакто ми сложиха втора Пфайзер. Чувствам се добре. Даже втърдяването около инжекцията изчезна.

# 7 701
Аз го чух да обяснява, че е възможно да има проблем при овулация. Нямам представа дали пред БНР е уточнил, че става въпрос за овулация, комбинирана с противозачатъчни. Ако има такова нещо...

Ето видео с изказването на Катарджиев след 4-та минута започва да обясява. Изрежда, че изложените на риск от тромбоза са млади жени, във фертилна възраст, приемащи противозачатъчни и жени в овулация. Не мисля, че има предвид жени в овулация приемащи контрацептиви.

Аз боледувах от Ковид края на октомври-начлото на ноември. Изследвах антитела март и имах малко, ваксинирах се на 02.05 и получих реакция 24 часа след поставяне на ваксината. Имах болки в мускулите на цялото тяло, температура, отпадналост и сънливист. На третия ден от васкинацията всичко беше отшумяло.

# 7 702
Здравейте, знаете ли какво точно изследване трябва да искам в лабораторията, за да проверя каква е защитата след втора доза ваксина. Как се казва, за антитела ли? Гледам хората си публикуват изследванията, на едни има абсолютни стойности, на други проценти...И над колко трябва да са, за да е достатъчна защитата, така да се каже?

# 7 703
Adisun, той и други неща каза, които не са верни. Не намирам никъде информация за проблеми при овулацията. За противозачатъчните, да. И в листовката им си пише, че повишават риска от тромбоза, без никаква ваксина дори.

_Bianka__, трябвало е още след първата реакция да съобщиш, за да ти дадат насоки. На 1 доза при нас не пускаха да се излиза от кабинета 15 мин. Ние се надигнахме да си ходим като минаха 10 и ни върнаха. Сега на 2 игла питаха какви странични ефекти сме имали и ни казаха да изчакаме по желание, но щом не е имало проблем след 1 доза, може да си ходим директно.

# 7 704
Права си, но първия път беше по-леко и не обърнах такова внимание. И за кратко. Сега втория път беше по-осезаемо определено. Пих 1 Ериус и вече почти отшумя. Задържа се около 2 часа обаче, не много малко като време.

# 7 705
  • I want it all and I want it now.
Здравейте за втора доза ваксина пред Пирогов отпред или се влиза вьтре? Благодаря

# 7 706
  • Бургас
Нямам идея от къде иде това с овулацията, но братовчедка ми работи в АГ отделение. Казах и, че ще слагам скоро втората астра и ми каза да се постарая в никакъв случай да не съм в овулация. Даже не съм питала, просто си се хвалих, че му се вижда края.
При първата доза бях на 22 ден.
Нямам представа дали има значение, но ще си изчакам пак 22-24 ден от цикъла. Без значение дали ще дали ще сложа астра или пфайзер.

# 7 707
  • пустинята Гоби
Вътре се влиза в Пирогов за втора доза, отпред бият само първи дози.

# 7 708
Благодаря ви момичета, ще пробваме в Пирогов. Сертификатът не ми е важен, всички вкъщи имаме ел.подпис. По-скоро е проблем чакането и многото хора, дано няма. Мислех да ходим днес, но кучо е с предимство, оперираха го милия и трябва контролен преглед.
Тогава виж в МВР болница.

# 7 709
  • София
Здравейте, знаете ли какво точно изследване трябва да искам в лабораторията, за да проверя каква е защитата след втора доза ваксина. Как се казва, за антитела ли? Гледам хората си публикуват изследванията, на едни има абсолютни стойности, на други проценти...И над колко трябва да са, за да е достатъчна защитата, така да се каже?

Изследване за антитела. Всяка лаборатория си има обаче своя скАла и референтни стойности, над които се смята, че има изградена защита - над 3, над 1000, над 800 и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт