Отговори
# 7 680
  • Плевен
Да се отчета и аз. 22 часа след втора АЗ само болка в ръката и нагоре към врата /което подозирам е от факта, че ръката ми е почти статична/. Цяла нощ чакам нещо да се случи, но нищо. При първата доза си беше доста неприятно- температура, втрисане, болки в ставите и мускулите.
Та при мен втората минава значително по- леко от първата.
Ще изследвам антителата след 2-3 седмици. Месец след първата при референтна стойност 13 имах 126, което според мен е добре.

# 7 681
24 часа след втора АЗ - тотално никаква реакция. При първата имах лека температура.

# 7 682
И аз бях в цикъл при първа доза. Но от коментарите на някои експерти разбирам, че по- притеснително би било да си в овулация. Предполагат, че това може да има отношение към тромбозите при млади жени.
Може ли източник. Досега съм попадала само на предположения за противозачатъчните.

Да, явно съм дочула част от заключенията. Овулация, комбинирано с противозачатъчни. Сякаш така излиза от това изказване
https://www.novinite.bg/articles/200429/Kantardjiev-razkri-Tromb … rotivozachatachni
Но мисля, че и при един брифинг изказаха предположения за връзката между овулация и тромбози при АЗ.
П.П И още намерих https://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/04/14/jenite-v-ovulaciia-pre … doza-na-az.486921
Много интересно изказване. Какви са тези жени в овулация, които приемат противозачатъчни? Че те ако са в овулация при прием на противозачатъчни, значи от противозачатъчните няма никакъв ефект. Жените, които приемат противозачатъчни, нямат овулация. Ясно, че на никой нищо не му е ясно, ама поне като говорят, да можеха и да се чуват.
Аз нямам опит с противозачатъчни, но явно тези без естроген не спират овулацията.  Според мен той само си предполага, но цитира и лекари от Германия.

# 7 683
На 28-ми април личната лекарка ми постави първата доза след като няколко дни преди това ѝ показах нулевите си антитела (бях на 99.9% сигурна, че при карантината заради положителния тест на мъжа ми и средно като изразеност протичане на болестта, не го пипнах вируса въпреки бронхита ми точно по това време).
Оказа се, че има възможност, защото пациентите, които си предвижда имали желание още да мислят. Бодна ме с Модерна. На осмия ден само леко ме засърбя мястото, а преди това - при по-силен допир се усещаше, че е имало интервенция, но съвсем леко като болка. До края на месеца аз и майка ми ще трябва да сложим и втората доза - тя е с АЗ през портала за заявяване на ваксиниране в Дженерали. Втората доза ще видим дали да я постави нейната лична, защото вече и тя се включи във ваксинирането. От доста години майка ми е на постоянен прием на кръворазреждащи.  Само препоръка за прием на противовъзпалително получи.
Тези дни мъжът ми ще се разбере с джипи-то за него как да процедира, че вече минаха 3 месеца от положителния тест и сигурно според антителата му ще се планира да се постави ваксина или да се изчака до есента.

# 7 684
Аз имам опит, доста години съм пила. Комбинирани (съдържат естроген и прогестерон). Подтискат овулацията, като набавят хормоните по изкуствен път, така че организмът да не произвежда сам. Приемането само на прогестерон още от първия ден на менструалния цикъл също подтиска овулацията. Защото при изписване на Дуфастон (прогестерон) като подпомагаща терапия във втората част от цикъла се внимава, той да се пие след като е минала овулацията, защото иначе я подтиска.

# 7 685
При първата доза с АЗ и двамата с мъжа ми бяхме с температура през нощта. По същия начин бяха и наши приятели. Възрастните ни близки и познати, 65+, нямаха абсолютно никаква реакция.
Вчера ни беше втората доза. Реакции никакви. Лека болка има на мястото на убождане, мъжът ми няма. Обаче аз като се замисля и при тетанус понякога ме боли ръката, а друг път нищо не усещам. Може би зависи от самото поставяне.

# 7 686
Обмисляме утре да отидем за втора доза АЗ. Знаете ли къде в София ще работят ваксинационни кабинети в неделя?

# 7 687
  • в страната на чудесата
Пирогов?

# 7 688
  • София
Обмисляме утре да отидем за втора доза АЗ. Знаете ли къде в София ще работят ваксинационни кабинети в неделя?
Пирогов със сигурност - от 8,30 до 17,30.

# 7 689
milittana, отиди в Пирогов, дори да не ти е удобна локацията.
Първо, че ще работят със сигурност и второ ще вземеш веднага сертификат. Така ще приключиш напълно и ще си спокойна. Не знам защо не издават навсякъде, това е просто едно цъкане и без това влизат да отбележат ваксината май и само да натиснат за копиране (един лист се хаби, ако трябва да си го носят хората, но да се направи)

# 7 690
И при мен последен ъпдейт. След аналгина сутринта нещата се притъпиха, след това се изпотих и изчезнаха напълно мускулните болки. Сега вече се чувствам добре, даже и болка в ръката не усещам, по-малко от 24 часа от поставянето на ваксината. Дано това да беше. След 3 седмици ще пусна тест за антитела.

ММ без реакции.

В Пирогов ваксинират бързо и дават веднага сертификат, не е трудно, аз все още недоумявам защо ген. Мутафчийски остави хората без сертификати и да се разправят с личните лекари, които в много случаи не желаят да принтират сертификати.

# 7 691
brumm, не искам да защитавам някакви твърдения, в които и самите експерти вкарват голяма доза догадки. Включих се само по повод питане може ли да е проблем да си в определено състояние по време на ваксинацията. Досега не съм чувала месечната менструация да е проблем, но за овулацията се изказаха предположения.
Тук има за видовете противозачатъчни https://zdraveplus.com/2017/06/21/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8 … 1%87%D0%BD%D0%B8/
Твърди се, че тези без естроген се препоръчват за жени, които не могат да приемат комбинирани хапчета поради странични ефекти или взаимодействия.
Микропилите обикновено не спирали овулацията, а по-скоро причинявали сгъстяване на цервикалната слуз, а лигавицата на матката се изтънява.
Имало и много по-малко марки на хапчета, съдържащи само прогестин, и те са склонни да причиняват по-голямо пробивно кървене
Пак казвам, че нямам опит и не твърдя, че е така.

Последна редакция: сб, 08 май 2021, 11:24 от Amanda.D

# 7 692
Благодаря ви момичета, ще пробваме в Пирогов. Сертификатът не ми е важен, всички вкъщи имаме ел.подпис. По-скоро е проблем чакането и многото хора, дано няма. Мислех да ходим днес, но кучо е с предимство, оперираха го милия и трябва контролен преглед.

# 7 693
Ако сертификатът не ти е проблем, тогава и във ВМА може, минава се много бързо.

# 7 694
Аманда, моят пост не бе насочен към теб, а към безобразния начин на изразяване на Кантарджиев. Не може да си лекар (такъв ли беше?), а да обясняваш че под риск били жени в овулация, приемащи противозачатъчни. Да, такива има, но са рядкост и обикновено се оказват бременни 🤣. Може да е била грешка и на списващия статията, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт