Отговори
# 7 590
Има ли някой с проблеми с вените на краката, който си е сложил АЗ?
Януари изведнъж при ходене  единият прасец ме преряза, едвам се прибрах с куцукане, тогава реших, че е мускулно, мина след време и много мазилаэи почивка. Онзи ден се случи с другият крак, и вече започвам да се чудя дали не е от вените. Исках да мине и втората доза ваксина, и след това да тръгна по лекари, но днес нещо ми тресна параноята. Чудя се дали да не отида първо на съдов хирург, но пък ме е страх, предвид covid обстановката у нас.
От друга страна бях чела, че по принцип тромбоцитопенията която се получава след ваксинацията, няма общо с разните проблеми с вените, нали така? Така че, дори да имам някакъв проблем с вените, не би трябвало да се повлияе от ваксината 🤔 🥴

# 7 591
Това ми прилича на липса на магнезий.

# 7 592
  • София
ББ е разпоредил зелените коридори да продължат.
Леми, на мен ми прилича на мускулни крампи. Аз получавам редовно такива, с магнезиев дефицит съм, не са се засилили след ваксината.

# 7 593
  • София
Lemy, мисля, че са крампи поради липса на магнезий - пролет и есен често се случва. Аз без магнезий не минавам в тия сезони, че освен крампи, започват да ме налягат и нерви и сърцебиене...

# 7 594
  • Козлодуй
Lemy, аз многократно съм казвала, че след първата доза АЗ ме заболя кръста и разширените вени на левия крак и дясната ръка но не свързвам болките в разширените вени с ваксината защото тези редки тромбози за които съобщават до колкото разбрах се образуват в други части на тялото а не във външни разширени вени пък и те си бяха разширени преди това аз пих една седмица аспирин протект и ги мазах с мазило с конски кестен и ми минаха Simple Smile

# 7 595
Днес ходих за втора доза на Пфайзер,която поради боледуване отложих.Само,че в Рзи Пловдив имаше опашка от 30 човека и тези с втора доза трабва и те да чакат и се отказах.Ще видя  кога ще намеря и отделя няколко часа,за да ми я поставят.

# 7 596
ММ (43 г.) и свекърва ми (70 г.) преди малко са се ваксинирали с втората доза АЗ във II градска болница. Бяха си записали час предварително и съответно не са чакали, всъщност тях са ги чакали за имунизацията. Принтирали са им и сертификати.
Ще споделя утре за странични реакции, ако има такива. 🙂

# 7 597
  • София
Някой може ли да ми помогне със системата?
Аз бях регистрирана за 22.04, отидох и не си сложих АЗ. Както и да е.
Сега системата ми изкарва тази дата и не мога да променя нищо!

# 7 598
  • София
Не дава ли да се откаже датата?

Може би защото имате поставена ваксина.

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 13:13 от Планински кактус

# 7 599
  • София
Някой може ли да ми помогне със системата?
Аз бях регистрирана за 22.04, отидох и не си сложих АЗ. Както и да е.
Сега системата ми изкарва тази дата и не мога да променя нищо!
А защо се занимаваш със системата? Ваксини има без записване, ще продължат и другата седмица.

# 7 600
  • London
Здравейте! Simple Smile Предстои ми да се ваксинирам на 13ти, но ще съм в цикъл (специално закъсня за повода). Въпросът ми е някоя от вас била ли е в това положение и имала ли е по-сериозни странични ефекти, защото на мен много ми пада имунитета и ме е страх.
П.С. Вчера сутринта пратих мъжа ми за милинки, върна се ваксиниран Grinning Минал през РЗИ Grinning
Зависи какъв цикъл имаш по принцип. На мен понякога ми пада кръвното и съм истерична. Та всякакви такива неща добавени към разни странични ефекти са си неприятни. Не е болка за умиране, но аз лично предпочитам да не съм в цикъл по време на ваксина.

Хъм аз на 13 ти ще вадя мъдрец, на 22 ми е ваксината .....сигурно след ваденето ще трябва да пия хапове някакви. Та сега се чудя дали ще е проблем? Зъболекаря казва, че не ама знам ли....

# 7 601
  • Пловдив
Трети ден след втора доза АЗ, общо сме 5 човека на различни възрасти, никой няма странични симпоми.
Трети ден след първа Пфайзер младеж на 18г, без никакви оплаквания.

Днес ходих за втора доза на Пфайзер,която поради боледуване отложих.Само,че в Рзи Пловдив имаше опашка от 30 човека и тези с втора доза трабва и те да чакат и се отказах.Ще видя  кога ще намеря и отделя няколко часа,за да ми я поставят.
До РЗИ е и Пълмед, имат зелен коридор и трите вида ваксини, отлична организация, не се чака повече от 5мин, издават сертификат след втора ваксина. Освен това не се влиза в болницата, ваксинират във фургон за тази цел.

Днес звънях в болницата, където сложиха първата доза АЗ на сина ми и ми казаха, че втората доза не може да се сложи преди да минат 8  седмици, много кофти, той иска да сложи ваксината сега - почти 7 седмица, после има матури, балове и т.н. и не иска, че го е страх да не го тресне някоя силна реакция
Има ли смисъл да ходя да споря, дали мога да намеря някаква официална заповед на нашия министър относно срока  за вторите доза

Нека пробва на зелен коридор, от листовката на АЗ препоръката е 4-12седмици.

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 13:45 от violence

# 7 602
Сутринта по тв една лл, която често канят,  каза,

Че издава сертификати безплатно единствено на пациенти, на които поставя ваксина
 На другите са платени, съгласво НРД.
Та се питам аз, защо във ВМА ни прецакаха така, като са с претенции. Въпросът е принципен и не опира до сумата.
Чудя се след зелените коридори дали да не отида там и да си настявам за сертификат.
Ако реша да входирам писмена молба, дали ще ми отговорят писмено.
Просто ме е яд, че постъпиха така.

# 7 603
  • София
Аз по същата причина се колебая дали втората ми игла да не е в "Пирогов", макар че имам електронен подпис...

# 7 604
И аз бях в цикъл при първа доза. Но от коментарите на някои експерти разбирам, че по- притеснително би било да си в овулация. Предполагат, че това може да има отношение към тромбозите при млади жени.
Може ли източник. Досега съм попадала само на предположения за противозачатъчните.

Ние днес се боцнахме с 2 игла АЗ в Цибалаб. Нямаше хора, 3-4 човека изчакахме, бързо стана. Дадоха ни избор каква да бъде втората доза, имаха и Файзер, и Модерна, но ние си искахме Астрата. Препоръчаха 5 дни Аспирин протект. Не било нужно, но така им били казали да препоръчват. Този път беше друга лекарка и вкара лекарството много бързо. Чак болка не бих казала, че имаше, но го усетих. Първия път нищо не усетих.
Сертификати в понеделник или с електронен подпис.

След 24 часа ще пиша какво е положението.

Общи условия

Активация на акаунт