Отговори
# 7 665
Същият тест правих като Лили, почти 2м. след първа АЗ. Моят резултат беше 282.

# 7 666
Роналд, не това е друг тест. Това твоят резултат ли е? Много е добре.

Между другото мускулните болки от ляво, от ваксинираната страна - от ръката и чак нагоре към врата вече не са въображаеми. Joy Така че все пак има някаква реакция - 10 часа след ваксината, но дано с това си остана.

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 23:35 от LillyM

# 7 667
Тези антитела не изчезват ли след някой и друг месец?

# 7 668
аз лично не съм много убедена в смисъла на процентния тест за VNT, след ваксина се очаква почти  всички антитела да са вирус-неутрализиращи, така че информация за 80-90-100% какво точно полезно дава? в комбинация с количествен -ок, ама може да са 90% от някаква ниска стойност също, нали? или бъркам? струва ми се, че всички изследвания за хуморалния имунитет след ваксини, които съм чела,  са базирани върху количествени тестове

# 7 669
И аз съм на това мнение, какъв е смисъла да пускаш процент от нещо си, без да знаеш какво количество е. И този показател 600 и кусур не ми се вижда да е в проценти.

# 7 670
Някой слагал ли си е втора доза в София Мед Люлин? Интересува ме дали дават сертификат. Ако не, бих отишла в Пирогов и аз...Rolling Eyes
днес следобяд имах среща с една докторка там и случайно подочух как една жена каза на Регистратурата, че идва за втора ваксина. Била записана. Не чух обаче каква е ваксината, но като излезе, носеше лист А4 формат и веднага се сетих, че може би е Сертификата.
Защо не се обадиш по телефона и да ги попиташ? Видяха ми се много любезни Simple Smile

# 7 671
При мен засега само първа ваксина Пфайзер. Исках Модерна, но нямаше. Реакцията беше мигновена при мен. Усетих стопляне на мястото при ваксинацията, след това постепенно ми изтръпнаха и двете ръце. Вечерта и лицето ми изтръпна и бях вече в паника. Усещане все едно съм била на зъболекар и са ми били упойка. На следващия ден ми мина лицето, остана в ръцете. На 4ти ден почти изцяло отминаха изтръпванията, останаха боцкания в краката леки и на моменти едно леко сковаване в мускула на скулата. Доста стрес брах. Други със същите симптоми във фейса ме посъветваха да тъпча витамин Б комплекс и магнезий. И сега това правя. Дано всичко отшуми. Доста ме е страх от втората ваксина да не стане същото.

# 7 672
14-15 часа след втората АЗ мускулната треска, която имах, вече е доста осезаема и се появи поносимо главоболие в областта на челото. t нямам. Пих Нурофен за главата, веднага ме отпусна.

# 7 673
Да докладвам и аз. Както вече казах, въображаемата болка в горната лява половина на тялото си стана съвсем реална, стана ми и леко студено, но без да ме втриса силно. Този път обаче реших, че ще потисна всички симптоми и още в 1 часа пих парацетамол. Но според мен той изобщо не беше ефективен, защото рано сутринта се събудих с мускулни болки по цялото тяло, най-много в ръцете, най-много от ляво, като даже гърлото ме болеше леко от тази страна. Пих един аналгин, който май вече започна да действа. Simple Smile
Като цяло по-леко минава от първия път, когато първата нощ бая силно ме тресе, но и този път не е без симптоми.

# 7 674
Да докладвам и аз. При свекърва ми и след първата доза АЗ, и след втората реакциите са "леко втрисане" 12 часа след имунизацията и лека болка в ръката.
При мъжа ми след първата доза АЗ имаше доста бурна реакция, която започна 6 часа след имунизацията. Цялата нощ беше с много висока температура, болки в мускулите и ставите. Температура имаше и на следващия ден. След втората доза - нищо... освен лека болка в ръката. Не го знам "печата" ли, "не печата" ли. 👀😉🙂

# 7 675
И аз бях в цикъл при първа доза. Но от коментарите на някои експерти разбирам, че по- притеснително би било да си в овулация. Предполагат, че това може да има отношение към тромбозите при млади жени.
Може ли източник. Досега съм попадала само на предположения за противозачатъчните.

Да, явно съм дочула част от заключенията. Овулация, комбинирано с противозачатъчни. Сякаш така излиза от това изказване
https://www.novinite.bg/articles/200429/Kantardjiev-razkri-Tromb … rotivozachatachni
Но мисля, че и при един брифинг изказаха предположения за връзката между овулация и тромбози при АЗ.
П.П И още намерих https://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/04/14/jenite-v-ovulaciia-pre … doza-na-az.486921
Много интересно изказване. Какви са тези жени в овулация, които приемат противозачатъчни? Че те ако са в овулация при прием на противозачатъчни, значи от противозачатъчните няма никакъв ефект. Жените, които приемат противозачатъчни, нямат овулация. Ясно, че на никой нищо не му е ясно, ама поне като говорят, да можеха и да се чуват.

# 7 676
Да докладвам и аз (втора доза АЗ). След Нурофена през нощта заради мускулните болки и главоболието, тази сутрин съм пушка. Още си имам мускулна треска, но това, което се очаква след тренировка, а не това, което усещах снощи и през нощта. Ако не бях спортувала предния ден, вероятно щях да се размина и без мускулните болки, защото ме болеше само там, където имах мускулна треска.

ММ няма странични реакции. Но той нямаше и след първата.

# 7 677
  • София
Моите свекъри 24 часа след втората игла АЗ никакви реакции, даже ръцете не ги болят…

# 7 678
Да дам и аз отчет за хората около мен и ваксините Simple Smile
- млад мъж и първа доза Пфайзер - само болка в ръката
- родителите ми (над 60г) след 2 дози Модерна - само болка в ръката. Майка ми има заболявания.
- първа доза Астра Зенека на млади хора около мен - всички до един с температура, болки в тялото, главата, отпадналост за 2 дни.
- първа доза на Астра на 50 годишен - без температура, но отпадналост

# 7 679
Благодаря на всички, които споделят за реакциите след ваксиниране! Много полезна информация!

Предстои ми втора доза АЗ на 20.05. Правих тест за антитела по метода Abbott точно месец след първата доза. Резултатът: 75 при референтна стойност 50 и протективен титър 1050. Споделих и по-рано, че останах леко разочарована от резултата. Любопитно ми е дали близо месец по-късно количеството се е увеличило, но съм решила да се тествам повторно 2-3 седмици след втората доза.

Иначе реакциите при мен бяха температура 38 градуса, мускулни болки и главоболие. Първо изчезна температурата, след нея и мускулните болки, най-дълго беше главоболието, като в рамките на 48 часа вече нямаше нищо.

Общи условия

Активация на акаунт