Отговори
# 7 755
lovely, на тези хора във Фейсбук със същите симптоми като твоите, за които споменаваш, че са те съветвали да пиеш магнезий и витамини Б, минало ли им е?
Ваксинирани са с първа игла съответно на 20, 21 и 26 февруари. Ще докладвам след това.
Значи ще отидат някъде на 12-тата седмица, нарочно ли изчакаха толкова, или така се случи?
Отписване може и от телефона, най отдолу има опция за пълна версия на сайта, отиваш най-вдясно на известието за дадена тема, чукваш с пръст и се показва кошче.

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 09:03 от Lemy

# 7 756
Аз на първа доза АЗ имах много бурна реакция - цяла нощ втрисане, гадене, главоболие, болки в цялото тяло - много бях зле.

Сега на втора доза, освен леката ми алергична реакция на 10-тата минута - нищо. Супер спокойно си изкарах нощта, като всяка друга,  нищо не ми стана Simple Smile

# 7 757
  • София
Да, ако някой има алергии - на мен ми казаха 3 дни преди ваксиниране да пия Ериус.

# 7 758
Не мисля, че е празна работа да се докладват странични реакции. Не съм запозната как точно се процедира, но предполагам, че се води някаква статистика и ако някой от страничните ефекти е много често докладван, той се вписва в листовката, ако не е вписан или пък се променя честотата на срещането му. Телефон се предоставя при евентуална необходимост от разследване на по-специални реакции, както при тромбите на АЗ. Нали не си представяте, че производителят ще звъни ежедневно на 5000 души с високо кръвно и главоболие?
Ами ИАЛ е преценила, че има защо да звънне на ММ, на мен защо не ми звъннаха? Не заради високо кръвно и главоболие, а заради пулса в небето, който може да доведе до неблагоприятни следствия. Но производителя, преценя, че няма нужда, защото очевидно не е в негов интерес. За българския случай с тромбите също от производителя не се бяха заинтересовани, доколкото си спомням от медиите ги търсиха първите дни да изкажат становище по въпроса и така и нямаше ясно такова.
Типично сме свикнали, ако сме живи, значи всичко е наред, защо производителят да се интересува ...

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 11:01 от Анонимен

# 7 759
Производителят и ИАЛ са различни неща. ИАЛ също не звъни за всеки сигнал, предполагам. Размислете малко - сигнали могат да се подават за всяко лекарство, не само за ваксините. Видяхме при проучванията, че има подадени сигнали бременност, счупен крак - естествено, че имат някаква преценка за кое да звънят. Ако Вашият сигнал е петдесетият един и същ пореден за деня, за какво да звънят? За какъв български случай с тромби говорите?
А за застрашаващи състояния се звъни на лекар, не на ИАЛ.

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 11:42 от Spiritlight

# 7 760
  • София
Има ли някъде официално инфо, че зелените коридори ще продължат и след утре?

# 7 761
  • София
Има ли някъде официално инфо, че зелените коридори ще продължат и след утре?

Да, в БНТ го има като новина - https://bntnews.bg/news/zelenite-koridori-za-vaksinacii-shte-rab … -1105403news.html

# 7 762
В доклада за страничните реакции в UK от края на април са включени 420+ случая на тахикардия след Пфайзер и 900+ след АЗ. И това е само в една държава. Колкото и на някой да му се струва, че неговият висок пулс е най-важен, едва ли производителят ще се обади на всички кой знае колко хиляди човека от целия свят с тази реакция. Има сигурно стотици реакции, свързани с какво ли не, в доклада. По-интересно е какво ще включат, като обновяват листовката.

Има и 2 докладвани случая на преждевременна първа менструация след Пфайзер. При положение, че към момента ваксината се слага на 16+ (в ЮК не знам дали и на толкова млади слагат всъщност)...колко да е била преждевременна и колко съвпадение.

# 7 763
lovely, на тези хора във Фейсбук със същите симптоми като твоите, за които споменаваш, че са те съветвали да пиеш магнезий и витамини Б, минало ли им е?
Ваксинирани са с първа игла съответно на 20, 21 и 26 февруари. Ще докладвам след това.
Значи ще отидат някъде на 12-тата седмица, нарочно ли изчакаха толкова, или така се случи?
Отписване може и от телефона, най отдолу има опция за пълна версия на сайта, отиваш най-вдясно на известието за дадена тема, чукваш с пръст и се показва кошче.
Да, минало им било. При мен също отшумя изтръпването и игличките, но снощи... 5 ден от ваксина изведнъж страшни пронизващи болки из цялото тяло имах. Основно ръцете, краката и таза. Цяла нощ продължи, беше отвратително. И една мускулна слабост. А откак се ваксинирах вечер съм страшно изморена и като цяло страничните ефекти всичките ми се засилват вечер. През деня съм що годе добре.
Отделно, който се интересува от неврологичните реакции ще дам един линк американски после за страничните ефекти, там много американци са описали невропатия (точно изтръпване и иглички) от Пфайзер.

# 7 764
  • София
Мъжът ми имаше дата за 29 април, но не бяхме в София и изчакахме да минат празниците.
Мама и сестра ми нямаха официални препоръки за втора дата. Бяха им казали да следят какви са препоръките, тъй като се променят. Така и стана.
След малко отиват.

# 7 765
  • I want it all and I want it now.
Минахме през Пирогов за пет минути в ниската сграда. Има и трите вида ваксини. Много любезни и бьрзо работят.

# 7 766
  • София
Някой да е подтавял втора доза пфайзер в Пирогов, а първа на друго място?

# 7 767
  • пустинята Гоби
Не, ама онзи ден като ги питах за втората доза ваксина на Файзер ми казаха, че може да е там, но може и да не е - аз да си преценя. Та според мен няма да Ви върнат, отивайте.

# 7 768
  • I want it all and I want it now.
Някой да е подтавял втора доза пфайзер в Пирогов, а първа на друго място?
няма проблем,поставят.

# 7 769
  • София
И моите хора са вече сертифицирани. Втора доза АЗ, Пирогов ниската сграда. За 10 минути минаха. И тримата са със сертификат, въпреки че само мъжът ми беше с първа доза там.

Общи условия

Активация на акаунт