Отговори
# 7 875
Това също не е добре, защото може да провокират и автоимунитет, ваксините не са напълно безопасни, няма какво да се правим, че не е така. Има и тежко увредени от ваксини деца, така че не може решението да бъде лесно за болест, която не засяга тежко децата.
А съветът Ви не е добронамерен, защото си позволихте да определите начина ми на мислене като неправилен. Не че ми пука, просто отбелязвам.
Продължавате с неправилното мислене. Какво като не ви пука ?

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 08:34 от buttercake

# 7 876
  • София
Проблемът с неявяването на датата на НВО си седи от години. Ако детето е оперирано, със счупена ръка и т.н. Малоумно е, но не е от сега.

# 7 877
  • София
Аз например, бях с варицела на изпитите си след 7 клас. Та, не е само до Ковид....

# 7 878
... а на училище с маски е безумие, а още по-голямо безумие, даже престъпление, е децата с полижителен тест да не бъдат допуснати на НВО след седми клас, което ще им съсипе бъдещето.
На мен пък това ми дойде в повече, но си трая. Явно освен с вируса, ще трябва да се уча да живея и с други дадености.
И аз се учудих, ама..си го обяснявам, че родителите им (контактни или позитивни) ще ги водят с лична кола, после децата ще минат през квесторите с костюми (ако се сетят да им дадат ) по коридорите и ще бъдат изолирани вкупом в една стая позитивните (не знам за пазенето) Проверката на хартиен носител ще мине през специално устройство , може и да отлежи определено време за безопасност. Или нещо такова...а най-добре по 1 позитивен в стая с останалите (все пак не боледуват децата тежко)
Мен изобщо ми е странно толкова ли са важни тези изпити по време на пандемия. Чета във ФБ особено за малките-4кл. , дето сега ги задължават и 10 клас, дето оценките им няма да им трябват за нищо, освен да си правели някакви изводи в министерството. Заслужава ли си това да се рискува живота на толкова семейства. За седмокласниците и 12 кл. нещо може да се измисли по-безопасно от изпити масови, да си кандидатстват с оценките или..не знам, нямам идея, но и това ми се вижда неправилно. Пък позитивни деца да се явят..Но и много ще има такива, дето в името на класацията ще отидат на изпит и 4 часа в една стая с останалите не ми се мисли. Какво да кажат другите тогава родители на здрави деца. Стресират всички- и деца , и родители, че и учители вероятно. Напълно излишно е и много рисково, цялото пазене отива на...

# 7 879
  • Варна
За сега в повечето държави препоръчват ваксиниране и на преболедувалите 1 месец след оздравяването.
Само в Бг разни спецове препоръчват ма след 3 месеца, ма след 6 месеца...
Само на мен ли ми се вижда странно???

Мога да каза за САЩ, че не препоръчват ваксиниране при най-малко 90 дние след боледуване. Това са указанията, който аз получих. Може ли да кажете, кой са тези държави, защото "повечето държави" нищо не значи.
И аз чисто логически не мога да си обясня защо би следвало да се препоръчва ваксиниране непосредствено след боледуване??? Значи срещнал си се с дивия вирус, преболедувал си го, демек организмът ти е намерил начин да го пребори и ти след това се ваксинираш? Е защо? Грам логика не виждам. Все едно непосредствено след преболедуване на грип да си хакнем ваксина? Или след варицела? Някой някъде някога да е препоръчвал подобно нещо? Сори, абсолютно съм за ваксинирането, но не виждам защо би било препоръчително да го правя НЕПОСРЕДСТВЕНО след преболедуване!

# 7 880
  • Стара Загора
Според мен родителите и самите 7 класници изобщо няма да се тестват Sad покрай датите за нво. 
Аз и съпругът ми сме с 2 дози АЗ, родителите ни също. Имам деца в 7 и 10 клас.  Ужасно зле се чувствам за предстоящите нво

# 7 881
И ние минахме вчера за втора доза АЗ, сега очаквам включване от Бил Гейтс 😎
Сложихме я в МВР болница, само, че вече пункта не е отзад във фургон, а се минава през сградата, двора, и е във втората сграда. Като разбрах това, предложих на мм да отидем до Пирогов, но той тъкмо беше намерил място за паркиране, след кръгчета по улиците наоколо, и не пожела.
Та ме боцнаха криви и кисели лелки, само една беше млада, симпатична и учтива. Ръката ме заболя в момента в който ми вкараха ваксината.
Вчера, освен, че ми беше малко заспало, и по едно време търсих нещо сладко (за мен е необичайно), друго нямаше. Пу пу.
При първата доза, на следващия ден бях като болна, а следобед вдигнах 37.4°, която вечерта спадна.
Ще видим как ще е днес, и следващите дни, ръката продължава да ме боли, дано ни се разминат другите проблеми.
Снимах кръвта по моята лепенка, понеже някой се интересуваше:
Скрит текст:

# 7 882
Това с НВО е пълна малоумщина. Всеки има право на втори шанс, само 7-ми клас не. Дано следващия министър обмисли варианта за втори изпит. Макар, че разбирам и съображенията им - много майки ще се опитат да хитруват покрай тези две дати

Имам питане - само в София ли са удължили зелените коридори?

# 7 883
  • Варна
Не мисля. Цъкнах на произволен линк в гугъл и попаднах на съобщение от ДКЦ 1 във Варна, че от 13 май ще има зелени коридори за ваксиниране без записване.

# 7 884
Забравих да попитам, и на вас ли толкова бързо ви вкараха ваксината, направо за части от секундата? Или само на мен така ми я прасна киселата лелка?

# 7 885
  • София
Хора, съжалявам, че се повтарям, но да попитам - първа доза от АстраЗенека ни сложиха във ВМА. Да разбирам ли, че можем да отидем с приятеля ми в "Пирогов" и там да си сложим втора? Много искам в събота да я свършим тая работа, защото само тогава сме наистина свободни...

# 7 886
Забравих да попитам, и на вас ли толкова бързо ви вкараха ваксината, направо за части от секундата? Или само на мен така ми я прасна киселата лелка?

Мен в Пирогов ме боцнаха много бързо. Въобще не разбрах кога ми вкараха и изкараха иглата, даже питах сестрата това ли беше.

# 7 887
Sunshine_Reggea,
Много пъти беше написано, че може, но вече и във ВМА дават сертификати в зала 7
Там организацията няма да е по-лоша, но си е ваш избора в Пирогов, ВМА или другаде.
Успех

# 7 888
  • Варна
Здравейте! Нали на почти 17 годишна девойка може да се направи ваксината на Пфайзер?

Звъннах там, където аз се ваксинирах да питам - казаха Не. Моята навършва 18 октомври.
С РЗИ не мога да се свържа, нямам време да ходя да вися на място.
Но една съфорумка ми писа на ЛС, че е успяла да ваксинира 17 год. си дете.

# 7 889
Днес съм на втора игла. Какво трябва да ми дадат? Като документ? Предният път само един лист

Общи условия

Активация на акаунт