Отговори
# 8 055
  • Козлодуй
maca-niki2008, да имала съм проблем с кръста преди ваксината, но след ваксината ми се засили болката както и да е мина ми чакам си втората доза Simple Smile

# 8 056
Някой да е забелязал проблем с гъби или по лесно прихващане на други вирусчета след ваксинация с пфайзер ? Това е от преди два дни

https://www.google.com/amp/s/www.news-medical.net/amp/news/20210 … ne-responses.aspx

# 8 057
  • София
Някой да е забелязал проблем с гъби или по лесно прихващане на други вирусчета след ваксинация с пфайзер ? Това е от преди два дни

https://www.google.com/amp/s/www.news-medical.net/amp/news/20210 … ne-responses.aspx
Лично аз не. Даже точно обратното. Вече казвах тук, че ваксината много ми помогна за Лонг Ковида.
Нямам и познат, при който да се е случило засега.

# 8 058
  • София
Доста познати са с нея, мъжът ми - също, не съм забелязала такъв проблем.

# 8 059
  • Русе
Извинете, сигурно е коментирано, но не намерих..след втората игла Модерна , след 24 часа ми се зачерви мястото. Стана с размер на чаена лъжичка, леко топло и леко втвърдено. Знам,че това е нормална реакция , но тъй като първия път нямах такъв проблем и се закахърих. Сложих компрес студен ривванол  и на сутринта се замислих..може ли, не може ли...
Еххх, на луди станахме с толкова информация. Като бяха малки децата след ваксина винаги слагах такъв компрес по препоръка, или пък просто студен, или имаше едни охлаждащи лепенки. Сега, с толкова много информация и станах колеблива на дърти години. Та щсе съм благодарна , ако някой сподели опит за колко време минава това зачервяване, да правя ли нещо или не, реално то дори не ме боли вече ръката.

# 8 060
привет, може ли някой със сертификат от последните дни да погледне дали вътре го има този текст -
е ваксиниран (а) срещу SARS Cov-2 has been vaccinated against SARS Cov-2

в моя го има, от месец март, синът ми мина тази сутрин във ВМА, и сега го изтегли сертификата с електронен подпис, но такъв текст няма под датата на раждане
В сертификата на моят съпруг го има. Втората му доза е от 30 април, но този месец му го дадоха.

# 8 061
  • Швейцария
cvete7575, майка ми го имаше същото зачервяване и сърбеж след първа доза Модерна. Мина й за 4-5 дни. Не е мазала с нищо. И тя се беше притеснила, но я успокоих, че нищо й няма.

# 8 062
  • Sofia
След прекаран covid имах 11 800 антитела /при реф. 50/. 6 месеца по-късно исках да се ваксинирам, но се оказа, че имам 6 550 антитела и ЛЛ ме посъветва да изчакам още. Някой да се е ваксинирал при такива стойности и да сподели резултат?

# 8 063
  • Където морето целува небето...
Психиложката, която работи с детето ми в центъра за деца с увреждания в момента е болна, като е боледувала в края на ноември. Не се е ваксинирала, когато се ваксинираше персонала, точно защото е била прекарала вируса. Може би не всички имат еднаква защита след боледуване и добре да се поставя ваксина след изследване на антитела.

# 8 064
  • София

Честно, не я разбирам много тая статия. Това ли се има предвид, което казвате, или?

# 8 065
Извинете, сигурно е коментирано, но не намерих..след втората игла Модерна , след 24 часа ми се зачерви мястото. Стана с размер на чаена лъжичка, леко топло и леко втвърдено. Знам,че това е нормална реакция , но тъй като първия път нямах такъв проблем и се закахърих. Сложих компрес студен ривванол  и на сутринта се замислих..може ли, не може ли...
Еххх, на луди станахме с толкова информация. Като бяха малки децата след ваксина винаги слагах такъв компрес по препоръка, или пък просто студен, или имаше едни охлаждащи лепенки. Сега, с толкова много информация и станах колеблива на дърти години. Та щсе съм благодарна , ако някой сподели опит за колко време минава това зачервяване, да правя ли нещо или не, реално то дори не ме боли вече ръката.

На мен личния ми каза да слагам компрес с реванол точно след модерна, така че споко не си сбъркала. Иначе на мен след първата игла болката мина след около 3 дни, но не съм слагала нищо, просто гледах ръката да не е натоварена.

# 8 066
Не съм чела горната статия, но четох тези дни за сериозни проблеми с гъбички след лечение на Ковид с кортикостероиди.
пп. Ето я:
https://www.google.com/amp/s/www.btvnovinite.bg/amp/svetut/smart … -19-v-indija.html

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 09:30 от Lemy

# 8 067
  • София
Да, защото те причиняват гъбички особенно ако се инхалират и не са им давали противогъбични.

# 8 068
  • София
Не съм чела горната статия, но четох тези дни за сериозни проблеми с гъбички след лечение на Ковид с кортикостероиди.
пп. Ето я:
https://www.google.com/amp/s/www.btvnovinite.bg/amp/svetut/smart … -19-v-indija.html
Нещата са много различни.
В горната статия се говори за съвсем друго (поне и само в първия й абзац), а именно - за проблеми в имунния отговор след ваксина (и то само РНК)

# 8 069
Е кортикостероидите не са бонбони. Аз съм от години на новата панацея( нали наскоро обявиха как помагали при ковид) , инхалаторен кортикостероид, заради астма. Ми причиняват много неща. И напълняване, и хормони, и гъбички и какво ли не. Затова се изписват и дозират от лекар. Хората години наред ги пият, инхалитат, инжектират, но по преценка че ползата надвишава риска. Стига четохте сензационни статии. Ами да, и водата може да е вредна. Всичко може да е.

Общи условия

Активация на акаунт