Любители на Котки - Тема 144

• 30 862
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Верно изглежда като щастие Simple Smile.

Да пробват с Feliway, уж помагал. Не сме пробвали лично.

# 631
  • София, Лагера
Оф, Таня, така ми стана мъчно като видах картинките... представих си моята дребна не-борбена, беззащитна,
 мила, нежна маца на улицата... след 3 дни ще умре от глад милата Sad

Днес за малко да я смажа. Бяхме с децата на разходка. Прибираме се, веднага се мия и тръгвам да се преоблоичам. Сядам на леглото и... о. ужас! Бубунката под юргана, въху която седнах, вместо да е пижамата ми, се оказа Джинга! Оцеля, де, не ми се е отразила чак толкова зле карантината. Ама цял ден ми е гузно...

Замислих се нещо... Откак Джинги е вкъщи на практика сме в карантина. И тя свикна с живота по този начин, винаги да има 3 човека около нея. Чудно ми е как ще й се отрази, когато се възстанови реалния ритъм и тръгнем на работа и училище... тогава ще е сама през целия ден. Чуда се дали ще ни се радва повече, като ни види?

Имаме си ние нова тераска с цветя, сутрин с децата си пием кафето/какаото там. Пускаме Джинги в наше присъствие. И Тервел този момент, този сутрешен ритуал си го е кръстил "Косми в кафето". Много ми е сладко!

# 632
Малко чупки и стойки от Маги 😜

На работа се появи едно бездомниче, мършаво, много слабичко, проскубано, има му нещо на оченцето, не изглежда много добре. Женска е, започнах да й нося гранули и й сипвам водичка, а тя първия път всичко изяде и изпи почти цялата вода наведнъж. Много ми се иска да й помогна с още нещо, много е миличка, като я викна идва веднага, мяука и иска да я галя. И аз много искам да я погаля, миличката, и да й помогна с още нещо, но ме е страх да я докосна, за да не пренеса някоя зараза на Маги. Дали мога да й помогна с още нещо, много ми е жал като я видя? Мислех и някакво кашонче да й занеса за къщичка, но се притеснявам някой на работа да не го махне..

# 633
Ами действат, сложи и кашон. Гали я, не по очето, по тялото. Аз колко служебни съм имала и имам и в момента, и си ги галя и нищо не съм пренесла на нашата домашна котка. За окото може да купиш и да и капеш човешки капки "Тобрадекс".
Успех🤗

# 634
Обикновено където и да видя котка се спирам, за да я галя (и хич не ми пука, че хората ме гледат странно 😃), но просто не изглежда много добре здравословно това коте. Все пак, като се замисля, Маги е ваксинирана и наистина не би трябвало да е проблем. Дори имам от въпросните капки вкъщи, и кашонче ще занеса следващата седмица. Благодаря за съвета 🤗

# 635
Ако имаш възможност, заведи я на ветеринар. Има разни херпесни инфекции, които не се лекуват лесно и може да си загуби окото, ако останат така, а май тобрадекс не е подходящ. Не съм сигурна в това, но просто не става за всякакви проблеми, има и кортикостероиди, които са противипоказани при някои случаи  Също има нужда от обезпаразитяване. За коте, на което няма възможност да му слагаш често капки, е по-добре под формата на унгвент, маз да е лекарството  Няма да се заразиш и нищо няма да пренесеш, ако спазваш хигиена - миене на ръце, може и ръкавици, клетката с еднократна пелена и после я миеш с доместос или нещо друго подходящо, дрехите си ги хвърляш за пране, като се прибереш.

# 636
Имам на предвид воденето на ветеринар, но за момента ще е трудно (дълго е за обяснение, и не искам да изпадам в подробносни, за да не бъде разбрано погрешно), в близкото бъдеше ще се постарая. До тогава смятам да й взема нещо против паразити, кашонче с нещо мекичко и поне да мина през ветеринарната клиника да се съветвам за оченцето и да й взема нещо за него. Така ще направя.
Благодаря, кукумицинка Simple Smile

# 637
Може би да направиш снимка на оченцето, че да се ориентират до някаква степен какъв е проблемът.

# 638
Да, разбира се, иначе трудно бих могла да го обясня, че и да ме разберат..

# 639

Да добавя, че и аз имам грях към един Васко. Спасих го, лекувах го, мислех си, че му намерих добър дом, но от 1 година "майка" му живее в Германия (гледам ѝ снимките във Фейсбук) и подозирам, че Васко е станал от домашно коте с достъп до дворче на напълно дворно-квартално коте. Sad

Аз имам повече грехове от теб. Единия включително се върна да живее при мен след 7 години живот в друг град. Майка му замина и тя за Германията (щяла внуче да гледа) и ми предложи да й я гледам за неопределен период от време. Та, взех я - бройката вкъщи стана 8 с нея. Няма да я оставя на улицата, я.... Sad
Гледана като писано яйце, кралица. Паднала от 6ти етаж сървайвърка. За един месец отслабна цял килограм. Нищо от което купувам за моите не ѝ харесва за ядене... Sad

# 640
Един полузаспал Панта, леко сърдит. 😂

# 641
  • София
Да пробват с Feliway, уж помагал. Не сме пробвали лично.
Дори и да помогне, той действа с натрупване. Първите резултати могат да се видят след 30-40 дни. Дотогава Щастие ще е забравила за притесненията си, ще мърка и ще играе . Wink

Да ви покажа как се събудих тази сутрин. Там някъде се намират и моите изтръпнали крака: Laughing

# 642
  • София
Рижко ли е този на когото е приложена смъртоносна хватка на врата? Laughing

# 643
Благодаря ви, момичета!!!
Щастие е добре .

# 644
  • на брега на морето
Рижко ли е този на когото е приложена смъртоносна хватка на врата? Laughing
Богданка.
Вляво е Кирето, а хваткаджията е Насето.

Общи условия

Активация на акаунт