Любители на Котки - Тема 144

• 30 867
  • 762
  •   1
Отговори
# 615
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
На мама зеленооката красавица:

Скрит текст:

Момичета, страхотни са пухчовците ви. Heart Eyes Намачквам и нагушквам всички котчици и котанковци. Heart Hug
Голяма красавица е! Heart Eyes Revolving Hearts

П.П.  #Silly  rotfImbo 
Преглеждам заглавията в нета и попадам на "Как да се защитим от котарака когато работим от вкъщи". Заинтригувана отварям и ... Joy всъщност заглавието е "Как да се защитим от кибератака когато работим от вкъщи" , ама ... кой за каквото си мисли. Котки ми се привиждат навсякъде. rotfImbo  rotfImbo

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 13:01 от profi_1

# 616
На мама помощника, всички други се изпокриха но Шони е умен , той знае че като постоянно се мота из краката ми , задължително ще измяука нещо.

# 617
Parvoleta Dimitrova, няма лошо, стига да има какво да правите бебетата.
Ние скоро ще я водим на кастрация, защото ако роди и няма какво да ги правим, ще е жалко. Има толкова бездомни и захвърлени между блоковете Frowning1 затова отказах да ражда, макар че на моя приятел много му се искаше.

# 618
  • Варна
Точно... Толкова много бездомничета има, че да се развъждат още котета с неясна съдба е... меко казано необмислено. На котарака му е все тая дали ще стане "татко", вие също няма да отглеждате котетата до пълнолетие, така че защо изобщо е нужно?...

# 619
  • София
В първи пост има едни много хубави картинки, които е добре да се погледнат от всеки, който е решил да развъжда котета:

Скрит текст:

Да добавя, че и аз имам грях към един Васко. Спасих го, лекувах го, мислех си, че му намерих добър дом, но от 1 година "майка" му живее в Германия (гледам ѝ снимките във Фейсбук) и подозирам, че Васко е станал от домашно коте с достъп до дворче на напълно дворно-квартално коте. Sad

# 620
  • София

Преглеждам заглавията в нета и попадам на "Как да се защитим от котарака когато работим от вкъщи". Заинтригувана отварям и ...
Скрит текст:
Joy всъщност заглавието е "Как да се защитим от кибератака когато работим от вкъщи" , ама ... кой за каквото си мисли. Котки ми се привиждат навсякъде. rotfImbo  rotfImbo
Joy
Не знам за теб/всъщност знам/, но аз определено имам нужда от защита от котарака ми.
Почти всеки ден мета, мия, после пак мета цялата къща.
По 2 -3 пъти го реша, свалям невероятно количество космак и пухчета. В момента в който го пипана, цялата ми ръка пак е в пухчета. Няма сутрин в която да не съм се събудила без полепнал пух по устни и нос. Един ден се ядосах и тръгнах да го бръсна. Абсурд да стане с наличните самобръсначки. Звъня на единия от вет-те, дето се слави като най-добрия "бръснар" на животни. Питам го каквъв бръснач да купя, а той ми вика: "Ама какво ти става, ти за терморегулацията май си забравила" Казвам му: Бе, човек, хич аз не съм забравила нищо, ама ти за робски перманентен труд май не си чувал. Anguished

И случка от преди минутки. Мърчока се препича на единия балкон, аз отивам на срещуположния. В следващия момен го виждам до мен и му викам: "Ама ти тук ли дойде?" И той "Ъхъ". Open Mouth Викам си, ако и проговори, направо отивам да живея някъде в гората. Сама.
Стара снимка, че нямам сили дори да кача нова.
Скрит текст:

# 621
Оооо, и аз имам нужда от защита от Ая. И не само заради чистенето. Работя си аз на компа, Ая идва скача на масата и най-безцемонно започва да се разхожда по клавиатурата или направо си полягва отгоре. Същото е и с дъщеря ми като учи - разхожда се и на нейния комп. взима участие в уроците. Е как да работиш и учиш с такъва ученолюбива и работеща котка😂🤔😜

# 622
  • София
При вас поне се стига до отваряне на компа.
При мен няма такива глезотии. То и затова чат-пат пиша и чета. На туй отгоре всичкОто техника е пълно с пухоляк.
Умрях от срам, когато отвориха компа да го чистят. Нямам думи...

# 623
И нашият единият е на чистене. Не ми се мисли как ще ме хокат утре заради космите на Ая вътре😢

# 624
Таня67, картинките са потресаващи. Дано тези, които смятат, че няма нищо лошо котката им да роди малки пухкави котета, (нали лесно ще ги раздадат после), малко да се позамислят.
Никога никой няма как да знае дали и колко са добри ръцете, на които дава котетата. Много от хората са крайно безотговорни и лекомислени по отношение на животните. Нашият Макс е роден в Русия, там живяхме определен период от време и като решихме да се местим в България, естествено си взехме и котарака. Вярно имаше много подробности, за да може да лети: вложихме доста време и средства, за да оформим всички документи, то и животното се измъчи 12 часа (няма директни полети зимата, само с прикачване). Странното е, че всичките ни приятели и познати, дори тези, които също имат животни ни се смеят и ни смятат за луди, заради това, че сме си помъкнали котката. Е, как може да е иначе? То все едно да заминеш нанякъде и да си оставиш детето, но масата така не разсъждават. Захвърлят ги или ги даряват в други "добри ръце" без да им мигне окото...така че твърдо съм против развъждането на домашните любимци.
Ето го и нашия злодей на заден план: пак наби кучето и доволен си заспа на възглавницата ми))

# 625
Момичета,
Какво правите, за да предразположите бебе-коте към новия му дом.
Горкото е много стресирано. Пътува с кола и не спира да плаче. Ще пристигне след около час, но ми се е свила душичката.
Ще съм благодарна на съветите ви.

# 626
  • София
Rosss, Барни "плачеше" в колата, защото виждаше движението през прозореца. Когато му завих транспортната кутия в одеало и остана на тъмно, заспа.

Аналогично, когато пристигне у вас, да поостане сам на тъмно в някоя малка стая.

# 627
  • София
Зависи от къде е взето. Ако е от дом, е добре да сте взели одеялце, играчка, нещо познато по миризма. У вас може да го оставите в отворено кашонче, постелено с нещо меко. Не очаквайте веднага да тръгне и опознава къщата, вероятно ще е стресирано. И ако може помещението, където ще се намира отначало да е по-малко по размер, нямам предвид все пак тоалетната. Wink Оставете водичка/не, че пият като кучетата/ и малко храна и котешката тоалетна, та веднага да се научи да я използва.
Много щастливи мигове с мъничето! Hug

# 628
Rosss, Барни "плачеше" в колата, защото виждаше движението през прозореца. Когато му завих транспортната кутия в одеало и остана на тъмно, заспа.

Аналогично, когато пристигне у вас, да поостане сам на тъмно в някоя малка стая.
Мерси, Sharky,

Не спира. И това са опитали, а пътува доста вече. Не идва при мен, а към детето пътува.Поради Ковид, няма друга опция за придвижване.

Mayyal,
Извинявай, така съм се ошашкала, че не видях отговора. Много благодаря!
Взели са одеалце, което мирише на майката на котенцето и сестричката му.

Ще гледа да е в малко помещение. Има тоалетна.

Тя и в колата е в голяма клетка , с одеалцето, храна и тоалетна има вътре.

Много благодаря за пожеланията!
На детето е котето. Дълго време бленуваше и чакаше да си вземе при нея

Щастие я кръсти.
Ето я:

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 22:13 от rosss

# 629
Не се притеснявай. След няколко дена, когато свикне с къщата и хората ще се отпусне и всичко ще е наред. Просто трябва малко време да свикне с новите  обстановки.
Бял пух, прекрасен😍

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 22:17 от gabidi

Общи условия

Активация на акаунт