С какво ви дразнят свекървите? – 122

• 39 451
  • 781
  •   1
Отговори
# 225
Kaya,
Все пак можете да се разхождате. В магазини и тук почти майки с деца не виждам, но знам, че в някои провинции има по-строги мерки.
Анонимна,
При ИП най-добре всеки вкъщи, не при родителите. 1 месец с тъща/свекърва - не. Всеки да си знае дома и привичките, най-много на гости и то, когато всички са рахат - празник, за почивка 1-3 дена и толкова. Когато сме напрегнати и притеснени трябва вкъщи. Иначе само взаимно се изнервяте и на някои им избиват чивиите. Особено на тези, които от 20+г. си живеят сами без деца да им вдигат шум.

# 226
  • при късмета
Колкото и да не са затегнати мерките в Германия и да можеш да излезеш на разходка, това не значи, че можеш да отидеш на гости за седмица. Немците са дисциплиниран народ и няма нужда да им се пишат забраните една по една и конкретно назовани, знае се, че ще се спазват. разрешили са на места да си навън без основателна причина, т.е. да се разходиш, но после би трябвало да се прибереш вкъщи. Да, никой няма да те спре като се придвижваш, на те просто не допускат, че немец ще заобикаля правилата. Това само ганьо може да се чуди как да направи.
Амандел така, съвсем невинно може да подметне реплика да се обадят където трябва да видят дали не нарушават карантината с това гостуване. Ама и пред двамата и свека и муньо Joy

# 227
Ма ко, това за дисциплинираните немци е мит ✌ Мерките са толкова колкото и в България, както тук ги заобикалят така и там. До колкото знам и в България може да се излезе на кратка разходка.
Иначе съм много съгласна с теб
А така и не разбрах, Амандел каза ли къде е?

# 228
  • при късмета
Не са същите мерките тук. Нямаш право на рзходки, излизаш само по основателни причини, за храна, до аптеката, банката и лекар. Даже зъболекарите не работят и поемат само спешни случаи, болниците са прекратили плановите дейности и те поемат само спешни. Разходки не са разрешени.
Сестра ми живее повече от 15 години там, а зетя 25. Имат собствен бизнес там и немската дисциплина никак не е мит. Това, което реализират там, преди много време първо тук се правеше. Връщали са им тирове стока за толкова дребни неща, че тук и внимание няма да обърнем. Е, вече няма производство тук, защото немците си остават дисциплинирани и държат на най-малкото, а ние гледаме да заобикаляме правила.
на едно приятелче на детето таткото е немец. Въпреки, че той живее вече 10 години тук, преди да мине колата на преглед я чисти отвътре. Нещо, което тук дори не се гледа, но човека си го прави.
Иначе, Амандел не е казала къде е

# 229
Ами моите наблюдения за толкова време в Германия са други ✌ Мир 🤗 Иначе от оплакваческата бях останала с впечатление, че в България разходките са позволени

# 230
  • при късмета
За това заобикаляне говорех. Не са разрешени и в заповедта е ясно описано, но не всички го спазват. Затова от днес има още затворени дейности, като например откритите пазари и борсите за цветя. А в парковете вече дори и куче не може да разхождаш и има глоби, ако изобщо си на територията на парк, ти за разходки говориш

# 231
  • софия
Коронавируса и тая тема обзе

# 232
  • Най-красивата страна
Нашата свеки е сърдита,защото и казахме,че няма да се събираме за Великден.Заради коронавируса.
Обикновено се събираме 10-12 човека.
Но тая година няма да стане.
Дъщеря ми е в рисковата група,защото е с астма.
Племенникът ми има бебе на 20 дни.Изобщо не са излизали от вкъщи.
Другата ми племенница се прибра от чужбина и е под карантина.
На свеки обаче не и пука.Трябвало да и заведем децата.
За нея са важни традициите и масата.
Не сме я уважавали.
Скарахме се.Сега всички сме лоши.

# 233
Ами нека пък сте лоши. То си има причини и причини. ИП е някак основателна причина. Не знам защо е такава драма една трапеза. Все едно не може да се съберете и по-късно. Поне с мъжа ти сте на едно мнение по въпроса.

# 234
И ние сме лоши, но това от много време не ми е болка. Все ми е тая. Здраве да е.

# 235
  • София
Скрит текст:
Нашата свеки е сърдита,защото и казахме,че няма да се събираме за Великден.Заради коронавируса.
Обикновено се събираме 10-12 човека.
Но тая година няма да стане.
Дъщеря ми е в рисковата група,защото е с астма.
Скрит текст:
Племенникът ми има бебе на 20 дни.Изобщо не са излизали от вкъщи.
Другата ми племенница се прибра от чужбина и е под карантина.
На свеки обаче не и пука.Трябвало да и заведем децата.
За нея са важни традициите и масата.
Не сме я уважавали.
Скарахме се.Сега всички сме лоши.
Вени, децата с астма не са рискова група. Не го казвам, за да ходите при свекърва ти, а само за твоя информация.

# 236
Айде, пресен случай от преди минути...
Имаме 4 простора, като 2 са пред нейната врата... Един пред нашата и един в средата на двора.... Е, познайте къде се плесна тя с нейните парцали... И сложи легена, седи, оглежда се и се хили Joy
Юхууу, имаме ли връзка с главния мозУк?!?! Joy

# 237
Добре де, нали имаш твое жилище? Защо стоиш в тоя общ двор и си късаш нервите с простотии?

# 238
Добре де, нали имаш твое жилище? Защо стоиш в тоя общ двор и си късаш нервите с простотии?

И на мен това ми е много интересно.

# 239
  • Пловдив
Dream наистина защо си късаш нервите с идиоти. Чета ви от доста време, темата ми е интересна, с моята свекърва нямаме търкания, мъжа ми я озъптява, но още от началото знае не ме ли кефи нещо няма да си мълча.  лично твоята свекърва лази по моите нерви ти как я търпиш 🤦‍♀️живота е толкова кратък, а ти си скапваш настроението с едно такова дребно човече. Sad

Общи условия

Активация на акаунт