С какво ви дразнят свекървите? – 122

• 39 406
  • 781
  •   1
Отговори
# 315
Може да се сърдиш, че идва докато ви няма, ама някак и докато сте там да не идва, е в повече. Затова ти прави на инат и носи храна само за сина си. Все пак не може да не си ОК да гостува на сина си, в разумни интервали разбира се, ако не те дразни друго, освен самото ѝ присъствие. Предполагам и с действия те дразни, щом преподрежда докато те няма, но може би затова има вина и в теб. Мъжа ти прави ли фасони като се виждаш с майка ти?

Интересното е , че тя идва преди той да се прибере.
Не идва да го вижда специално.
Аз нямам нищо против да се виждат и чуват.

# 316
Не мога да си представя някой да влиза в нас докато ни няма. Още повече, ако сме си вкъщи да нахлуе Joy Мъжа ми никога няма да позволи подобно нещо. Майка му е идвала два пъти без да предупреди и той беше супер кисел. Повече не се е случвало. Разбира се, винаги е добре дошла, но трябва да сме се разбрали преди това. Нито моята, нито неговата майка ще си позволят да ни ровят по нещата и да ги разместват.

Ето - съпругът/ синът е кисел. Не снахата. И мама се е съобразила. А ТМ дразни ли се, че мама идва?

# 317
Добре де, ти си шеташ/ лежиш / къпеш и т.н. и тя просто си отключва, така ли? Ако си оставиш ключа във вратата и не и отвориш? Белким се усети, че не се прави така... Но мъжа ти трябва да си и каже, но ако не му пречи на него и не намира проблем няма да излезеш на глава с него, а най-вероятно ще си създадете конфликт

# 318
  • Варна
А мъжа ти като й е правил забележка, защо я е правил? Защото и той смята, че е нередно или само за да ти угоди на теб? Разликата е важна. Ако е първото, проблемът ти ще се реши лесно. Ако е второто, мамата си трака.

# 319
  • при късмета
На нея и да показваш, че не ти е приятно да е там, все едно. На мъжа си трябва да го изясниш, не на свекървата. Тя идва при сина си и с/у това нямаш аргумент с който да я накараш да не го прави. Само, че внимавай и с мъжа ти как говориш и смени нагласата.
Той е казвал, аз не съм отваряла темата, но гледам да и покажа, че като дойде докато съм вкъщи не ми е окей и не искам да се задържа много.

Това ти изречение звучи така, сякаш изобщо не искаш да идва, независимо там ли сте или не и вероятно не само звучи, а си е чистата истина. Ако така звучиш и на мъжа ти, ще те отреже и с право. Целта ти трябва да е, да не идва без предупреждение и уговорените гостувания да са в разумни граници. И това, ако мъжа ти не го направи ти никога няма да успееш.

# 320
Относно апартамента, така го казах, защото не е купен от нас двамата. Смятам, че това има огромно значение, защото ако беше нямаше да смее така да идва когато и скимне.
Иначе живеем повече от 3 години заедно.

Ясно. Демонстрира, че не те харесва и ти за нея си никоя. Трудно ми е да дам съвет, защото има хора, с които оправяне няма. Единственият изход е тотал игнор.

# 321
Посещения без предупреждение получавам само от баба ми, която живее през два блока. Тя идва и като ни няма, има ключ, както и майка ми, но всички сме ужасно доволни - прането сгънато, къщата разтребена, пооправена, че и манджи носи. И на мъжа ми гардероба подрежда, и той няма нищо против. Станало е вече като лаф у нас и ме бъзика, като съм чистила примерно: " Баба ти май е идвала днес" 😀 Ама ние сме си така, всеки идва чисти, готви, помага, деца гледа. Обаче са си мои хора, не знам за свекърва как би било. Ако и тя помага, сигурно няма да имам нищо против. Но моята е далеч и не е много по наредбите, праща манджи иначе..

# 322
  • при късмета
И ядете каквото са ви сготвили, не каквото вие сте планирали, нещата си ги търсите където те са решили да ги сложат, че сте и доволни. Ти сериозно ли?

# 323
  • Mediterraneo
Ама то защото е нейната баба, не неговата. Представям си, ако беше тя!

# 324
  • при късмета
Аз и майка ми не бих изтърпяла. Много мразя да ми разместват разни работи, особено в кухнята, където съм ги наредила така, че на мен да е удобно. Дребни работи из другите стаи няма кой знае колко за разместване. А в гардероба ми някой да реди, е същото като в кухнята. Даже мъжа ми не припарва до моите рафтове. Сгъва пране и го оставя аз да го прибирам

# 325
Не знам защо си въобразява, че щом купува дрехи на внучето си(синът ми), може да си прави каквото иска с него, да не уважава мен като майка и моето мнение, и да се опитва да ме манипулира, също така и постоянно се бърка и намесва между мен и мъжът ми, дори и да съм права никога няма да ми каже и се мисли за най-най(самочувствие без покритие) опитвала съм се да сме като приятелки, да се разбираме но тя винаги е обратно на моето мнение, студена... Колкото по-малко се виждаме толкова по-добре😊

# 326
Не знам защо си въобразява, че щом купува дрехи на внучето си(синът ми), може да си прави каквото иска с него, да не уважава мен като майка и моето мнение, и да се опитва да ме манипулира, също така и постоянно се бърка и намесва между мен и мъжът ми, дори и да съм права никога няма да ми каже и се мисли за най-най(самочувствие без покритие) опитвала съм се да сме като приятелки, да се разбираме но тя винаги е обратно на моето мнение, студена... Колкото по-малко се виждаме толкова по-добре😊

Добре,че имаш син!Така ще можеш да видиш нещата от двете страни.

# 327
  • Варна
И ядете каквото са ви сготвили, не каквото вие сте планирали, нещата си ги търсите където те са решили да ги сложат, че сте и доволни. Ти сериозно ли?

Защо да не е сериозно? Ако бабата им познава вкуса и готви любимите им манджи, знае кое къде е и не се бута да реди по нейния начин, а го прави по техния, защо да не са доволни? Освен това никъде не пише, че това става всеки ден, а и жената идва в тяхно отсъствие, не се натриса като те са там да им досажда. Пък за планираната храна, аз нямам никакъв проблем да ям каквото съм си наумила, а ако някой ми е наготвил друго, имам хладилник и неговата манджа спокойно може да остане за следващия ден и да ми спести едно готвене.

Има си хора за всичко, нищо чудно, че има и такива, които подобни неща не ги нервират. Явно в ситуацията недоволни няма. Супер.

# 328
  • при късмета
Точно това ме стъписва, да се приема за нормално вилнеенето в чужда къща, когато го няма собственика. Ама всеки с нагласите си. Аз нямам проблем да ям храна приготвена от друг, но имам когато друг, който не живее там, разтребва, подрежда, преподрежда вкъщи.
Майка идва у нас, когато ни няма за дълго, но за да полее цветята. Котката я водим в тях, защото иначе идването е много по-често, ако трябва у нас да я гледа. Абсолютно нищо друго не прави. Както аз, когато нея я няма. Влизаме, поливаме цветята, ако е зимно време и прекалено студено пускаме отоплението и излизаме. И храна взимам и готвим една у друга, когато така се е случило или има някакво събиране, макар и да е много рядко това с готвенето. Но и през ум не може да ни мине да отидем у другата специално да разтребим и подредим.

А и поста ми се вижда тролване. Първо казва, че само баба ѝ идва, после, че всеки идва.

# 329
  • Най-красивата страна
Синът и снахата живеят заедно в жилището.Може и да е купено от свекърите.Но това не означава,че младите нямат право на лично пространство.
И е въпрос на елементарно възпитание да се обадиш по телефона и да питаш дали е удобно да минеш.
Както и да подреждаш чужда къща ,ако не са те помолили за това.
Без значение ,че имаш ключ.

Пълна липса на възпитание,на тактичност.И повод за конфликти между младите.
После такива свекърви реват,защо младите излезли на квартира ,а апартамента седял празен .

Общи условия

Активация на акаунт