С какво ви дразнят свекървите? – 122

• 39 413
  • 781
  •   1
Отговори
# 420
Реално погледнато, средно положение за  никого няма, когато го засяга пряко, а не бистри политиката по въпроса.
А, защо? Повечето хора си живеят точно в средно положение. И слава Богу. В противен случай, криминалната хроника да е надминала тази на коронавируса.

# 421
  • Варна
Аз го разбрах като да няма средно положение за тук списващите, докато в реала е точно така - живеем си в сивото, нито черно, нито бяло.

# 422
  • Най-красивата страна
Човек може да е близък с роднините си .
Може да помага и да получава помощ,да общува с тях всеки ден...
Но това не означава,че не трябва да е тактичен и съобразителен.

Въпрос на елементарно възпитание е да се обадиш и да питаш дали е удобно да отидеш на гости.Даже и да имаш ключ.

# 423
  • София
Човек може да е близък с роднините си .
Може да помага и да получава помощ,да общува с тях всеки ден...
Но това не означава,че не трябва да е тактичен и съобразителен.

Въпрос на елементарно възпитание е да се обадиш и да питаш дали е удобно да отидеш на гости.Даже и да имаш ключ.
Пак опираме до невъзможността да се приеме чуждия начин на живот, без да се опитаме да посочим нашата истина като коректор.

# 424
  • при късмета
Елементарните неща не опират до нечии коректор (казва се коректив). Затова са елементарни, защото са ясни за всички. Този за кого то не са ясни или приема обратното, сам да се категоризира

# 425
Колкото и да си ми симпатична, ма ко, от кога човешките взаимоотношения са елементарни неща?

# 426
Процесът на възприемане трябва да е двустранен. Нашата истина да се приеме от другия, ние приемаме неговата. Така би било честно. Но не става. Обикновено единият иска да се наложи. Когато спре да ти пука и не си слагаш спирачки за това, което мислиш някак си става по-лесно.

# 427
  • София
Елементарните неща не опират до нечии коректор (казва се коректив). Затова са елементарни, защото са ясни за всички. Този за кого то не са ясни или приема обратното, сам да се категоризира
Ц! Лека разлика има между "коректор" и "коректив".
А, за другото си права.
На елементарните, всичко им е елементарно и ясно- накъдето вървят "всички", натам вървят и те.
Като овцете.

# 428
  • при късмета
Колкото и да си ми симпатична, ма ко, от кога човешките взаимоотношения са елементарни неща?
Не визирах отношения. Визирах влизането без предупреждение и покана в чужд дом. Елементарно е, че колкото и да сте близки, видно, че не се числи към нормалното. Респективно е елементарно да се сетиш, че не е редно. А ако за някого е нормално, не бива да обвинява другите, че не го приемат.
Да, Абсурт, нормалното е приетото от повечето и това далеч не означава, че са овце. Просто по-голямата част от някаква група, сами са преценили какво е нормално за тях. Изключенията нека си ги има, нсо щ6е си останат такива и трябва да го приемат, а не да се тръшкат булшинството да сменят нагласата си

# 429
  • София
Просто по-голямата част от някаква група, сами са преценили какво е нормално за тях. Изключенията нека си ги има, нсо щ6е си останат такива и трябва да го приемат, а не да се тръшкат булшинството да сменят нагласата си
А, на път си да схванеш, най- сетне.
"Изключенията" за себе си са норма и не се тръшкат бОлшинството да си сменя нагласата.
Ако разбереш, че същото се отнася и за болшинството, еша ти няма да има.

# 430
  • при късмета
За разлика от теб, съм го схванала от началото на казуса. Затова попитах animo с каква цел навира нейния критерии и пример по казуса на съфорумката, когато се оплака, че свекърва ѝ си отключва и си влиза когато си поиска. И всички останали бяха съгласни, че има за какво да упреква свекървата.

# 431
Ма Ко, аз нищо не навирам, давам друга гледна точка.
Майка и син явно са свикнали така, обаче той все пак е бил ерген, как не се е страхувала, че ще попадне на някоя преспала гола приятелка?
А той пък съвсем....

# 432
  • при късмета
За 3 години и майка и син да се бяха светнали, че е нормално да не ти е приятно да нахлува външен човек, там където живееш. Още повече, че потребителката го е казвала и мъжа ѝ е правил забележки.
Разликата с теб е голяма, затова казах, че навираш примера си, не е по казуса. Първо ти твърдиш, че мъжа ти няма нищо против, защото, ако не ви вършат къщната работа ще затънете в нея. Другата потребителка, няма нищо против да си я вършат сами и е против да идва свекървата когато ѝ скимне. Второ това са твоите роднини, сама каза, че не знаеш как щеше да е, ако бяха на мъжа ти.
Кое ти е общото с нейния казус, та даваш друга гледна точка? За да е такава твоя казус трябва да е същия като нейния, а основните въпроси се разминават коренно. Практически са точно на обратно

# 433
Ма Ко, теб какво те бърка как живеят в тях, че постоянно натъртваш как Аинмо са едва ли не мизерници. Ти ще получиш медал че вършиш всичко сама? Тя е решила че така е по добре за нея. И на мен да има кой да ми помогне не бих се сърдила, пък хич ми е не дали болшинството го приема 😉
По твоята логика и живеенето без брак не трябва да се толерира щото нали от болшинството е прието да не се живее без брак. 😉
На поне 60% от казусите тук проблема е мъжа, а не в свекървата. Кучето скача според тоягата. Ако на мъжа и му пречеше щеше до сега да е отрязал майка си, на него не му пречи. Особенно ако е от типа мъже не пипащи нищо, на тях им е все тая кой го върши. Пък и след като до сега е живял така защо авторката очаква да го промени?

# 434
  • при късмета
Къде точно го виждате това желание у мен за медали и да върша всичко сама? Поне 100 пъти казах, че ако нещо не можем да свършим, изобщо не се пънем. Не, не върша всичко вкъщи сама, макар и да съм вкъщи, а мъжа ми на работа.
И друго съм казвала, че двойки, които нямат брак, на според тях самите са семейство, са семейство и за мен. Това какво общо имаше? Като няма аргументи, започвате да казвате кой какво мисли (особено Абсурт), а трябва да сте наясно, че няма как да знаете по-добре от самия човек какво мисли, защото е смешно. И обичайно предположенията са грешни

Общи условия

Активация на акаунт