С какво ви дразнят свекървите? – 122

• 39 372
  • 781
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Afrodita, свекърва ми няма ключ от апартамента ми. Това става когато ни дойде на гости. Все се почва аз да ви наготвя, аз да ви изчистя. Аз казвам няма нужда, но тя неее аз да помогна. Отначалото си викам няма да се занимавам с глупости, но впоследствие разбрах, че тя просто не се съобразява и е нагла, защото тя май-добре знае, а видиш ли аз не съм такава домакиня като нея. За мм това са глупости, може и за др хора, но когато това става постоянно когато ми идва на гости е дразнещо и за мен не е редно. Щом си на гости трябва да се съобразяваш и най-малкото да питаш първо.
Ами като почне да чисти може с нейните камъни в нейната градина. А мъжът ти е фанат за полата й за съжеление. Може й да са глупости за него, щото му е все тая кой изчистил и сготвил, нали е чисто и наготвено, но ти си му жена и следва да се съобразява с теб, а не да оставя мама да ти скача по главата.

# 466
  • Най-красивата страна
В този случай свекървата  демонстрира,че това е и нейна къща и може да прави каквото си иска.
Тоест къщата на сина и е и нейна къща.Без значение,че не живее там постоянно .

# 467
  • Варна
Моята свекърва така, при едно идване, беше изчистила цялата къща, че и ходила до магазина препарати да купува. Първо се ядосах, после викам, жено, и без това ненавиждаш да чистиш най-много от всичко, я се радвай, че някой друг го е свършил. И се зарадвах.

Но беше само веднъж. Тя живее в чужбина и се прибира веднъж на няколко години, за по седмица. Жалко.

# 468
Impresita, както и предполагах, свекърва ти иска да помогне, а ти я гледаш като натрапник. Най-вероятно не си и най-блестящата домакиня, извинявай, че го казвам, може да не е така, но на мен така ми изглежда спрямо нейните реакции за бурканчетата.
Обаче според Афродита пак мъжа виновен, защото не му пукало кой ще изчисти. Ми не му пука, и на вас не би трябвало да ви бъде първата мисъл в живота.
Хайспиид, браво, точно това е правилното мислене.
Нагледала съм се на работа и в живота на хора, които все те ще свършат всичко най-добре. Въпреки че аз мога да готвя, чистя, работя, и какво ли още не 3 пъти по-добре от всички останали, изобщо нямам амбицията да се гърбя с всичко и после да обвинявам я мъж, я колеги, я свекърва...
Даване на задачи, разпределение, даване на възможност на някой, който иска да помогне, както свекървата, това е начинът.

# 469
  • при късмета
Impresita, както и предполагах, свекърва ти иска да помогне, а ти я гледаш като натрапник. Най-вероятно не си и най-блестящата домакиня, извинявай, че го казвам, може да не е така, но на мен така ми изглежда спрямо нейните реакции за бурканчетата.
Обаче според Афродита пак мъжа виновен, защото не му пукало кой ще изчисти. Ми не му пука, и на вас не би трябвало да ви бъде първата мисъл в живота.
Нагледала съм се на работа и в живота на хора, които все те ще свършат всичко най-добре. Въпреки че аз мога да готвя, чистя, работя, и какво ли още не 3 пъти по-добре от всички останали, изобщо нямам амбицията да се гърбя с всичко и после да обвинявам я мъж, я колеги, я свекърва...
Даване на задачи, разпределение, даване на възможност на някой, който иска да помогне, както свекървата, това е начинът.
Ха ха, намери се кой да ѝ каже, че не е домакиня Joy
Може и да иска свекървата да помогне ( само може подчертавам, защото може и да иска просто да се налага в чуждата къща) но Импресита е права, че първо трябва да попита. Да не говорим, че пропускаш, че свекървата не твърди, че е мръсно, а ѝ преподрежда нещата, както смята, че е правилния удобен начин. Разликата е повече от голяма

# 470
Аинмо, симпатизирах ти, ама как ще ти преподрежда свекървата, без да те пита?  За теб може да е нормално другите да ти вършат работата, но за другите не е. Ще ми размества тя в моята кухня, където АЗ готвя и НА МЕН трябва да ми е удобно. Майка ми се пробва все да ми дава акъли, нищо, че нейният начин може да не е по–добрият, правят го, защото според тях, щом са по–възрастни, повече знаят и са по–големи домакини. Това не е улеснение, разбъркват ти реда, с който си свикнала и после се побъркваш да търсиш нещо. Аз не бих търпяла подобно нещо.

# 471
ainmo,

знаем, че при теб всичко е 6. Супер! Ама темата е, с какво ви дразнят свекървите, а не кой е по-по-най домакиня. Не иска жената да и подреждат бурканчетата, нейно право е.
За теб знаем, че нямаш претенции, това е добре. Другите имат, затова искат по друг начин. Нито твоя е лош метод, нито техния, просто са различни.

# 472
  • при късмета
Ако някой ми е разместил подредбата в шкафовете и когато аз готвя загубя два пъти повече време, че да сготвя нещо докато търся разни работи, ми е много трудно да видя разместването като помощ. От където и да го гледам, няма как да видя добри намерения у разместващия, като е загубил моето време. Лично ще преподредя неговите шкафове по моя начин, че да оцени, че искам да върна помощта

# 473
  • Варна
Местиш подправките в метални/пластмасови кутийки. Заковаваш ги на местата, които ти харесваш. Гледаш сеир като дойде свека да ги преподреди Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 474
  • при късмета
Местиш подправките в метални/пластмасови кутийки. Заковаваш ги на местата, които ти харесваш. Гледаш сеир като дойде свека да ги преподреди Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Това е добра идея, само че и ти не можеш да ги ползваш. Иначе ще е сеир Joy Или ще изскубне шкафа барабар с бурканчето, само и само защото се е запънала да размести Joy

# 475

и да не е само картинката, едно е като си пипнал да не знаеш къде да върнеш и да се размести ,друго съзнателно да преподреждаш.Налага се да се пипне понякога, колкото да не иска човек.И като ми дойдат гости искам да помагат ,това не е хотел онинклузив,  малко самообслужване да има ми се ще.Които  и да са гостите, ако не са за кафе само, може да прибират маса , ако не я слагат, трепала съм се да угодя  и да подавам и  вода -има помпа там и  чаши да се научат къде стоят,все са на едно-две места сложени.И кафемашината могат да си пуснат, и кафето да не питат всеки път къде  е, на едно място си е все.На две  е-моето  и тяхното.

# 476
  • Варна
Еее, ма ко, как да не можеш? Можеш. Бъркаш вътре, щипваш с пръсти и ръсиш на манджата. Малко неудобно, но пък може да е временно - докато отсреща разберат намека Simple Smile

# 477
В този случай свекървата  демонстрира,че това е и нейна къща и може да прави каквото си иска.
Тоест къщата на сина и е и нейна къща.Без значение,че не живее там постоянно .
Много е вероятно да е това. Но може и да не го прави с лош умисъл, а просто да няма грам усет. Има такива хора - добронамерени, но оперирани от елементрен такт и обноски.

# 478
Здравейте! Много пъти съм искала да се оплача тук, но все се отказвах.. Свекървата ме изкарва лоша, че не искам да давам на 2 годишното си дете сладко... я вафла, я бонбончета. Разбира се, не го ограничавам напълно, но го свеждам до минимум, защото като хапне нещо сладко и после за дълго време губи апетит към другите храни. Снощи не яде много на вечеря и тя вика да съм му дала вафла.. Обясних и че с нищо не е полезно сладкото и тя замълча. Днес малкия поиска шоколадов бонбон, казах да му даде само един, ама не.. Винаги е срещу мен. Случвало се е два дена подред да е едни и същи градуси в стаята, като първият ден детето беше по-облечено и коментара беше "ъ, не е ли му топло така" на другият ден беше по-леко облечен "ъ, не е ли студено да е така".. Както и да е.. Проблема сега е сладкото.. Аз ли съм лоша майка, че го ограничавам от сладкото или тя трябва да се изкара добра баба, че всичко му дава и застава срещу мен и моите начини на възпитание? По какъв начин да и обясня, че не става така и аз и баща му решаваме как да си го гледаме и възпитаваме?

# 479
По какъв начин да и обясня, че не става така и аз и баща му решаваме как да си го гледаме и възпитаваме?
По никакъв. Изнасяте се, заживявате самостоятелно и на никого не давате обяснения.

Общи условия

Активация на акаунт