С какво ви дразнят свекървите? – 122

• 39 345
  • 781
  •   1
Отговори
# 570
  • при късмета
А не, зиморничавите баби никой не може да промени. Майка ми още е в състояние на ступор от идеята, че и аз, и дъщеря ми спим на отворен прозорец дори в най-студените зимни дни и не излизаме по тениска през декември, само за да не ни приберат в кукувичарника, иначе бихме. Simple Smile
В това отношение покривам нормативите за баба. Аз съм патологично зиморничава, а моите и двамата са моржове. Детето ходи само по гащи целогодишно вкъщи, а мъжа ми и навън по къс ръкав, при сняг до колене. В спалнята отваря не прозореца, а цялата балконска врата, още от февруари. Като тръгна да си лягам трябва да разгоня пингвините и белите мечки, да се добера до леглото. Накрая на балкона ще спи, така съм му казала.
Къде ги намерих
Боряна, разминаването и дразненето идва не от друго, а от намеса където не им е работа на свекървите и на бабите изобщо. Храненето на детето например, е въпрос по който изобщо нямат право на мнение, това е положението. А ако е на различно мнение от майката, пък съвсем. Съвсем разбираемо е да се дразниш, когато ти дават акъл за нещо, за което не си искал или ти налагат тертипи за храненето на твоето дете. По-скоро е странно да не се дразниш, защото трябва да си дебил в такъв случай.
За храненето и гледането на детето никога от никой не съм очаквала одобрение или съгласие. Няма от кого, зависи само и единствено от нас с мъжа ми и никой друг

# 571
Ма ко , ама не си на 19 години.Просто се опитах да разбера защо става така.Да се дразниш от неща ,дето може да подминеш.Като и аз съм се дразнила и  чак след години се усетих да подминавам.Излишно хабене на нерви  е.
И да си кажа ,свекърва ми не  се е месила, пълно незаинтересована беше към внуци.Което ми е спестило доста.Но пък се е месила на други важни неща за мен.

# 572
Ау, Мако, Уишмастъров е същият като теб. Най-добре да си разменим мъжете. Ако си навита, ей сега ще стегна куфарчето на Уишмастъров и ще му съобщя радостната новина.

# 573
  • при късмета
С удоволствие, ама моя мъж върви в комплект се детето, че си уйдисват двамата и така само аз съм лошата Joy А сега трябва да гледаш и дете след операция

# 574
Погледнато от дистанцията на времето, оценявайки че сме се дразнили на глупости, полезно си е. Защо в тази позиция, обаче, често не се оценява, че човека отсреща тепърва ще се сблъсква с нея (дистанцията на времето)?! Тоест, някаква свекървенска мъдрост, спрямо снахата с още жълто около устата?!

# 575
Ох, как искам да мога да омета БЕЗНАКАЗАНО една кутия шоколадови бонбони. Може и две.  Ама, нямааа.
Уйш, нали още нЕмаш внуци?!!!?! Може!!! Нагнитай JoyKissing Heart

Ееее, Гримозо.... Чак пък жълто JoyJoyJoy

# 576
Става. Аз ще пратя нацупондрена тийнейджърка дето все е неразбрана и недооценена.

Да, бе, Дрийм, за мен ще пишат някой ден "Цяла кутия бонбони измуца, а на внучето една не даде, ламя ниедна!"

# 577
Погледнато от дистанцията на времето, оценявайки че сме се дразнили на глупости, полезно си е. Защо в тази позиция, обаче, често не се оценява, че човека отсреща тепърва ще се сблъсква с нея (дистанцията на времето)?! Тоест, някаква свекървенска мъдрост, спрямо снахата с още жълто около устата?!
Няма мъдрости.Всеки сам стига да изводи.
За мен е безполезно да навивам някого да се опълчва, да отговаря с грубост каквато среща , да я  връща обратно.Това не помага.
Знам как съм се дразнила и като ми заразказват те как са се мъчили пък ние имаме удобства.Сега повече удобства има ,нашите са нищо.Но така върви светът.И като знам ,че не ми е било лесно и всяко поколение си има трудното ,но е различно като  предмет да го кажа, визия, та избягвам  да меря.На всеки му е трудно.Всеки иска един малък комфорт и да върви животът гладко ,ама няма за всеки.

# 578
Имах предвид ССС (средно статистическа свекърва), която от дистанцията на време и опит, би следвало по-адекватно да подхожда, да не дразни напук, да знае какво е от другата страна. Сякаш такива липсват много. Това е погледнато от едната страна, ясно е че и от другата има съществени липси.

# 579
Дори да помни и да е с подход, ще се намери друго дето да дразни.Все има какво.
Аз на сина се подразних леко, казвам ,че сме отбелязали на стена колко много са порасли за една година.Знаел бил.Там е ,да хвърли поглед само да ги зарадва.Ама явно му е писнало от напрежение.
 Та подразних се ,че трудно намирам теми да си гооврим.За седмица дали има минути да сме говорили.Каква тема да измисля,неутрална ,безнамесна.

Досадни сме като остареем.Питах по компютъра нещо, глупости било.Казах му, че като питаше цялата азбука ли знам  не съм отговаряла , че е глупости, сега аз съм детето, незнаещо и неможещо.
Ама бели кахъри са това.Само пример за разминаване на нещата.

# 580
ССС (средно статистическа свекърва),
Тройното "С" идва от сссссъссссскане, нали? Simple Smile
Скрит текст:
Много яко се е получило!

# 581
ССС (средно статистическа свекърва),
Тройното "С" идва от сссссъссссскане, нали? Simple Smile
Скрит текст:
Много яко се е получило!

Ааа, така ли се е получило? Joy
Неволно, разбира се! Smiling Imp

# 582
Ссссссамо неволно е било, сссссссамо неволно. Сссссъссссс ссссссигурносссссст. Grinning

# 583
Дори да помни и да е с подход, ще се намери друго дето да дразни.Все има какво.
Аз на сина се подразних леко, казвам ,че сме отбелязали на стена колко много са порасли за една година.Знаел бил.Там е ,да хвърли поглед само да ги зарадва.Ама явно му е писнало от напрежение.
 Та подразних се ,че трудно намирам теми да си гооврим.За седмица дали има минути да сме говорили.Каква тема да измисля,неутрална ,безнамесна.

Досадни сме като остареем.Питах по компютъра нещо, глупости било.Казах му, че като питаше цялата азбука ли знам  не съм отговаряла , че е глупости, сега аз съм детето, незнаещо и неможещо.
Ама бели кахъри са това.Само пример за разминаване на нещата.

Боряна, много ми е мило като те чета. Предполагам си много по-млада от майка ми (тя гони 80).
Брат ми е същия с нея, все бърза, все напрежение, все няма какво да говори с нея. Изнервяла го, само глупости дрънкала за неща, които не го интересуват. Еми какви теми може да има 80 годишна болна баба....
Аз съм далече, гледам поне 2 пъти на ден да й звъня, но понякога и на мен не ми се говори и затварям набързо. Днеска ми звъни, аз ядосана,че децата не слушат, крещя пред камерата по всички. Майка като ме гледа и чува, пак цяла нощ няма да спи и ще ни мисли.
 Стар човек има нужда от малко внимание, добра дума, ласка. Боли децата ти да те увикват и пренебрегват.

# 584
Не бих казала че ме пренебрегват,  доста им е натоварено  и на тях. На 65 съм ,но имам болести дето ме изолират от света и ограничават общуване и сложно  е.Той работи от тук , докато ние се заигравахме и всеки иска внимание-малките ,аз, клиентите му, жена му  и тя чака да и се обажда.
Но каквото не му хареса оправи-купи ми нова пералня като чу как диша моята, трака и стърже и как пере.Смени разни неща дето не му харесват, това също е внимание.
Не са едностранни нещата.Не може за една дума че някой казал да сме дървени и да не видим какво прави за нас.
Не казвам ,че не е дразнещо ,дразни си, ама кой прави каквото иска на този свят-все нещо дразни накъдето да се обърнеш.
Най-вече да се видиш ти как дразниш.

Общи условия

Активация на акаунт