С какво ви дразнят свекървите? – 122

• 39 329
  • 781
  •   1
Отговори
# 585
Не бих казала че ме пренебрегват,  доста им е натоварено  и на тях. На 65 съм ,но имам болести дето ме изолират от света и ограничават общуване и сложно  е.Той работи от тук , докато ние се заигравахме и всеки иска внимание-малките ,аз, клиентите му, жена му  и тя чака да и се обажда.
Но каквото не му хареса оправи-купи ми нова пералня като чу как диша моята, трака и стърже и как пере.Смени разни неща дето не му харесват, това също е внимание.
Не са едностранни нещата.Не може за една дума че някой казал да сме дървени и да не видим какво прави за нас.
Не казвам ,че не е дразнещо ,дразни си, ама кой прави каквото иска на този свят-все нещо дразни накъдето да се обърнеш.
Най-вече да се видиш ти как дразниш.

Нямах предвид, че пренебрегват теб конкретно. Изразих се по принцип, че боли, когато родителят се чувства пренебрегнат.

# 586
То това е  и в основата на конфликта снахи-свекърви. Както пишеше в една книга  точно за тези отношения- "В мъжкото сърце няма място за две жени". Когато момичето се омъжи и стане майка , обикновено се сближава със собствената си майка, започва да я разбира по-добре, имат повече теми за разговор, предават си опит. С момчетата е обратно - както е писано и в Библията , привързва се към жената и се отчуждава от родителите си. Това е и естественият ход на живота, но е болезнено за майките на синове. Изисква се и сила, и такт , и характер да не покажеш , че се чувстваш пренебрегнат . Не всеки го умее това. А и другата страна не е ангелски настроена обикновено, хора сме всички.

# 587
Изисква и да имат собствен живот, общуване. Ако нямат, става страшно.

# 588
Да , но в много случаи и това не помага . Моята свекърва беше например много социален човек. Имаше хобита, приятелки, пътуваше, всеки предиобяд ходеха на  кафе. И приятел си имаше.
 За хранене не се е месила и интересувала, но близост със сина си търсеше. Аз пък се дразнех, защото така нашето заедно време намаляваше. Но както пише Боряна, трябва да мине време, за да осъзнаеш кои битки са ти важни.

# 589
  • София
Не случайно хората са казали: Добрата свекърва печели дъщеря, лошата губи син.
Не съм чула някой да казва: Добрата снаха печели две майки.
Снахата може без свекърва, но свекървата без снахата - не. Особено като напреднат годините. В това твърдо вярвам като снаха, а също и като бъдеща свекърва (дай Боже някой ден).

# 590
Не се заблуждавай Жълто цвате, свекървата не може без сина си, иска и се да  и обърне внимание, дори формално, а снахата е със сина и заради това имаш чувството ,че без нея не може.Те са едно и като общува със сина неминуемо и със снахата общува.Иначе разваля тяхното общо.Ама си може де...

# 591
  • France
Моята кандидат свекърва пак ме ядоса. Ооомммм, няма да ù обръщам внимание, няма.
Като се заговори за бонбони, си спомних, че като ходих в дядо на гости, винаги ме черпеше. Стана ми тъжно.

# 592
Филомена, хубаво е, докато още не се е появило бебето, да й обясниш кой къде му е мястото, щото после.... Само ще ти е до борба и с нея....
(повръщащо емоджи) Stuck Out Tongue Winking Eye

# 593
  • София
Боряна, нямах предвид, присъствието, а едни отношения основани на уважение и разбирателство със снахата. Защото не може да смяташ жената до сина си за безгласна буква, да се бъркаш в семейството й, да искаш да се налагаш с манипулации и изнудване и после да очакваш тя с охота да те приема в дома си, да споделя с удоволствие празниците с теб и да ти се притичва на помощ, когато си в нужда.
В такъв смисъл е изказването ми.

# 594
Аз казах същото, те са едно цяло и неминуемо се общува с двамата.
Няма как да я неглижираш и  да очакваш поносимост,  и тя отвръща с неглижиране.А за притичване на помощ-малко снахи го правят.

# 595
  • Варна
Не са толкова малко снахите, които го правят. Около мен не малко снахи се отзовават, въпреки че са в доста обтегнати отношения със свекървите. Заради мъжете си го правят.

# 596
Хм, и какви са тези мъже, които виждат, че жена им е в обтегнати отношения с майка им, но настояват именно жена им да се погрижи за майка им, вместо те самите да си извадят ръцете от онова място дето слънце не огрява и лично да се погрижат за майките си?

# 597
Хайче, може в болшинството от случаите да  е така. Аз обаче се занимавах с безумните им дела, пътувах от София с  рейса, щото с бившия не бяхме в блестящи отношения, а нямаше как да и откажа. Тръшкаше ми се и ми ревеше, та се задействах. Че после се и разведохме, и пак се занивамах с делата им. А никога няма да забравя, как, когато завършвах и се дипломирах с две-три годишно дете на ръце, и тя ме пита какво ще правиш сега, казах и - вписвам се в адвокатската колегия. И тя - еми то не  е само да се впишеш, трябва и да го можеш. Та не заслужаваше такава всеотдайност от мен, но щом съм го правила, значи така съм искала. И не  е било заради прелюбимия и син.

# 598
  • София
Помагат, Боряна, и още как.  Като имаш двама сина, имаш и две снахи.
Скоро оперираха свекървата в едно наше приятелско семейство. Приятелката ми ходи повече по болници със свекървата. Тя беше по-свободна в този момент. Прегледи, доктори, всичко тя уреждаше. След операцията я взеха при тях, после я пое семейството на другия син. И двете семейства са в София. Редуват се в грижите. Предстоят химио и лъче терапия. Диагнозата е много тежка.
Ами ако тази жена беше изпокарана със снахите и те бяха казали: Оправяйте се с майка си както можете? А сега не двама сина, а четирима души си разпределят грижите и обслужването и се получават нещата.

# 599
  • France
Филомена, хубаво е, докато още не се е появило бебето, да й обясниш кой къде му е мястото, щото после.... Само ще ти е до борба и с нея....
(повръщащо емоджи) Stuck Out Tongue Winking Eye
Тук историята е по-особена. Тя се пада мащеха на ММ (майка му е починала отдавна) и най-голямата ù мъка е, че няма собствени деца. И двете ù са осиновени. И за нея бременността е непременно супердупер. Та сега ми праща смс, как някаква мацка повръщала до 9 месец и на работа ходела, и накрая имала здраво бебе и това било най-важното. Ей такива супер тактични работи. Иначе като баба нямам забележки.

Общи условия

Активация на акаунт