С какво ви дразнят свекървите? – 122

• 39 327
  • 781
  •   1
Отговори
# 600
Аз моята свекърва я гледах на легло около година преди да почине. Но беше добра жена и ако се скараме със сина и, тя винаги взимаше моята страна. Почти не се се случвало да си кажем лоша дума, случвало се е някоя от нас да премълчи, за да не се скараме. А бяхме в лоши отношения тогава с мъжа ми, пред развод и съм оставала заради нея, вече беше болна. Разведохме се по–малко от година след смъртта и. Аз я гледах повече от дъщеря и. Мъжа ми казваше: "Другите жени имат проблеми със свекърви, моята жена със свекър". С него никак не мелехме брашно, но когато легна болен, това като че ли вече нямаше значение, бягах и по болници, и да търся кръводарители. Но не пожелах да го взема да го гледам вкъщи, смятах, че този път дъщеря му трябва да се погрижи. Но като видиш някого безпомощен и слаб, дребните заяждания и кавги от миналото вече ти се струват толкова маловажни и глупави...

# 601
  • при късмета
Ето нещо интересно, добре синтезирано и обосновано. Хубаво е свекървите добре да го разберат. В примера госта не е роднина, но когато си с много малко бебе, изобщо не правиш разлика сред гостите, защото ти остава приоритет бебето
https://www.obekti.bg/chovek/11-pravila-kogato-otivate-na-gosti- … LcSGRktYooZ_7v1Ls

# 602
Да питаш кога е удобно и да се обадиш , според мен е правило не само като ходиш при млада майка. Обратното би било много странно. Но пък и покана "между 9-10" или след 22 часа точно бих я разбрала като приказката за "Лисицата и щъркелът" .
      Правилото "донесете храна" пък и в допълнение каквато и да е, въобще не приемам.
Да е празник или отдавна да не са се виждали, да донесеш бонбони да кажем е приемливо, ама чак пък храна...

# 603
А защо не? По-приемливо ли е да чакам майката да приготви и сервира?
Както и за часа - майката знае приблизително режима на бебето и може да каже кога е активно и кога спи.

# 604
Аз обичам да приготвям и нося храна на близки. Обаче т. 4 "Предложете помощ в домакинството" ме отказва от всякаква идея за гости. Най-добре да направя торта, баница и печено пиле и да ги изпратя по куриер. Чиста работа. Simple Smile

# 605
Да носиш храна за кого? За госта и мамето или за таткото Wink
Първото ми се вижда тъпо! Само на софра ли трябва да става виждането. Второто е още по тъпо, как пък няма да седна да осигурявам вечеря за семейството.
А това с помощта и почистването...
Всъщност, всичко зависи доколко са близки майката и госта. При наистина близки хора нужда от разписани и прономеровани правила няма Simple Smile Все ще намерят начин да се видят, без да си създават напрежение, да се зарадват един на друг и помогнат. При всички други - малко прекалено е да се поставят някакви специални изисквания.

# 606
  • France
Хубаво е, когато кърмиш на всеки 3 часа да имаш нещо сготвено.

# 607
Еееее.... Ако е кат мойта "помагачка".... Гладни ше си умрете....
А, и сте циркаджийки.... На 2-я ден ако не рипнете да си оперете, чистите и сготвите.... Оправяйте се JoyJoyJoy

# 608
  • Blondeville
Като се родиха децата, особено първия път точно от това имах нужда - помощ в готвенето и домакинството. Но бяхме решили с мъжа ми, че искаме да се стиковаме сами, да си създадем режим и да свикнем с новите членове на семейството. С баткото беше определено по-трудно като с първо дете, но като се роди сестра му бяхме като войници - сготвено, подредено, аз изкъпана (ежедневно!!!😁), бебето накърмено. Та тогава гости сме нямали.

Майка ми предлагаше да готви и да праща манджи по баща ми 😁 Но при положение, че тя е в София, а ние сме лееееко извън София, (и те с баща ми не живеят заедно) не можах да приема. Сега вече с удоволствие като гостува за 2, 3 дни ѝ преотстъпвам печката.

Та за готвене и за домакинстване - зависи колко са си близки гостите, реално за току-що родила жена това е най-ценната помощ.

За предупреждаването и съобразяването мисля, че дори се подразбира без изрично да се казва. Не ми се е налагало никога да връщам някого, около мен явно все хора с такт, пу пу.

Последна редакция: ср, 03 юни 2020, 08:22 от blondie_anna

# 609
  • София
Много са си добри правилата- от всичко това като отношение, помощ и развлечение има нужда.
Каквото и да се донесе за ядене, винаги е помощ- все някой ще го изяде и така ще си спести допълнително напрежение.

# 610
  • София
Ако трябва да ходя някъде при толкова правила, ще предложа да се видим в удобно за всички време навън. Да не споменавам, че част от тях са работа на другия родител.

# 611
  • France
Това ми напомня, когато майка ми дойде за раждането на монстърчето. Засякохме се за 1 ден в апартамента, преди бях в болницата. Беше ми оставила "наследство" руло Стефани, нарязано и замръзено. Ммммм, чудно! Само в микровълновата и ядеш. Добра идея.

# 612
Много са полезни правилата, ако са близки и приятни хората. То тогава и сами ще са съобразителни. Ако свекървата (понеже темата е такава) не е от съобразителните, никакви правила няма да стоплят обстановката. За нея просто няма да важат.

# 613
Аз пък утре ще направя една торта и ще занеса у брат ми, защото жена му си е поръчала на майка ми а.к.а. свекървата, но тя е на работа, а аз ще отида да ударя едно рамо с каквото каже младата мама. Майка ми ходи след работа за по няколко часа преди брат ми да се прибере от работа.
Да не скочите сега, предложих й и тя прие, чувства се добре с мен, защото моите дивачета са породени на 2г и 3г. Споделя с мен, разчита на мен и опита ми, задава въпроси и т.н.
Рядко се прибирам в родният ни град и рядко имам възможност да ги видя.

Аз да се оплача от моята свекърва, днес за пореден път дойде само с една играчка, като я дава на едното и им казва да си играя заедно, а другото реве, че за него няма, както казах на 2 и 3 са, не знам опитва се да ги научи на нещо или обича да ги слуша как реват и крещят. В рамките на 3-4 месеца, това й е 4ти подобен случай.

# 614
Е тя пък, как с една играчка. Или на всички, или на никой. Хем са и близки по възраст. И нещо дребно да е, не е нужно да се охарчва.

Общи условия

Активация на акаунт