Електронни четци - Тема 24

• 51 845
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
Аз моят го взех от Емаг – имаше хубава промоция на Черния петък, плюс опция на изплащане без лихва.

# 316
Аз моят го взех от Емаг – имаше хубава промоция на Черния петък, плюс опция на изплащане без лихва.
А когато е купен от България, регистрирате ли в Амазон?

# 317
При желание можете да го регистрирате независимо откъде е купен. Просто си правите акаунт и го добавяте там.
Аз направих грешката да регистрирам четеца на детето в моя акаунт и му изсипа и книгите от моя четец, които си бях пращала по имейл ..

п.п. Когато сравнявате цените, обърнете внимание дали е с реклами.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 10:42 от Windekind

# 318
Аз имах Киндъл с реклами от най-първите с бутони и рекламите ми бяха много приятни.  Не знам дали се е променило положението за няколко години.

# 319
Аз имах Киндъл с реклами от най-първите с бутони и рекламите ми бяха много приятни.  Не знам дали се е променило положението за няколко години.
Тези с рекламите са с о/о 20 евро по-евтини, затова го казах. Когато се сравняват цените, хубаво е да се има предвид. Иначе рекламите на книги и на мен не ми пречат, в стенд бай се появяват само. От Амазон, ако купавам, бих следила известно време за оферти. О/о 11 евро е доставката до бг от немския, дава си я точно колко е при въведен в профила адрес.

# 320
Сърдечно благодаря на всички включили се.Не се сетих как да проверя кога е излязъл и...като гледах оферти от 2018, 2019....помислих, че има няколко версии.
Не съм поръчвала от немския амазон(не знам немски😁) само от английският, но...ще следя навсякъде.

# 321
  • София

п.п. Когато сравнявате цените, обърнете внимание дали е с реклами.

Те от тукашните електронни магазини са с реклами,нищо че не го пишат.

# 322
Спряла съм се на Kindle Paperwhite, дилемата ми е 2018 или 2019.... Ако може съвет, ще съм благодарна. А също така тази програма за преобразуване на  формати на книги подходящи за Киндъл? Може ли да се инсталира на самия четец, или на телефона евентуално? И как става прехвърлянето между устройства?

# 323
2018 - е с повече памет, по-добра резолюцияи т.н (2018 e водоустойчив и с подсветка за четене на тъмно, за другия не знам).
Четат основно моби, като аз ползвам за преформатиране от epub или pdf безплатен уеб сайт (epub to mobi пиша в гугъл). Някои хора използват приложение за тази цел.
Ако Киндълът е регистриран, може да си пращаш по имейл, който получаваш от Амазон. Начетеца пристигат, както и ъпдейтите като ги вържеш към безжична мрежа. Ако не го регистрираш, само с USB кабел за данни.

Сериозно се замислям следващото ми устройство да не е Киндъл, въпреки, че личното ми такова устройство работи без забележки от много години.

# 324
  • Варна
Всъщност моделите са различни- единият е бейсик модел Kindle 2019,а другият е Kindle Paperwhite 2018. Няма Paperwhite 2019 (освен добавените нови цветове в дизайна).
Ето примерно сравнение между двата:
https://blog.the-ebook-reader.com/2019/04/18/2019-kindle-vs-kind … son-review-video/

# 325
  • София
Спряла съм се на Kindle Paperwhite, дилемата ми е 2018 или 2019.... Ако може съвет, ще съм благодарна. А също така тази програма за преобразуване на  формати на книги подходящи за Киндъл? Може ли да се инсталира на самия четец, или на телефона евентуално? И как става прехвърлянето между устройства?
Моделът Пейпъруайт е 2018, няма 2019. През 2019-2020 се появиха различни цветове на гърба. Това е единствената разлика.  Програмата е Калибре, не знам дали има приложение за мобилни устройства. Прехвърлям главно с кабел от компютъра на Киндъла докато се зарежда. Случвало се е и да сваля на телефона, да конвертирам с https://ebook.online-convert.com/convert-to-mobi (става за секунди) и изпращам на мейла на Киндъла.

# 326
Благодаря за разясненията на всички! Това ще ми в първият четец и не мога да се ориентирам какво да взема, след като нямам база за сравнение от преди.Също така ми препоръчаха и  Kobo Libra H20. Незнам кое е по-доброто? Киндъл или Кобо?

# 327
  • SF
Аз също съм решила, че искам да си взема Киндъл.
Първоначално се хвърлих на 2019, защото реших, че е по-ново, но сега от вас чета, че 2018 е по-добре.
Искам да го взема намален (може и в ОЛХ) или от някоя друга промоция. Ако видите нещо изгодно, моля, споделете. От Амазон не съм купувала. Също искам да е светъл цвят, не черен.

# 328
Като го сложиш в калъф, цветът не си личи.
А калъф трябва, ако искаш да ти служи дълго и вярно. Paperwhite 2018 е водо- и прахоустойчив, но не и удароустойчив.
Между другото, има много красиви калъфи, които съвсем обезсмислят цвета на четеца.

# 329
  • SF
Освен бяло, има ли други светли цветове? Ще му сложа калъф.

Общи условия

Активация на акаунт