Лидл 138 - Великденско извънредна...

• 110 500
  • 1 943
  •   1
Отговори
# 1 710

Маски и аз мернах, но си имаме бая и не загледах. Изгреждаха като еднократните, макар че май са за многократна употреба. Гледах публикация във фб страницата им тея дни. 1,99 им е цената

Ликьорът някоя мацка по-назад беше писала, че е толкова и редовно се запасявала.

# 1 711
Перяли се 5 пъти...така четох, гледах ги и аз оня ден.

# 1 712
Добро утро и от мен.И аз да се отчета с един сутрешен пазар- при нас в Студентски си беше супер празно- дали бяхме 10 човека в магазина;) Взех и аз ягодки, домати, 2 пуловерчета - бялото и шареното ( много свежи цветове). Тъмно синият изглеждаше избелял още от сега. Към сандалите и очилата- никакъв интерес.Сандалите светлите много ми харесаха,но в брошурата пише че са широк крак, а моят е много тесен. В намалените стоки вече имаше сиви спортни бюстиета и един шарен клин Л- та връщането е започнало:blush:
Ето очилата:

# 1 713
Ягодките на колко са?

# 1 714
А, да, аз също взех от суровите бадеми. iv4enceto_91, пиши после за авокадото (мисля и аз, че ще е с голяма костилка и затова не взех) и за аспержите.

teta75, ягодите са на 0,95 лв. - тарелка 250 гр. Хубави са, аз взех 4, но ме е яд, че трябваше повече, имаше много при нас.

# 1 715
Може ли някой да снима колко са въглехидратите, захарта и състава на протеиновият сладолед? Дали става за хора с проблеми със захарта?

С много хубави макроси е - захарите са му полиоли, 2,9 гр мазнини на 1 бр, 7 гр. протеин

# 1 716
Аз за ликьора щях да питам...не беше ли цената 9,99...? Сега го гледам 10,99.
Не, беше си 10 и нещо.

Маски има и в нашия филиал, 1,99лв. Многократни.

Благодаря, за отзива за кантара. Ще се взима.

# 1 717
# 1 718
  • Асеновград
Взех сутринта очила, въпреки че и при предното пускане купих, но аз ги чупя много оставям и в колите да имам под ръка. Видях в нещата от стари промоции свещи Цитронела 2 бр. за 2,99 лв.  някой ако е купувал да сподели колко време се запазва аромата ако не е запалена. През опаковката аромата се усещаше силно, и ако е траен е добро решение в летните месеци като репелент в стаята.

# 1 719
Блеки Много ти благодаря!
Тези полиоли за първи път ги чувам.
Хм, намерих това:
Внимание: полиолите могат да бъдат агресивни към вашия организъм!
Установено е, че консумацията на повече от 30 г полиоли на ден предизвиква появата на газове или диария. Особено трябва да се внимава с консумацията на сладолед, съдържащ полиоли, тъй като изяждането на една порция от 100 г гарантирано ще предизвика диария.

Прекалената употреба на високовалентни алкохоли в почти всички случаи е свързана с ясно изразен лаксативен ефект, подуване на корема, гадене и стомашно-чревни проблеми. Което само по себе си потвърждава максимата, че не хранителният продукт е вреден, а дозата, в която го приемаме.

# 1 720
  • Стара Загора
Пилиолите са нискокалорични заместители на захарта и не се броят при НВВМХ, както фибрите напр. Шоколади с полиоли са ок при НВ диети. Това знам аз. Simple Smile

# 1 721
Пилиолите не се броят при НВВМХ, както фибрите. Шоколади с полиоли също са ок.

Честно казано така написано на етикета е малко двусмислено, защото и малтитолът е полиол и е напълно ок, но и малтодекстрина, който е с гликемичен индекс 105 според BB team, а захарта е със 100.  Предвид калориите обаче, вероятно е малтитол/ксилитол/еритритол. Те не се усвояват от тялото и са ок наистина.

# 1 722
Спокойно за полиолите Simple Smile Simple Smile Звучи странно.. Тъпо са го превели Simple Smile
Това са заместители на захарта, обикновено ползват малтитол в сладоледите. Трябва да пише в състава.

Ксилитол-а също е полиол, който се ползва в дъвките, скъп е и в сладолед няма да го срещнете. Еритритола е по-скоро пълнител, защото има ниска сладост. Сорбитол и изомалт се ползват в много захарни изделия за заместване на захарта и подсилване на сладостта.

Ето ги всички:

сорбитол (Е420)
манитол (Е421)
малтитол (Е965)
ксилитол (Е967)
изомалт (Е953)
лактитол (Е966)
еритритол (Е968)

Малтодекстина е полизахарди, не е полиол ..

# 1 723
Аз май ще го пропусна : ))

Особено трябва да се внимава с консумацията на сладолед, съдържащ полиоли, тъй като изяждането на една порция от 100 г гарантирано ще предизвика диария.
https://www.bb-team.org/articles/3877_visokovalentni-alkoholi

# 1 724

Супер полезна информация, благодаря!

Леми, едно от тези сладоледчета е 50 гр. А подсладителят е 5 грамчета. Аз със сигурност ще го пробвам, просто ми е малка камерата и трябва да я поизпразня Grinning

Някой пробвал ли е бадемовия и капочино ликьорите? Може ли отзив?

Общи условия

Активация на акаунт