Клиники в Истанбул - тема 9

• 42 554
  • 769
  •   1
Отговори
# 150
Аз имам правена снимка в Бг м.07/2018г - всичко ми е ок матка и тръби. Но Мемориал задължително искаха да направя и там снимка в Екомар- м.10/2019г - снимката показва, че няма промени и всичко е ок. Но и при двете снимки имах болки - наподобяващи спазъм като при болезнен МЦ. Разликата беше че в БГ имах кървене 2-3дни, а в Турция като ми правиха цветна снимка нямах кървене но 2-3ч по късно се издух като балон и страхотни болки имах в яйчниците, които продължиха около 1ч.
Но всичко индивидуално до организъм.

# 151
До Министерството на външните работи от днес - "Здравейте г-жо Министър,

Надявам се моят e-mail да ви намира в добро състояние.

Като засегната от трудността за зачеване и от името на много други български жени в моята ситуация, бих искала да Ви попитам дали се очаква скоро да отпадне карантината в България за нас, които се налага да пътуваме по 3 пъти в месеца за една единствена ин витро процедура?

Осъзнавам сериозността на ситуацията относно Covid-19, както и евентуалните последици от това. Във връзка с това (проверено е с най-големите ин витро клиники в Истанбул), се правят PCR тестове преди влизане в страната и на излизане от нея. Смятам, че това е достатъчна мярка за хората като нас, които се налага да пътуваме често до там. Много ще сме благодарни, ако вземете предвид ситуацията, в която се намираме и искрено желая никой от Вашите близки да не попада никога в нея!

С пожелание за успешен ден!"

При отговор ще Ви уведомя какво става. Simple Smile

# 152
Аз също писах до министерството, но ми пратиха този отговор:
"Във връзка с Вашите въпроси относно поставянето Ви под карантина следва да се обърнете към Министерството на здравеопазването, тъй като условията и реда за влизане в страната, както и мерките, които се предприемат са регламентирани в заповед на министъра на здравеопазването."
Препратих имейла си на здравното министерство. Пратиха ми входящ номер, че писмото е регистрирано, и чакам отговор вече 2 ден.

# 153
Направо го препращам в такъв случай. На кой мейл писахте? Колкото повече - толкова повече.

# 154
И мен от външно ме  препратиха към здравното министерство.

# 155
Не ми дадоха адрес къде да препратя имейла и затова от сайта на Министерството на здравеопазването избрах адреса за молби, жалби и т.н.
http://www.mh.government.bg/bg/kontakti/

(За деловодна справка и подаване на жалби, молби, сигнали, заявления и т.н.)
Email: delovodstvo@mh.government.bg
На този имейл пратих писмото си.
Дано нещата да се раздвижат. И аз подробно обясних ситуацията, не че имам вяра, че ще съдействат, но трябва да пробваме.
При отговор, ще пиша и аз тук.

# 156
Препратих мейла към Здравното и е входиран, така че очаквам развръзка. Иначе от Външно ми писаха и ето това - “Съветваме Ви да се обърнете към тези институции, като им посочите Вашия казус и помолите да бъде направено изключение, тъй като случаят Ви изисква предоставяне на наложително медицинско обслужване на територията на Р Турция и може да бъде разгледано като „изключение“.

Може да си искаме специален “пропуск” от Министерството за такива като нас. Знам ли...

# 157
Когато имаше КППта тук, трябваше да направя аборта си в София и да пътуваме до там. От клиниката ми издадоха документ, с който ни пускаха през пунктовете без никакъв проблем. Но това си беше в рамките на държавата и е в пъти по-лесно да се случи. 
Но за чужда страна е друга песен. Не че не може да се издаде документ от болницата, че се подлагаме на ин витро лечение, и така да удостоверяваме, че не сме тръгнали на пазар за прах за пране, море, разходка, почивка и т.н., но въпросът е някой да сметне, че наистина сме в нужда. А ние всички сме Sad.

# 158
И аз изпратих имейл до МЗ. ДА се надяваме  на някаква развръзка 🙂
Редактирам:Вече имам входящ номер. Много бързи тия от МЗ. 🙃

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 14:11 от haidi

# 159
на мен ми казаха от Мемориал да си отделя 14 дни при стимулация . И реално ще ми се падне 1 преглед с ЦС , 14 дни стимулация на следващо идване , И посте ЗЕТ . И това ако случайно на ЦС не излезе няква каша за оправяне ( надявам се все пак ми е правено Хистеро тук зимата )
Това е абсурдно че не ни пускат с тия карантини Sad Аз вече чесно казано бавно го отписвам за догодина . И това също ме вбесява защото всеки пък така става при нас . Имаме 4 неуспеха по естествен път точно 1 път в годината . И сега чакаме да цъфнат налъмите . Браво че пишете момичета . Аз няма да пиша че не съм много по милото писане а по скоро ще ги нахокам яко .

# 160
Момичета,
Мъжът ми днес се обади в МЗ и го препратиха към РЗИ, което отговаря за съответната граница - за нас е РЗИ- Бургас за граничен пункт Малко Търново.
Ситуацията е следната:
Пътуваме за Турция (задължително с кола), прибираме се - оставаме под карантина до следващия преглед. Когато дойде момента за следващото пътуване (примерно след 7 дни), обаждаме се на РЗИ, че тръгваме за Турция, и някакво разрешително се издава, за да ни пуснат от българската граница. Това се повтаря до следващия преглед, като при финалното връщане оставаме под карантина 14 дни.
Относно варианта за автобус и само жената да пътува, (аз нямам шофьорска книжка и затова е попитал). Отговорът е "не". Първото ходене на отиване е възможно, но после няма да ме освободят от карантината и да пътувам пак с автобус.
Обобщено - ходиш на прегледи, прибираш се и си стоиш под карантина, пак ходиш-карантина и така. Пътуване-вкъщи, вкъщи-пътуване.
Този вариант е удачен за тези, които могат да пътуват сами с кола и да си карат карантината. Някъде около месец се получава стоенето вкъщи Sad.
Обаче не е питал, ако сам си ходиш, дали трябва да си под карантина сам в жилище и какво ще се случи с човека/хората, с които живееш. Дали и те трябва да стоят под карантина?!
Другият вариант е да стоим през цялото време в Турция, но не знам какво е положението с хотелите сега.
Попитал е и дали скоро няма да се измисли някакъв по-човешки вариант за хора като нас. Засега всичко било от днес за утре. И това е положението към днешна дата, но можело и да се промени и зависело от министъра на здравеопазването. За 1 юли нищо не могат да кажат в този момент.
Който иска, може директно да се обади на РЗИ за подробна информация. Това ни казаха на нас от РЗИ-Бургас.
Дано да има развитие в близките дни. Много измъчена ситуация, но има вратички, също толкова измъчени. Надявам се, че тази карантина ще падне така неочаквано, както турците си отвориха границата за нас.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 15:18 от Анонимен

# 161
Преди няколко месеца на една позната майка й беше под карантина - гледа внуците , а родителите си ходят на работа. Уж има карантина , полицията ги проверява дали са на адрес , но то пак не е карантина. При една позната , доказано болни си излизат сутрин и вечер с кучето и до пазар. Полицията ги проверява по обяд / през деня .. Та това е положението с карантината тук - съвестни хора има малко.

# 162
Трагедия... вече почвам да се примирявам, че ще останем бездетни с мъжът ми... нямам сили вече... толкова години мъки и да опрем до чиновници, които разрешават летуване в Гърция, но не и лекуване в Турция.... безумие...

# 163
Аз също не го приемам. Тоест, ние чакаме масовото отваряне на границата за трети страни, което кога ще стане, никой не знае. Всеки бърза за преглед и всяка причина е достатъчно основателна.
Не знам къде вече може да се обадим за съдействие. От МВР ми изпратиха тези номера на МЗ:
02 807 87 57, +359 2 9301 152,+359 2 9301 253. Като са ми написали да ги запозная с казуса си. Аз пратих имейл, но вече трети ден нищо не получавам и затова звъннахме днес.
Директно ни препратиха към РЗИ, без да държат да ги запознаваме с казуса си Grinning, но да изчакаме все пак и отговора на въпросното деловодство от МЗ. Опасявам се, че няма да е по-различно от това, което ни обясниха по телефона от РЗИ.
Реално имаме възможност да пътуваме с триста зора и за институциите това явно е най-приемливият вариант за момента Sad.

# 164
Момичета, никой няма да свърши работата вместо нас, никой няма да мисли за нас.
Ако нямах все още ембриони в България, щях да направя, ако ще малък протест. 10 човека да са, една медия да се включи.

По време на изолацията щях да го направя, защото забраниха ембриотрансферите, но беше незаконно. Затова дадох интервю  по БТВ, след това те направиха запитване към министъра. Едно момиче направи петиция. Никой не мисли за нас. Ние сами трябва да си свършим работата. И не става с примирение. Измислете начин как да си помогнете в момента. А ние другите, които няма да пътуваме в момента, ще ви подкрепим. И петиция може да се направи. Да малко хора ще сме в нея, но какво, ще я пратим на МЗ, да знаят, че ни има.

Общи условия

Активация на акаунт