Клиники в Истанбул - тема 9

• 42 556
  • 769
  •   1
Отговори
# 165
Те нищо, "НИЩО" не предоставят, защото чакат господарите от ЕС да разпоредят...
Реално Турция ни разрешава да влизаме и за да отидем там не  е нужно да искаме разрешение от БГ, но нашите "умни глави" не правят разлика м/у летуване и лекуване.

Същата работа когато ББ излезе и се би в гърдите как увеличава държавното подпомагана за ин витро опити... да увеличиха и в същото време вдигнаха границата на АМХ и колко жени вече по тоя тъп показател ги водят за "УВРЕДЕНИ" както ме нарече преди 5г едно "светило" и нямат право на държавно финансиране.

Увредена, която няма право на лечение в България и и забраняват такова в чужбина...
 Съжалявам за тона, но наистина ми пределя. Напуснах работа за да си дадем този последен шанс с мъжът ми и
 зависим от някаква крадлива сган, която не може да реши или по-точно, не знае  кой  трябва да реши.
 Интересуват ги нашите съдби точно толкова колкото да си го извадят от единия крачол в другия ( съжалявам за израза).

# 166
Kris_80, затова казах, че никой няма да го направи вместо нас. Те си спят с пачките евто в чекмеджетата и им е добре. Не съм искала да те ядосам, близка си ми и много ти стискам палци.
Но при теб, предполагам и при други жени всеки изгубен ден може да е критичен. Затова не трябва да се чака. Никой няма да промени нещо, ако няма кой да се оплаче.
Абслютно такъв пример е като забраниха АРТ в България и се вдигнахме няколко жени. Промениха закона, все едно с краката си бяха написали промяната (исках да ползвам друга част от тялото, но не е прилично). И си казахме, че ще изчакаме де се усетят да го оправят. Еми не се сетиха, тогава пак се включиха БТВ и интервюираха още едно момиче, една лекарка и пуснаха второ запитване към МЗ и на другия ден беше променено. Преди това чакахме да се сетят сами поне седмица.

# 167
Ако се даде гласност, чрез медия е по- голям шансът да се случи нещо. И без това много им станаха изцепките на това правителство, предстоят избори, и е в тяхна полза да помогнат на такива като нас. Мисля, ме ако се излезе с интервю в някоя медия, може и да станат нещата.

# 168
Бих направила петиция с удоволствие, но искам да запазя анонимността си. Доколкото знам трябва да има автор тази петиция. Семейството ми не е наясно през какво преминаваме засега. Sad

# 169
Ако се даде гласност, чрез медия е по- голям шансът да се случи нещо. И без това много им станаха изцепките на това правителство, предстоят избори, и е в тяхна полза да помогнат на такива като нас. Мисля, ме ако се излезе с интервю в някоя медия, може и да станат нещата.

Аз мисля , че не е само правителството замесено тук, Европа забранява влизането от трети страни без карантина.

# 170
А Сърбия, Монако и т.н.не се ли водят трети страни, пък падна карантината.

# 171
Аз имам Вайбър на едно момиче от БТВ.
При неволите ни с АРТ, само БТВ ни отразиха, дори сами не потърсиха.
Ако има жена, която би застанала с лицето си за това, бих писала на репортерката, за да ги свържа, ако от БТВ са заинтересувани. Ще е добре преди това да е започната петицията.

# 172
teri__90, писали сме едновременно не съм ти се ядосала на теб Kissing Face Two Hearts .
Вбесих се на отговора който са дали МЗ. Сякаш са ни  решили проблема.... както писах и по-горе, че се повтарям.
И сега да тръгнем да влизаме в Турция не ни трябва разрешението им. Проблема е като се върнем, защото освен да се "лекуваме" с години трябва и на работа да се ходи ( не всеки спи с пачки евра).
И не мисля, че ще сме по опасни за околните от хората, които се връщат от страни в  ЕС или от Шенгена.

Karlii, да не е замесено правителството...ние сме НИКОЙ... само имаме "късмета" да се родим на границата на Европа. За това  и ще си подхвърлят топката у нас докато ЕС не реши... един Господ знае кога.

# 173
Тъпото е че много от нас се крием като партизани от роднини, познати че сме на тоя хал. Аз даже едната от причините да отида там е точно анонимността.

# 174
teri__90, писали сме едновременно не съм ти се ядосала на теб Kissing Face Two Hearts .
Вбесих се на отговора който са дали МЗ. Сякаш са ни  решили проблема.... както писах и по-горе, че се повтарям.
И сега да тръгнем да влизаме в Турция не ни трябва разрешението им. Проблема е като се върнем, защото освен да се "лекуваме" с години трябва и на работа да се ходи ( не всеки спи с пачки евра).
И не мисля, че ще сме по опасни за околните от хората, които се връщат от страни в  ЕС или от Шенгена.

Karlii, да не е замесено правителството...ние сме НИКОЙ... само имаме "късмета" да се родим на границата на Европа. За това  и ще си подхвърлят топката у нас докато ЕС не реши... един Господ знае кога.

Аз също чакам, на 38 г с амх 0,5, но за съжаление нещата не зависят от мен. Аз чакам за операция и други процедури.

# 175
И аз мисля, че се чака основно ЕС за решение и отделно гадният факт, че сме на външна граница. Сега чета, че и Германия се опъва да пусне гражданите си свободно към Турция. Те могат да си ходят, но връщайки се също са с 14 дни карантина. Но пак идва моментът, че тук става въпрос за почивки и туризъм. Нашето е друго.

# 176
Така... попитах Flower_fly дали има възможност да е лице и тя прие да ни помогне. Благодаря ти!
Писах си и с teri__90 и според не я е по-добре първо да направим петиция.
.... Не съм добра в организациите така, че моля включете се ...т.е да обсъдим петицията  и  Flower_fly да я създаде.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 15:07 от Кris_80

# 177
Аз ще се включа във всичко анонимно понеже не че мен ме притеснява а по скоро моя мъж ще му трябват няколко месеца обеснения . Та момичета каквото и да влючва участвам . ако има интервю мога да напиша писмо което да се прочете или каквото там трябва .

# 178
А момичетата, които ползват посреднически агенции, не мислите ли, че точно с това, точно сега могат да помогнат те?
В крайна сметка това им е бизнесът и с падането на карантината в България те ще са директно финансово облагодетелствани. Нека свършат нещо за да се случи това по-скоро.
Пращането всеки петък тук на една и съща карта на отворените аптеки, добре, но аз не виждам от тях никаква друга инициатива за нищо.

Те имат данните горе-долу за колко пациенти става въпрос (поне могат да преброят колко клиенти имат), те би трябвало да следят промените в режима на карантина и поне да направят примерен текст на една петиция и застанат зад нея от името на Х клиентки.

Ако аз ползвах техните услуги, щях да изискам от тях поне това.

# 179
Момичета,
Ние с мъжа ми продължаваме да звъним на РЗИ Grinning. Вариантите са три - РЗИ Хасково, Ямбол, Бургас (за трите гранични пункта с Турция). За пътуванията със самолет нямам идея.  
Тъй като не ни стана ясно за карантината при членовете на семейството, решихме пак да се обадим. Не успяхме да се свържем с Бургас и пробвахме с Хасково. Нахокаха ни, че звъним на горещата линия, но с малко крясъци успяхме да проведем разговор.
Само човекът, който напуска държавата, е под карантина. Другите - не. За мен лично няма логика, въпреки че това е по-добрият за нас вариант. Просто ме е страх да не стане друго в последствие и ми е малко притеснено за това. Човекът ни каза да не търсим много логика в действията на държавата в момента. Чакали уж на 1 юли да отпадне карантината, но нищо конкретно и сигурно няма.
Може да се пътува с цел лечение. Като от болницата е хубаво да ни издадат документ, за да удостоверяваме, че сме на лечение в Турция. Но карантината не отпада въпреки това. За автобусите - пак нищо ясно не разбрахме.
Общо взето - мазало. Можете да звъннете и вие, ако искате. Аз уж слушах добре, но просто се обърках вече, дано да съм разбрала правилно.
Аз ще пробвам отново да пиша на МЗ, след като говорих с РЗИ.

Общи условия

Активация на акаунт