Клиники в Истанбул - тема 9

• 42 746
  • 769
  •   1
Отговори
# 285
От София пътуват всяка вечер към момента, 7-8 сутринта сте в Истанбул, има и бус в 12, наобяд. За тия маршрути знам.
Здравейте,

Извинявам се предварително, ако въпросът ми е тъп, ама не знам кой друг да питам, а тук вярвам някои имат опит. След като се завърнем от Турция подлежи на карантина, но на границата по какъв начин оведомяват властите на съответната Община, в която живеем. Тоест, дали са стриктни на границата? И съответно после някой проследява ли дали я спазваме?

# 286
От София пътуват всяка вечер към момента, 7-8 сутринта сте в Истанбул, има и бус в 12, наобяд. За тия маршрути знам.
Здравейте,

Извинявам се предварително, ако въпросът ми е тъп, ама не знам кой друг да питам, а тук вярвам някои имат опит. След като се завърнем от Турция подлежи на карантина, но на границата по какъв начин оведомяват властите на съответната Община, в която живеем. Тоест, дали са стриктни на границата? И съответно после някой проследява ли дали я спазваме?
Митницата уведомяват съответните органи(полицията) на общината и подлежите на проверка. Вие на границата попълвате декларация с всичките си данни и адреса където ще прекарате карантината.

# 287
През електронната система на РЗИ тече комуникацията.  Подават ви в системата на РЗИ в съответната община и  там получават нотификация.  РЗИ издават  предписания на границата за карантина и ви ги връчват като лист.
Не знам дали проверяват карантинираните. Някой друг да се включи.

# 288
  • София
Да проверяват, по някакъв странно неясен начин. Може да те проверяват 2 пъти на ден, а може и за цялата карантина никой да не те провери.

# 289
Мои познати ги провериха точно последния ден на карантината им.
Докато има хора, които изобщо не ги проверяват, зависи занимава ли им се.

# 290
А мислите ли, че на входната врата ще бъде поставено някакво информативно листче, че семейството е под карантина? Казвам го, защото в моя град през март, когато бях мерките, имаше няколко такива  около  нас и всички доста шушукаха. Много неудобно за семейството ми се струва и е повод за доста спекулации Sad

# 291
Какво срамно има в това да си под карантина?

# 292
Здравейте!  След пункция и извадени 5 яйцеклетки и нито една оплодена - не ми предоставиха документ за унищожаване на яйцеклетки/ембриони. Имате ли идея това прави ли се в Турция - като задължителна епикриза - документ  или е само практика в България?

# 293
Здравейте!  След пункция и извадени 5 яйцеклетки и нито една оплодена - не ми предоставиха документ за унищожаване на яйцеклетки/ембриони. Имате ли идея това прави ли се в Турция - като задължителна епикриза - документ  или е само практика в България?

Не са ми давали такъв документ и в България...

# 294
И на мен не са ми давали в България. Каквото оцеляло, оцеляло. Те в България дори за ембриони не дават подобни документи, ако не си платиш таксата за съхранение, звънят ти и ги унищожават.

# 295
Момичета имала ли е някоя от вас ембриони които се развиват малко по-бавно . На пети ден да не са точно бластоцид и да изместя  тансвера и да искат ЗЕТ.

# 296
  • Живее на Луната
По принцип ги чакат най много до шести ден, тогава трябва да за вече бластоцист. Ако не - значи не стават.

# 297
Здравей те, спешно ми трябва цикло прогинова, ако има възможност някоя от вас да ми закупи от турция или пък ако ви е останала някоя опаковка да ми изпратите, ще си платя всичко.

# 298
Здравейте. Днес от РЗИ Хасково ми отговориха, че няма да има карантина за пътуващите за инвитро. Трябва да се прати информация преди излизането от Турция и влизането в България в делничен ден( за да могат да сведат данните до границата) за имената, ЕГНта, през кое КПП ще минем, на коя дата, и да покажем документ удостоверяващ лечението и няма да сме под карантина.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 14:29 от Veronika Dimitrova_533999

# 299
Здравейте, тази информация от турската клиника ли се изпраща?

Общи условия

Активация на акаунт