Клиники в Истанбул - тема 9

• 42 551
  • 769
  •   1
Отговори
# 135
От вчера с нова заповед са забранени излизанията от БГ до 30.06 така че това не знам кога ще се оправи Sad
Къде е тази заповед? На сайта на МЗ ли? Там намирам това. Не могат да забранят излизане на граждани, могат да затворят границата, откъм Бг, но не и да забраняват.
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/zdravniyat-minis … za-postavyane-po/
 За всички пристигащи от трети страни се налага двуседмична карантина, с изключение на Сърбия. Може да идете до Истанбул. Ако, както казва Оптимиста, при връщането на бг границата кажете, че отново ще се връщате-има шанс и карантина да не ви наложат тук. Аз рових в Букинга и виждам, че доста хотели в Истанбул предлагат резервации 🙃
Аз ще се пробвам другата седмица, евентуално, да се изстрелям към Турция, за мен няма значение карантината. Ще си отседя в къщи.

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 17:14 от haidi

# 136
Точно от там е . Забранява се влизането в БГ . Ама те всеки ден измислят ново 20

# 137
Вчера заповед, с която се забранява да отварят нощни заведения до 30.06, днес вече няма да има такава забрана. Не се знае утре с каква мисъл ще се събудят здравния министър и премиера, така че не се притеснявайте, момичета! Може все пак да ги осени идеята, че и бебетата са също толкова важни за тая държава, колкото баровете. Всяка заповед е предпоследна!

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 22:41 от tesoro_81

# 138
Да де аз се притеснявам точно че всичко ще отворят и септември ще затворят . И да не прецакат започната я стимулация и трансфер или нещо такова . Точно защото всеки ден с ново 20 . А и те си бяха казали че пак ще има пик след лятото и нищо чудно да отворят само за сезона . Това ме изнервя на макс чесно казано .

# 139
И на мен ми е притеснено много но тъкмо до като са отворени границите мислеме да пътуваме и да действаме пак на вращане ще си спазваме 14 дневната карантина.

# 140
Някой знае ли кога отпада карантината за България?

# 141
А някой скоро да е писал на външно министерство ( след 11 Юни)? Какво се случва с нас, които се лекуваме в Турция и се налага в месеца да ходим по 3 пъпи?

# 142
Аз знам само че докато карантината тук не отпадне не мога да отида защото няма как да се затворя в нас за жалост толкова време . И това ме вбесява вече Sad

# 143
Здравейте. Някой знае ли дали в Мемориал признават изследвания, направени в Бг като пълен пакет тромбофилия, кариотип на двамата съпрузи, имунологична биопсия, цветна снимка? И още нещо - трябва ли да ги превеждам на турски като ги представям на доктора? Благодаря. ☺

# 144
Признават изследвания направени в България. Аз не съм ги превеждала. Правят си копия на изследванията. Държат цветна снимка да се направи в Турция. И спермограма да се наприви при тях.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 13:25 от sparki7

# 145
Здравейте. Някой знае ли дали в Мемориал признават изследвания, направени в Бг като пълен пакет тромбофилия, кариотип на двамата съпрузи, имунологична биопсия, цветна снимка? И още нещо - трябва ли да ги превеждам на турски като ги представям на доктора? Благодаря. ☺
Разглеждат всички изследвания . Няма нужда да се превеждат - преводачката ги превежда на лекаря .  Имунологични там не признават по-скоро. Аз имах изписан преднизолин , заради друго заболяване мисля . Не на всички дават. Цветна снимка ще погледнат, но преди процедура искат направена там цветна снимка или ако е имало скоро аборт.
И вече като разгледат цялата история , преценяват дали да назначат други изследвания - аз имах кръвни , които си правих в БГ и ми предложиха генетични , които се правиха в Китай .
Когато ходихме там за първичен преглед , искаха  спермограма да се прави при тях на място , дори и да няма проблем при мъжа.

# 146
Благодаря, момичета. Ние се водим с мъжки фактор, но аз упорито търся проблема в мен. Като тръгнем за Турция смятам да се отдам изцяло на тяхната преценка и да спра да си самоназначавам изследвания. А цветната снимка при тях с упойка ли се прави както в България? Аз съм правила в Надежда една с пълна упойка.

# 147
Благодаря, момичета. Ние се водим с мъжки фактор, но аз упорито търся проблема в мен. Като тръгнем за Турция смятам да се отдам изцяло на тяхната преценка и да спра да си самоназначавам изследвания. А цветната снимка при тях с упойка ли се прави както в България? Аз съм правила в Надежда една с пълна упойка.
Без упойка се прави . Аз преди това с упойка съм имала . Имаше лека болка (поносима) . Не е толкова страшно. На следващият месец забременях след снимката там , но не се получи . Не знам дали облъчването вреди на ембриона  или други обстоятелства ... Съответно аз имах аборт  и пак искаха да правя цветна снимка преди стимулацията там . Аз правих хистерескопия в БГ преди да ида за стимулация.  Така че , ако се отлага за по нататък стимулацията може би е добре да се направи малко преди това цветната. Освен , ако нямата съмнения за проблеми някакви с матка или тръби , но те си правят преглед на място с професорката и според мен и там би видяла , ако има нещо по сериозно.
За теб - виж си щитовидна , инсулин. резистентност , витамини - вит Д и др.

# 148
Не знам за коя от клиниките става въпрос и какъв е Вашият конкретен случай, но на мен в Аджъбадем ЦС ми искат непосредствено преди трансфера.
Попитах не е ли по-добре да я направим сега защото ако има проблем да използваме времето да реагираме, ако се налага някаква манипулация. Казаха, абсолютно не, искали да огледат добре всичко в последния момент за да знаят със сигурност състоянието на матката точно преди трансфера.

# 149
А на мен в Бахчеджи ми признаха снимка от преди 2 години, понеже няма никакви отклонения на нея вероятно. Освен това през тези две години заради Е.коли съм била на 17 антибиотика, които трепят всичко (освен Е.коли), така че може и това да е било фактор.
общо вземо зависи от конкретния случай. Но момичета със запушени тръби, които са изпитали силна болка по време на ЦС в България, казват, че в Турция не усетили никаква болка. И се чудят каква е разликата в метода там.

Общи условия

Активация на акаунт