Кой какво сервира вчера?Кой какво ще готви днес ?

• 23 686
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
# 241
Тази сутрин закуска-обяд сандвичи с кашкавал и суджук. Щерката омете вчерашния ориз с гъби.
Довечера телешки шол на фурна (мъжът ми си го маринова и ще си го прави), зеленчуци на пара - бейби моркови, броколи, грах и царевица ; супа от пъдпъдъци (месото и малко бульон са дълбоко замразени от есента). Козуначена измишльотина - залят с пудинг козунак и резенчета банан.

# 242
  • Някъде по Дунава
З козунак
О кебапчета, домати, краставици, маслини, варени яйца
В мряна на скара, зелена салата

# 243
Направих супа топчета за вечеря.
И домашен хляб, както всеки ден.

# 244
  • София
Зеленчуци на фурна /картофки, карфиол, морков, зелена и червена чушка/.
Салата домати и краставици.
ММ си пържи кюфтета.

Момичета, имам един пакет печени червени чушки от мама. Замразени са.
Някаква идея какво да ги правя ?
Благодаря предварително ! Flowers Hibiscus

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 20:40 от rave

# 245
Печени чушки, ако са цели бюрек, иначе миш маш, за салата с чесън и магданоз сякаш ще ми свиди.
Закуска проспана, обяд дояждахме, вечеря пържени картофи, прясно овче сирене, салата от яйца и зелен лук, зеле с краставица, царевица, зелен чесън и копър, домашен хляб със семена.
За утре кавърма със свинско, гъби... Пък и почивам цяла седмица, ще допълвам в движение

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 21:22 от Slawena

# 246
Despicable,честито за ходещите крачета ,да я водят само към успехи (и малко пакости за цвят),радвам се че няма алергии сладкишката:heart:

Rave,  за чушките и аз съм за бюрек или миш маш Simple Smile
И моите са от мама дадени ,вече поредна година и във фризера.
За бюрек -срязвам чушката от едната страна ,разтварям ,пълня най +често с яйце,извара/сирене ,кашкавал (може и да се "сготви "предварително )и завивам на руло .Потапям в брашно ,яйце ,галета ,подреждам и оставям да засъхне,поне за половин час ,може и в хладилник ,мпже и от вечерта .Преди пържене ,топвам пак в яйце .Много добре се получават

Друго ...
Кюфтета от печени чушки със сиренце
http://pep-4o.blogspot.com/2011/10/blog-post_10.html?m=1

Любима салатка редена ,има и яйца варени ,ако са ви останали
https://www.cookwithasmile.com/%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0 … 0%BA%D0%B8/ 

Запеканка ,примерно ,че не искам да става дълго
https://www.cookwithasmile.com/%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0 … 0%BA%D0%B8/ 

Може и да ги панираш и да си направиш доматен сос с чесън ,или в катък да ги сложиш Blush

Утре мъжа ще прави за закуска  пицата на Merelenda,по две  Grinning,аз не я ядох миналия път че постех,да видим как ще се представи Blush
И ще се пазарува ,така че е един от малкото дни,в които незнам какво ще се яде Joy

# 247
  • Бургас
кашкавал пане
мариновани пържолки на тиган
печени картофи по селски от лидъл
салатка
айрян

# 248
Хрупкави триъгълни банички с крем сирене/сирене/кашкавал + краставички, черита и луканка.
Боб яхния с пушени ребра, Селска салата, Плодова салата в ананас.
Печен свински джолан с пресни картофчета, Зелена салата с краставица, Таратор, Крем карамел с козунак.

# 249
lady_gothic
Аз избягвах да правя чушки бюрек, не ми се получаваха, както трябва. Но от твоето описание преглъщам и ще се пробвам още утре. Wink мерси!

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 08:06 от Аркадия

# 250
  • София
А аз мисля да пробвам кюфтенцата и запеканката. Yum
Ще стигне пакета и за двете по малко, мисля.
Много благодаря за
идеите, готик ! Flowers Bouquet

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 02:49 от rave

# 251
  • в кукувиче гнездо
Снощи дояждахме агне, дроб сърма и козунаци. Тази вечер нещо по-лежерно - бъркани яйца с пресен лук и салата айсберг с риба тон. За детето супа топчета.

# 252
В последно време, чушките не ги правя на бюрек, а ги панирам в брашно и яйца и после добавям странично сирене. Много, много са ми вкусни така. Панирани чушки

Не знам какво да готвя днес. За закуска направих сандвичи с филе и кашкавал + айрянче.
За вечеря се чудя пица ли да е, джолан с картофено пюре, или пилешко със сметана и сирена.

# 253
Сега мъжът ми би трябвало да готви пъдпъдъчената супа, за която не остана време вчера, и картофи с розмарин и една скилидка чесън за аромат във фурната.
Довечера ще се изявявам аз с пиле фрикасе и салата от варени яйца с маслини и пресен лук.

# 254
Пресни картофи с копър,наденичка и таратор.

Общи условия

Активация на акаунт