Да преправим старите мебели с любов - тема 36

• 74 369
  • 763
  •   1
Отговори
# 315
  • София
В търсене на фолиото попаднах на тоя материал. Май не е фолио, а е правено с нещо винилово.....испанският хич не ми е сила.

Това е много идейно 👍 Изглежда да е матово фолио с лепенка.

# 316
Точно фолио е. И са си играли по трудния начин да напасват частите. А много по- лесно е да се направи едно голямо парче, което да си залепиш сам и сам да си центрираш.

# 317
Доколкото схванах, целта е била да закрие стъклото и все пак да прониква светлина. Ама дали правилно съм разбрала...newsm78 Дано някой с испански изясни! Simple Smile

# 318
И у дома стъклата ми са с фолио. Но то е цяло.
Аз говорих за ефекта, който са показали в линка. Това в рекламна агенция се прави така- реже се цялото парче фолио на плотер, махат се излишните елементи (в случая това са частите, където прозира светлината), отгоре се слага транспортно фолио и се налага върху прозореца.  В линка дават как се изрязва част по част, които после напасват. Точното изрязване и напасването са си бая трудоемка работа.

# 319
  • София
В Баухаус има избор на фолио и каталог, но трябва да се гледат на място. Не всичко е в сайта.
В Практикер също има избор.
Скрит текст:
Благодаря, не знаех, че не всичко е в сайта, ще отида на място. Бях прегледала Бриколаж, Практикер, Домко и UK-ския амазон без успех.

Това да не ни е австрийския Баухаус всичко да е качено в сайта😄
Вариант А:
Потърси в нета разни фирми които продават такова фолио и им пращай снимка да кажат имат ли го в каталог.
Вариант Б:
ходиш в магазините и малки квартални железарии (понякога има изненада какви неща предлагат), в магазини за мушами за покривки и т.н.
Вариант В:
има фирми които правят фолио по проект/снимка на клиента. Каквото им дадеш това ти го отпечатват и лепят на стъклото.
Вариант Г:
Намираш стъклар който се занимава с обработка на стъкла на песокоструй. Този вариант, за мен, е най-добрия. Но ако ще го лепиш фолиото на стъклопакет, това го забрави.

# 320
  • В градината...
С пистолет и Дунав сме изчистили 5 врати. После ги изкарвахме на двора и ги минавахме с водоструйката. Инциденти не е имало.

# 321
  • Варна

Ще използвам случая и за мое питане - някъде виждали ли сте да се продава подобно фолио за стъкло:

Може и онлайн, може и чуждестранен сайт. Нещо ми легна на сърцето. Вместо да ми вее на соц (едно време имахме тапети със сходна шарка в умопомрачителни зелено-кафяви нюанси), ми вее на скандинавие.

Това намерих като вариант:
https://stickerix.com/marokanski-motivi

# 322
Добро утро,майстори! Четох,четох, изчетох темата,че и предишни няколко.Искам съвет от вас.
    Имам ето този шкаф,който искам да оправя,да боядисам в бяло,или някакво кафяво,за да го ползваме като шкаф за тв .
   Въоражила съм се с виброшлайф,едра и дребна шкурка.По това,което разбрах, четейки ви,трябва да сваля лака с едра шкурка,после да мина със ситната,да се заглади.После с каква боя?И лак?

# 323
Ако ще го правиш с боя- може да си спестиш шкуренето, а само леко зачистване от лепенки и подобни.

# 324
Има налющен лак,няма ли да наддигне боята?А как по друг начин да се направи,освен с боя?
 Всъщност би ли могло и само с лак,след изшкурване?

# 325
Може да го омаслиш, зависи какво ще излезе след шкуренето.

# 326
Ако успееш да го изшкуриш равномерно до чисто дърво, може само с лак да го минеш, да го омаслиш или с някаква цветна или безцветна вакса за дърво. Можеш надолу да го боядисаш, а плота отгоре да оставиш в натурален цвят.
Ако не е равномерно изшкурен, за да не стои на петна ще трябва да го боядисаш, но това ще прецениш, когато свършиш с шкуренето.
Шкафа има хубава шарка и ще е хубаво успееш да я запазиш. Затова давай с шкурката и после го покажи пак, за да му измислим най-подходяща промяна.

п.п. Ето две идеи за подобен шкаф:

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 11:48 от 3ори

# 327
Има налющен лак,няма ли да наддигне боята?А как по друг начин да се направи,освен с боя?
 Всъщност би ли могло и само с лак,след изшкурване?
Е, аз за това писах да го почистиш, там където е необходимо.

# 328
Старият лак и новото покритие, каквото и да е то, може да са несъвместими. Затова най-добре първо го изшкури добре.
Ще дам пример - ако боядисваш стара, недобре измита варова боя с  латексова боя отгоре, ще се налюпи като юфка после.

Шкафът ще стане хубав, така, че си заслужава усилията. Ползвай маска, да не вдишваш прах при шкуренето.

# 329
Здравейте,
С интерес следя темата. Изчетох повечето от нещата , които сте изписали и взех някои идейки Simple Smile
На път съм да пребоядисам скрин вкъщи, не е стар, не е и нов 😁 много е запазен, от дърво. Като нов.
Проблемът е че сменям интериора и искам да го боядисам в бяло. Ще стане стане много красиво, има фурнировани вратички.
Ще направя снимки по-късно, но въпросът ми е мога ли направо даа го боядисам без да шкуря? Няма никъде драскотина или напукано. От написаното разбрах, че се шкури за да новата боя да има по-добър контакт с повърхността.
С какво според вас е най-добре да го боядисам? Боя или байц?

Благодаря 🤗

Общи условия

Активация на акаунт