Да преправим старите мебели с любов - тема 36

• 74 375
  • 763
  •   2
Отговори
# 330
Байц върху лак /ако е лакиран/ няма да стане. С някаква боя или лак, но пак е хубаво леко да зашкуриш, без престараване.

# 331
Байц върху лак /ако е лакиран/ няма да стане. С някаква боя или лак, но пак е хубаво леко да зашкуриш, без престараване.

Благодаря.
С виброшлайф и боя ще бъде ли достатъчно?
Трябва ли да се слага някаква основа преди боята? Blush

# 332
Ако е дърво, небоядисвано, минато само с лак или пък боядисано, малко не схванах, като се мине с виброшлайф, ще е достатъчно и после с избраната боя. Не съм слагала никакви основи/грунтове, когато съм пребоядисвала или прелакирала, само шкуря и боядисвам/лакирам.
Всъщност скринът с боя или лак е в момента?

# 333

Ето това е скрина. Боядисван е със сигурност.

# 334
Ми той  си е много добре този скрин. Какво ще му боядисваш, само от ентусиазъм ли?

# 335
  • Варна.
Марулета,
лака от скрина ще свалиш много по-бързо с пистолет за горещ въздух и шпакла. После само с фина шкурка минаваш вече изчистеното дърво и каквото ще го правиш нататък. Аз не бих започнала с шкурене, защото някои видове лакове задръстват шкурката, а и много по-бавно става.
Единственото, за което трябва да се внимава с пистолета е да не "препечеш" дървото, после ще личи при лакиране, за боядисване няма да има проблем.
Успех!

# 336
Да, наистина изглежда добре скринът. Сега, след снимката, се чудя дали няма да е възможно, ако се почистят добре повърхностите, направо да се боядисва? Но нека се включи някой по-разбиращ, че аз съм по-скоро от дилетантите и пишман-майсторите.

# 337
Ще сменям интериора(след основен ремонт).
Мебелите са съвсем друг стил и цвят. Скрина си е много добре, да, но няма да си пасне.
А именно защото е мн запазен , не искам нов да купувам, а просто да сменя цвета. Yum

# 338
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Шкуренето ще съсипе перфектно гладкото покритие на скрина. Мисля че тук по-удачно би било грунд + боя, но не съм правила така и не мога да дам съвет какви точно да бъдат.

# 339
  • В градината...
Този скрин си плаче за друг цвят.

# 340
Аз имам подобен скрин. Това, според мен, въобще не е дърво, а са някакви тапети, налепени върху талашит. Аз лично не бих рискувала със скрин в такъв вид. Струва ми се, че ще се съсипе. Пробвай  да изшкуриш някое крайче, за да не хвърлиш целия скрин.

# 341
Знаете, или сте решили, че със сигурност е боядисван този скрин?
Честно казано на снимката дори ми изглежда като MDF профили и ПДЧ, затова питам.

# 342
  • София
Здравейте,
Чета ви много отдавна и се радвам на творенията ви. Преди време някой беше пуснал линк с красиви и изгодни дръжки за мебели. Търсих го доста време, но уви, не мога да го намеря. Моля, ако някой го е запазил да го постне.
Ще се радвам да допринеса и аз с нещо към съветите за сваляне на боя или лак.
Аз няколко пъти използвам голямо парче стъкло и много добре ми се получава. Остъргвате под ъгъл 45 градуса с лек натиск. Внимавайте да не нараните дървото, особено, ако е фурнир и е тънко. Използвайте ръкавици или го дръжте през някаква плътна кърпа.

# 343
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
За дръжки аз съм запазила този линк - http://obkov-obzavejdane-bani.com/13_%D0%B4%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0 … s=;&order=pos

# 344
  • Варна
Знаете, или сте решили, че със сигурност е боядисван този скрин?
Честно казано на снимката дори ми изглежда като MDF профили и ПДЧ, затова питам.
Подкрепям! Определено е MDF рамка и вътре нещо като талашит.

Общи условия

Активация на акаунт