Да преправим старите мебели с любов - тема 36

• 74 563
  • 763
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна.
Много хубави столчетата на Diki, особено надутите седалки! Но тези, старите столчета зад тях, които се виждат на едната снимка и те са чудесни!

Благодаря, опитах се да реновирам всичко старо в апартамента, как ще се получи на финала и аз се не знам. Надявам се да се "споят" всички елементи, новата техника и старите мебели и да е, ако не хармонично, поне търпимо.
От днес имам поставени огледала в две от старите рамки. Не съм преценила, че най-вътрешния ръб на рамката, там където ляга огледалото реално се отразява в него. В моя случай е бял цвят, а рамката е посивена бяла основа. Като ги взех от ателието го отбелязах, обаче преди да започна да се ядосвам и да мисля как да сваля огледалото за да боядисам този ръб, реших да ги сложа на стената и там да преценя ефект или дефект е.

# 391
  • Пловдив
И мен ме интересува същото.
Какво ще препоръчате като алтернатива на Осмо? Изшкурих една дървена маса, чам, беше лакирана, искам да я направя с нещо, така че, да прозира дървесината, но да има цвят, в случая бяло.
....
Аз бих ти препоръчала за маса това. Ако решиш, отгоре можеш да му сложиш и финиша.
https://praktiker.bg/bg/Impregnanti/VINTAGE-MASLENO-ALKIDEN-IMPR … BOCHEMIT/p/488286

Трябва ми нещо, което не мирише - ще се боядисва вкъщи и няма как. Затова мислех масло или водоразтворима боя...

# 392
  • София
Не бих казала, че мирише много силно. Все пак е масло с алкиден компонент, но не си гонпредставяй като миризлива блажна боя или лак. Аз боядисах с цвят орех касата на вратата (вътрешна) с три ръце за един ден. Вечерта не е имало миризма - лято е, прозорците постоянно са отворени. Както прецениш!

# 393
  • Варна
Идея за декупаж на стол:

# 394
  • Sofia
Не бих казала, че мирише много силно. Все пак е масло с алкиден компонент, но не си гонпредставяй като миризлива блажна боя или лак. Аз боядисах с цвят орех касата на вратата (вътрешна) с три ръце за един ден. Вечерта не е имало миризма - лято е, прозорците постоянно са отворени. Както прецениш!
Дали може да погледнем как е станало,моля ? Поне само цвета ,и аз се захващам с една маса и ми се иска да не е бяла.

# 395
  • Варна
Тия дни си търся разни неща за поправка и ще споделя с вас.
Едното е при счупени порцелани една техника, но като се замисля може да се ползва и за други  материали като основната идея е ,че пукнатините се запълват със златна паста и стават като ефект.
Като това е цяла философия, идваща от Япония.
кинцукурой

Другото нещо е следния материал за претапициране - може да се възползвате
алкантара

И понеже все коментираме как преди да се ремонтира нещо трябва да се почиства , за дамаски и други материи ви препоръчвам преди да решите да ги махате да ги почистите с автокозметика - има едни пяни за тапицерия. Защото след това почистване може да се окаже ,че няма нужда от претапициране, ако въпроса е само за петна. Както и за кожени мебели, автокозметиката също се оказа много полезна - има пяна за кожени салони.

# 396
  • София
Здравейте,
Прилагам снимка на обработената с Бохемит Естетик каса на вратата на село. Дървото е чам. Simple Smile

# 397
[/img]
Здравейте група, имам нужда от съвет. Как мога да поправя драскотините по масата ни, получени при преместване на жилище? Смятам, че е полирана с гланц.

Ако не са много дълбоки си направи разтвор от равни части зехтин и оцет, и намажи драскотините с памучен тампон. Изпробвано е, работи!
Flowers Hibiscus

Благодаря за отговора. Бих казала, че са дълбоки и мисля, че няма да мога да ги оправя със зехтин и оцет. Имате ли други идеи? Едната се опитах да я покрия с лак за нокти Blush

# 398
  • Бургас
По скоро вижте в магазините за художествени материали там има в малки разфасовки и обикновено имат и разнообразие на бои за всякакви повърхност и цветове, включая и силно гланцирани лакове за финиш, и го направете с малка гъбичка с леки потупвания, не с четка, от четката остават следи....
Имат и основи за по-добро сцепление и с леко зашкурване с много фина шкурка, при добро и внимателно изпълнение би трябвало да се получи добре.
Лака за нокти пада много бързо, това е маса все пак бърше се, освен за временно замаскиране не виждам как ще стане дълготрайно, а и ацетона в лака за нокти само може да навреди и тези намацани четки, никак не прикриват...

# 399
  • В градината...
Коректор и отгоре безцветен лак за нокти.

# 400
Здравейте,
Прилагам снимка на обработената с Бохемит Естетик каса на вратата на село. Дървото е чам. Simple Smile

Импрегнант или лак? И какъв цвят? Искам един скрин да променя.

# 401
  • София
Pticasprujina, пуснала съм линк към продукта малко по-нагоре (виж пост 391). Цветът е орех, ползвала съм и палисандър, който е малко по-тъмен. Добре е да се нанася на ново или идеално изшкурено старо дърво .

# 402
Pticasprujina, пуснала съм линк към продукта малко по-нагоре (виж пост 391). Цветът е орех, ползвала съм и палисандър, който е малко по-тъмен. Добре е да се нанася на ново или идеално изшкурено старо дърво .

Благодаря! Иска ми се да изглежда като старо дърво. С боя ми е ясно, но ми се иска да е по естествено.

# 403
  • София
Нещо не сте ме разбрали - орех или палисандър не е боя, а вид байц. Серията се нарича Бохемит Естетик и има няколко дървесни финиша, както и цветни, които предложих по -горе. Води се импрегнант на маслена основа. Може да му се сложи и безцветен финиш накрая, но може да остане и така.
Ето го този, с който обработих касата на вратата:
https://praktiker.bg/bg/Impregnanti/IMPREGNANT-ZA-DàRVO-NA- … -Estetik/p/471900

# 404
Нещо не сте ме разбрали - орех или палисандър не е боя, а вид байц. Серията се нарича Бохемит Естетик и има няколко дървесни финиша, както и цветни, които предложих по -горе. Води се импрегнант на маслена основа. Може да му се сложи и безцветен финиш накрая, но може да остане и така.
Ето го този, с който обработих касата на вратата:
https://praktiker.bg/bg/Impregnanti/IMPREGNANT-ZA-DàRVO-NA- … -Estetik/p/471900

Не, не, разбрах те много добре. Първоначалната ми идея беше за боя, но колкото повече се подготвям, толкова повече не ми харесва идеята. Когато видях вратата ти, ми точно такова нещо искам да получа. затова разпитах, разгледах импрегнантите и май ще е това.

Общи условия

Активация на акаунт