Да преправим старите мебели с любов - тема 36

• 74 570
  • 763
  •   1
Отговори
# 405
Минавам да докладвам до къде я докарах с ретро спалнята.
Изшкурила съм само двете нощни шкафчета
Скрит текст:
Скрит текст:
и както си знаете е доста трудоемко. А имам още гардероб, легло и тоалетка, и май няма ми стигнат нервите😁.  А отдолу шарките не са кой знае какво, и  май нещата вървят към боядисване, само преди това ще ги мина малко със ситна шкурка, ако има неравности да ги заравня.
Мисля с някаква цветна, светла боя на водна основа. Ще стане ли? И трябва ли да обработя повърхностите с нещо прдзварително?
Тези драскотини как да ги залича?

# 406
  • В градината...
Супер. Доста си си поиграла. Това ти дава възможност да омаслиш или да ползваш байц. Визията на тези спални е много характерна и натрапчива и каквото и да се прави, тя винаги си личи. Затова трябва да се подходи доста в противоположна посока, за да не се прави паралел с оригинала. Някак ги виждам със синя вакса тези шкафчета - морски, въздушни и леки, обратното на тежкото излъчване, което имат. http://www.osmobg.com/product/875/dekorvaksa-intenzivni-tsvetove.html

# 407
Иванита, браво на теб, рече и го свърши! Шкуренето си е работа и време трябва. Като гледам шкафчето, се сещам, че имаше някъде показано префасонирано точно като твоето, само дето не мога да се сетя къде съм го гледала - в темата ли, по линк от темата......ще си поровя още по папките, дано съм го запазила. А го помня, защото много ми хареса новият му вид, та дори рових в олх да търся такива точно нощни шкафчета.

# 408
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
С някаква щампа върху дървото, което предварително вече е направено в желания нюанс, ще се намали прекалената внушителност на точно този тип стара спалня.

Шарката на щампата може да е по-опростена.

На този линк - https://www.royaldesignstudio.com/blogs/stencil-ideas/tribal-mod … mid-century-decor и други идеи и изпълнения при клик върху снимките.

# 409
Не е същият, но реновиран подобен ретро гардероб, за идеи.

И още няколко гардероба.

Да добавя и едно нощно шкафче, само защото е същото като на Иванита, случайно го съгледах, но хич не е "моя" тая трансформация. Не ми се нрави, ама може и да не разбирам.........

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 22:30 от labrex

# 410
  • В градината...
Лабрекс, първият гардероб е на Нивиана.

# 411
Лабрекс, първият гардероб е на Нивиана.

Възможно е, сега се вгледах, че блога е Неви.....Nevi_Bivalici. Имаше един или два бели гардероба с някакви цветя през вратите, когато ги показаха, преди години беше, направо се бях влюбила, едва ме разубеди ММ да не подхващам нашия гардероб. Не че съм се отказала, де...Simple Smile И събирах снимки в сто папки, сега пък не мога да ги намеря, задръстена ми е компата със снимки, няма кой да седне да ги поподреди.

# 412
Labrex, и интересно нощно шкафче, ама не е мойто. Ан мъжа ми  ще го хареса. 😀Ама както и да е.
Преди Осмото  трябвали задължително грунд? А след него? Шарките прозират през маслото, нали?

# 413
Labrex, и интересно нощно шкафче, ама не е мойто. Ан мъжа ми  ще го хареса. 😀Ама както и да е.
Преди Осмото  трябвали задължително грунд? А след него? Шарките прозират през маслото, нали?

За Осмо не е нужен:

Цитат
Osmo покритията имат необичайно високо съдържание на
пигменти и масла. Следователно те предлагат по-добра
покривност и дават желаните резултати само с един или две
слоя, без да е необходим грунд. С една кутия на Osmo ще
обработите много повече квадратура в сравнение с
конвенционални други покрития. Това ви спестява средства
и време.

Инфо за Осмо:
http://www.osmobg.com/blog-article/12/usetete-razlikata-s-finish … a-darvo-osmo.html
http://www.osmobg.com/userfiles/editor/file/Leporello%20Interior … _BG_R2%5B2%5D.pdf

Ей, и показвай, много ми е интересно как ще се получи! Simple Smile

# 414
  • София
Браво, Иванита. Страхотна работа си свършила. Според мойте виждания, имаш още много малко работа по шкафа . Да доизшкуриш останалите тъмни пътечки на вратичката. Ако имаш възможност, откачи вратичката от пантите. Да боядисаш с боя, след като си хвърлила толкова труд и време, това ми се вижда грехота.

[/quote]

Разглеждах снимките с драскотините, фладъра е уникален и да го скриеш боя... Запълването на драскотините пробвай с кит за дърво. Продават го и в железариите в малки разфасовки, различни цветове. За малки дупки-драскотини сме китвали и с епоксидна смола забъркана с чиста прах от шкуренето... Т.е.зависи какво ще правиш. Ако ще шкуриш, след това се китва. Ако ще боядисваш направо китваш.
Първо окончателно реши дали ще шкуриш или боядисваш спалнята, гардероба и още нещо в стаята. Имай предвид, че ще взимаш решение за големи площи при избора на лак или боя.
Разгледай малко снимки в нета за идеи.

# 415
Феодора, шкурих ги тези вратички с едра шкурка и не става, не се маха и това си е. Отделно горната част на  шкафчето някак е по-сивееща от предната. Мисля, че може да са и от различен материал.

# 416
  • Варна
Скрит текст:
Не е същият, но реновиран подобен ретро гардероб, за идеи.

И още няколко гардероба
[/url].

Да добавя и едно нощно шкафче, само защото е същото като на Иванита, случайно го съгледах, но хич не е "моя" тая трансформация. Не ми се нрави, ама може и да не разбирам.........

На мен ми харесва шкафчето, аз много обичам ламариана Simple Smile В един индустриален интериор добре ще се впише.

# 417
Това шкафче с ламарината, при това обработена за специални ефекти, си е точно индъстриал. Аз дори бих направила дървото още идея-две по-тъмно, за да не ми напомня въобще на оригинала (и аз имам още останали такива или подобни нощни шкафчета).
За моя вкус примерите с шаблоните ми идват в повече, но това е въпрос на вкус.
За шкафчетата на Иванита аз бих ги минала с някакъв байц или масло, примерно бяло, което да не е плътно, а да прозира дървото отдолу, но да стане по-светло. Това съобразно моя вкус, естествено. Иванита трябва да си реши какъв стил да гони в спалнята с мебелите и тогава да продължи с омасляване/боядисване/декориране.

# 418
Ей този шаблон много би се вързал към новите ми стари столове:

Имахме стари шкафове, обаче всичко изхвърлих. А можеше да стане добър акцент.

# 419
  • София
Феодора, шкурих ги тези вратички с едра шкурка и не става, не се маха и това си е. Отделно горната част на  шкафчето някак е по-сивееща от предната. Мисля, че може да са и от различен материал.
Шкурката която си ползвала кой номер е?

Общи условия

Активация на акаунт