Да преправим старите мебели с любов - тема 36

• 74 584
  • 763
  •   1
Отговори
# 420
Иванита, на мен ми харесва сивеещото/зеленеещо на фладера (на моя монитор). Надрасканото с кит за дърво го запълни (от железариите или строителните хипермаркети), шкурни го леко, само за да стане гладко върху китваното.

# 421
  • София
Във видеото на този чичко има идея и с повече фантазия може да се развихри сериозно ... И да стане от нищо-нещо Grinning

https://youtu.be/OP7TWK0MXlo

# 422
Шкурката в н.40. Имам и над 100(120,180, даже 200+),с които ще ги мина накрая преди боядисване/омасляване или там каквото реша😂
Стаята си беше само с тези мебели. Направихме мазилка/ някаква грапава, но не е драскана/,  та май някакъв  по-модерен стил върви. Дали не и към индуструален. Ще снимам после стаята и ще покажа

# 423
Феодора, след твоето видео следваше друго и в него познах  кухнята на stanoevus. Запомнила съм я, защото много ми хареса, когато я показа в една от темите. Май не пише напоследък, а имаше много хубави негови неща, също и рецептата за домашно приготвена тебеширена боя. Той си е майстор и знае какво прави. Пък аз съм с мерак, ама от лаиците, та не винаги ми се получава. Не е лошо да пишат такива в темата, научаваш разни полезни неща.

# 424
  • В градината...
Толкоз шкурене и боя, кепазе работа.

# 425
  • София
Шкурката в н.40. Имам и над 100(120,180, даже 200+),с които ще ги мина накрая преди боядисване/омасляване или там каквото реша😂
Стаята си беше само с тези мебели. Направихме мазилка/ някаква грапава, но не е драскана/,  та май някакъв  по-модерен стил върви. Дали не и към индуструален. Ще снимам после стаята и ще покажа
... Ако си ползвала досега 40, то би тряба да си го свалила. Мисля, че е мааалко едричка за фурнир и има опасност да го махнеш целия. Факт е, че старият фурнир е по-дебел от съвременния , ама не е безкраен, та внимавай. Опитай с 80, 100  като търкаш на кръст, на хикс или с въртеливо движение, за да не се образуват еднопосочни деруги или дълги драскотини. Може да не ги виждаш сега, но после с каквото и да лакираш/боядисваш, може да изпъкнат рязко. Особенно, когато изсъхне...Confused
Най-безболезнено за ръцете, ще е, ако можеш да работиш върху хоризонтална плоскост. Каквото може, го въртиш, ако трябва разглобяваш и го слагаш да полегне, но да е стабилно за да не ти бяга под ръцете и да се нараниш. Така имаш контрол върху машината и ти да я водиш. Можеш и да ѝ оказваш натиск с равномерна сила.
За работа, за шкурене с виброшлайф (с плоча) , бих откачила таблите на леглото, докато не ги направя. Както и вратите на гардероба. Правя си сметка за колко работа има да се свърши. Двете таблите са по около 3кв.м.т.е.около 6кв.м.

# 426
Феодора, след твоето видео следваше друго и в него познах  кухнята на stanoevus. Запомнила съм я, защото много ми хареса, когато я показа в една от темите. Май не пише напоследък, а имаше много хубави негови неща, също и рецептата за домашно приготвена тебеширена боя. Той си е майстор и знае какво прави. Пък аз съм с мерак, ама от лаиците, та не винаги ми се получава. Не е лошо да пишат такива в темата, научаваш разни полезни неща.

И на първито посочено видео е пак той

# 427
  • София
Мерси за хубавите думи. Напоследък не ми остава много свободно време заел съм се с нови неща в къщи,но ако някой има нещо за питане нека пише и на лични винаги съм насреща. Ще гледам да влизам по-често. Simple Smile
Ето още няколко неща,които нямам спомен да съм публикувал.  Simple Smile

# 428
  • До сърцето...
Много съм щастлива да науча, че човека зад Vintage Room ни е съфорумец Beers

По време на пандемията на един дъх изгледах видеата и вече съм фен. Много ми допада като стил и вкус, дори в музиката.

# 429
Ооо, добре появил се! Наистина ти се зарадвах! Grinning Ами, показвай, нека има някой да нахъсва, пък и като гледам красотички, поне аз, приисква ми се и аз да захвана някоя. Хубави са и диванчето, и масичките. Ама ти тия шаблони за нищо ги нямаш. Веднъж пробвах, разкривих ги, ядосах се и повече не съм. А стават хубави нещица с тях. Ама и ти си майстор, пък аз пълен дилетантин.Simple Smile
Издай сега тайната тия лъскави плоскости за диванчето с какво ги боядиса? Може би с тебеширената боя?

# 430
  • София
Няма дилетанти,всичко идва с практика,колкото повече толкова по голям опит. Grinning
За шаблоните важи същото,сега мисля да пробвам шаблони и за такива за мебели,каквито има в няколко публикации по-нагоре.
Лъскавите плоскости бяха спалня която стана в крайна сметка диванче. Боядисах ги с тебеширена боя,разбира се. В момента завършвам ремонта на барбекюто в къщи и там всичко е тебеширена боя,но пробвам и комбинация с масло ОСМО. Ето снимки преди и след

# 431
Ох, заради stanievus започнах да харесвам тебеширената боя Grinning
Ето един ИГ профил с уникални мебели, преправени с тебеширена боя. Останаха ми очите ... https://instagram.com/heidis_moebelzauberei?igshid=1hwmptf20v3hh

# 432
Аууу, имам подобна саплня и нужда от точно тякова диванче 😂 Много благодаря за идеята!

# 433
Старата черна и олющена масичка на мама. Боядисвах на три ръце с акрилна боя светлосив сатен, с акрилни боички и шаблон я украсих, а най-много се радвам, че успях да намеря начин да закрепя стъклото - купих комплект от 4 закачалки за кухненски хавлии със силиконова основа, отрязах кукичките и силиконът пасна като с магия. Преди това плотът беше просто сложен отгоре и опасно мърдаше.

# 434
Чудесна е станала! Много се радвам на стари спасени неща. Като знам как без жал ги изхвърлят......

Общи условия

Активация на акаунт