Да преправим старите мебели с любов - тема 36

• 75 914
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
Привет, един шкаф на село, нищо особено, но стана весело:)Преди След

# 451
  • София
Много свеж шкаф е станал, а и с тези дръжки 👍👍👍страхотен акцент са 👍.

# 452
Браво! Много ми харесва как се е получило и се радвам на такива творения.Важно е да усетиш какво точно искаш! Ако не знаеш как-потърси мнения и прецени лично, умей да пресееш мненията и ги проектирай върху точно твоите мебели. Ей това е идеята!

# 453
  • Варна
Започнахме и "обезглавихме" бюфета. Това е резултата
Скрит текст:
Чуден mid century sideboard!
Единствен проблем - струва ми се, че фурнирът е повреден, с масло няма да стане скриване. Трябва кит и боя, за съжаление, много красив фурнир!
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 10:46 от Doris

# 454
Ако се залепи добре парче фурнир няма да има проблем.

# 455
  • Разпиляна във въображението
Наистина е леко наранено. Ако сложа кит, шкурка и отгоре го мина с лак? Не искам да го боядисвам целия с боя. Поне вратичките да останат "дървени".

За гардероба направо да го мина с избрания лак, или трябва да го шкуря? Купила съм Бороконтакт.

Каква е разликата между масло, финиш, лак?

И последно може ли някаква препоръка за паркет? Искам да е нещо по-издръжливо. Сегашния ни паркет е на над 40 години.

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 17:59 от Miriel

# 456
Кита дори и да е близък цвят с дървото ще личи.
Боро контакт не ти трябва за лак.Може да  шкуриш,а може и без да шкуриш.
Финиша е финалното покритие-масло или лак.
Имам стар лак на дюшаме и паркет.Не знам какъв е,но е от едно време и от  миризливите.Последно омаслявах дюшаме в кухня.Доволна съм.

# 457
  • София
И последно може ли някаква препоръка за паркет? Искам да е нещо по-издръжливо. Сегашния ни паркет е на над 40 години.
[/quote]

Това 100% е дъбов паркет.🤔 При пренареждане и  правилна обработка (правилния лак), и поддръжка, ще преживее най-малко поне още 100 години. От това по-издръжливо, здраве му кажи.
Там където се ходи с външни обувки и или домашни чехли/пантофи с твърда подметка, все в някакъв момент се надира...
За мойте разбирания, замяната на стар паркет с ламинат (... пресована хартия с тънък слой ламинат... ), защото е най-безболезнено за поддръжка (за това винаги трябва да се мисли! ), не е добро решение.
Между цъфнал ламинат от вода и, цъфнал паркет, разликата е огромна. Ламината винаги е за смяна.
Но не разбирам и хората които у дома си слагат плочки, на различно място от баня, антре или балкон.... От това ме побиват ледени тръпки... За съжаление има неразумни хора които слагат плочки и в детска стая...🤨🤨😵😵

# 458
Не съм се изразила правилно. Имаме паркет, който е в добро състояние, но ще трябва все пак да го изциклим. Четох за Осмо, за лак на водна основа, за яхтен лак /който взех, че намерих в нашия гараж - Декоратор яхтен лак гланц, стар е и не знам дали би ни свършило работа/, но някак не отсях превес за някой от тях. Имат си и своите недостатъци - мирише, трябва да се обновява на години, а гледам нашия стар 40 годишен и си признавам, че бих искала да го направя веднъж и за повече от поне 10 години Simple Smile

# 459
Омаслете го.

# 460
  • София/Варна
Привет, един шкаф на село, нищо особено, но стана весело:)Преди След

С тебеширена боя ли са правени и ако да, колко ръце бяха нужни за да не прозира основата?

# 461
Вляво е шкурено чекмедже. Трябва ли още да го минавам?

# 462
  • DE
Добре е изтъркано, но защо не свалите дръжката. При боядисване ще стане по-равномерно.

# 463
Да, ще я свалим.

# 464
KayRenn, с акрилна боя Sokrates боядисвах, но три ръце минах. Това за бялото. Жълтото и синьото са някакви блажни бои, каквито намерих.

Общи условия

Активация на акаунт