Да преправим старите мебели с любов - тема 36

• 74 563
  • 763
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна.
Двадесет годишни столове, преди използвани в кухня, около кръгла маса за хранене. След ремонт преди 7-8 години ги бях прибрала на съхранение.
Свален лак, зашкурени едро и лакирани с Бохемит финиш. Нямам снимка съвсем "преди".

Нова тапицерия, водоустойчива, ще ги ползваме на терасата. Тя е доста дълбока, няма да ги вали дъжд, но за всеки случай избрах такава тъкан, водата се стича по нея. Тапицирането не е моя работа.

Бонбони!

# 376
Diki, поздравления, страхотни са се получили столчетата, дамаската е много свежа!

# 377
  • Пловдив
Маслото Осмо има ли алтернатива - в смисъл друга марка, цена?

Искам да омасля няколко дъски от необработвано дърво с бяло масло, целта е да се предпазят от влага.
Гледам ето това  - https://praktiker.bg/bg/Impregnanti/IMPREGNANT-ZA-D%C3%A0RVO-3-V … -JEDYNKA/p/117866 - случайно някой да го е ползвал? Интересува ме дали ефектът с него ще е като с масло или с лак

# 378
  • Пловдив
И мен ме интересува същото.
Какво ще препоръчате като алтернатива на Осмо? Изшкурих една дървена маса, чам, беше лакирана, искам да я направя с нещо, така че, да прозира дървесината, но да има цвят, в случая бяло.
Какво мислите за това?

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 22:46 от *Бенджи*

# 379
  • София
И мен ме интересува същото.
Какво ще препоръчате като алтернатива на Осмо? Изшкурих една дървена маса, чам, беше лакирана, искам да я направя с нещо, така че, да прозира дървесината, но да има цвят, в случая бяло.
Какво мислите за това?

Аз бих ти препоръчала за маса това. Ако решиш, отгоре можеш да му сложиш и финиша.
https://praktiker.bg/bg/Impregnanti/VINTAGE-MASLENO-ALKIDEN-IMPR … BOCHEMIT/p/488286

# 380
Двадесет годишни столове, преди използвани в кухня, около кръгла маса за хранене. След ремонт преди 7-8 години ги бях прибрала на съхранение.
Свален лак, зашкурени едро и лакирани с Бохемит финиш. Нямам снимка съвсем "преди".

Нова тапицерия, водоустойчива, ще ги ползваме на терасата. Тя е доста дълбока, няма да ги вали дъжд, но за всеки случай избрах такава тъкан, водата се стича по нея. Тапицирането не е моя работа.

Бонбони!
Прекрасни са се получили столовете. Може ли да препоръчате онлайн магазин за водоустойчива дамска. Ще ми претапицират фотьойл за лят а тераса и искам да е възможно. най-непопиваща котешки напишкано.

# 381
  • Варна.
Аз не мога да ти препоръчам сайт. Плата го избрах при тапицерите, предложиха ми няколко парчета, които им бяха останали от друга поръчка.
Масичката, която ще е с тях е доста стара, дървена, плота е покрит с фладер. Не ми се получи никак добре свалянето на лака, защото я "препекох" на места с пистолета за горещ въздух и стана на петна. Отделно имаше нужда от китване на дупките от дървояд. Намерението ми беше да я лакирам със същия лак като столовете, но си дадох сметка, че няма да стои добре, защото петната и кита ще се виждат. Минах една ръка с байц с ливав оттенък, само за проба, не ми хареса. Сега ще потърся из останалите ми бои подходящ цвят и ще я боядисам цялата. На плота ще сложа стъкло с принт. От тапицерите взех парче от плата на столовете, което ще се сканира и разпечата на стъклото.
Не харесвам стъкло на маса, но този вариант вече го видях, много ми хареса и идеално ще ми върже "композицията".

# 382
# 383
  • София
Diki,  а тапицерът скъп ли е? Някой може ли да ми препоръча тапицер в София за диван, два фотьойла и две табуретки, който да не ми “отреже главата”. Има ли такива, които вършат работата намясто?

# 384
Скиорче, има тема за тапицер в София. Там рекламираха един Борис, който идва на място, ама цените му хич не са ниски, а и явно е търсен и се чака.
В тази тема имаше снимки на работата на един тапицер Митко от Люлин (ром), който идва, изнася дивана и връща готов. Цените му бяха доста прилични, а и потребителят (май е мъж) е доволен от работата. Попрочети темата и ще намериш и координатите на други тапицери, които са ползвани - има в Княжево, има в Слатина/Гео Милев в района на БАН, мисля.

# 385
  • София
Diki,  а тапицерът скъп ли е? Някой може ли да ми препоръча тапицер в София за диван, два фотьойла и две табуретки, който да не ми “отреже главата”. Има ли такива, които вършат работата намясто?

Виждала съм тапицерско ателие на ул. Раковски, след  ул.Кирил и Методий, (посока от бул. Сливница към бул.Дондуков ), отляво - източната страна на улицата. Има голяма табела "Тапицерски услуги". Ако е затворено, там някъде на витрината има сложени визитки с телефон за връзка.

# 386
Много ви благодаря!Пантите няма да сменям,ММ категорично отказа да сменя стари здрави за нови.Те дори не скърцат.
   Днес с дъщеря ми решихме да пребоядисаме още един шкаф.

# 387
На Alina мъжът ѝ е тапицер, пишете ѝ.

# 388
Точно мъжът на Алина е Борис, който тапицира по домовете. Даде ми цена за труд за един фотьойл, която ми беше доста висока. И да се обадя след 2-3 месеца, че бил зает.
При тапицера на Раковска до Корковата къща ходих, че ми е в квартала. Показах снимки на соцфотьойла и питах колко ориентировъчно ще струва. Чичото/дядото ми отговори - Докарайте го и ще видим! Ами не, аз как да го докарам, като не може да влезе в асаньора? И се отказах от тапицери, единият фотьойл е наполовина готов, а другият - ще чака. С купена дамаска и такер работя. Естествено, не е като професионален тапицер, но на мен ми трябва освежаване като временно решение, преди да ги изхвърля след година-две.

# 389
Много хубави столчетата на Diki, особено надутите седалки! Но тези, старите столчета зад тях, които се виждат на едната снимка и те са чудесни!

Общи условия

Активация на акаунт